• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
9
Yeniakit Publisher
Soğuk algınlığına bire bir! Çorbaya bir kaşık ekleyince çakı gibi yapıyor

Haber Merkezi Giriş Tarihi:
Soğuk algınlığına bire bir! Çorbaya bir kaşık ekleyince çakı gibi yapıyor

Soğuk havalarda hem sofralarımıza tat katan hem de sağlığımızı koruyan çorbalar, doğru malzemelerle zenginleştirildiğinde doğal bir antibiyotiğe dönüşüyor. Mevsimin getirdiği halsizlik ve vitamin eksikliğiyle savaşırken uzmanlar, özellikle bir baharatı çorbanıza eklemenizi tavsiye ediyor.

#1
Foto - Soğuk algınlığına bire bir! Çorbaya bir kaşık ekleyince çakı gibi yapıyor

Kış aylarının dondurucu soğukları kapıya dayandığında, hem içimizi ısıtan hem de sağlığımızı koruyan en leziz tat şüphesiz bir kase sıcak çorba. Tam bir şifa deposu olan bu kadim lezzet, bir başlangıç yemeğinden çok daha fazlası.

#2
Foto - Soğuk algınlığına bire bir! Çorbaya bir kaşık ekleyince çakı gibi yapıyor

Sağlığa giden yolun en etkili ve doğal anahtarı olan çorbaların içerisine eklenecek bazı doğal malzemeler, vücudumuzu hastalıklara karşı savunan doğal bir kalkan olmasına olanak tanıyor.

#3
Foto - Soğuk algınlığına bire bir! Çorbaya bir kaşık ekleyince çakı gibi yapıyor

Özellikle uzmanların işaret ettiği bir baharat, yorgun düşen bağışıklık sistemimizi canlandırırken, kışın ihtiyacımız olan vitaminleri de en lezzetli yoldan sunuyor.

#4
Foto - Soğuk algınlığına bire bir! Çorbaya bir kaşık ekleyince çakı gibi yapıyor

Peki, nedir bu baharat derseniz, yanıt zencefilde gizli!

#5
Foto - Soğuk algınlığına bire bir! Çorbaya bir kaşık ekleyince çakı gibi yapıyor

Lezzetiyle çorbalara hoş bir aroma katan zencefili, doğrayarak, rendeleyerek ya da blenderdan diğer sebzelerle çektirerek 1 kaşık kadar çorbalarınıza eklemeniz sağlığınız için büyük bir adım olabilir.

#6
Foto - Soğuk algınlığına bire bir! Çorbaya bir kaşık ekleyince çakı gibi yapıyor

İçeriğindeki gingerol adlı biyoaktif bileşen sayesinde güçlü antioksidan ve iltihap giderici özellikler taşıyan zencefil, kış aylarında çorbalara eklendiğinde grip gibi hastalıklara karşı koruyucu olabilir.

#7
Foto - Soğuk algınlığına bire bir! Çorbaya bir kaşık ekleyince çakı gibi yapıyor

Zencefil ayrıca öksürük, boğaz ağrısı, mikrop gibi solunum yolu sorunlarına da kalkan görevi görür.

#8
Foto - Soğuk algınlığına bire bir! Çorbaya bir kaşık ekleyince çakı gibi yapıyor

Vücuttaki iltihap seviyesini düşürerek eklem ve kas ağrılarının azalmasına destek veren zencefil, soğuk havalarda artan eklem sızıları için birebir etki sunar.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23