• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
16
Satın alırsanız 800 TL, kendiniz yaparsanız 50 TL! Yapımı da çok kolay

2023-11-26 13:57:31
Satın alırsanız 800 TL, kendiniz yaparsanız 50 TL! Yapımı da çok kolay

Pizza, makarna ve omletlerin baş tacı olan mozarella peynirinin kilosu günden günde artıyor. Markette satılan peynire cep yakan fiyatlar ödemektense evde doğal ve uyguna halletmek mümkün.

#1
Foto - Satın alırsanız 800 TL, kendiniz yaparsanız 50 TL! Yapımı da çok kolay

Neredeyse bütün yiyeceklerle birlikte lezzetlendireceğiniz mozarella peyniri evde birkaç basit malzeme ile hem uyguna halledeceksiniz hem de çok daha sağlıklı hale getirebilirsiniz.

#2
Foto - Satın alırsanız 800 TL, kendiniz yaparsanız 50 TL! Yapımı da çok kolay

Peyniri hazırlaması zahmetli gibi görünse de ihtiyacınız olan tek şey süt ve sirke. Öncelikle sütün sirke yardımıyla kestirilmesi gerekiyor. Ardından hazır ürünlerden daha kaliteli mozarella peynirleri hazırlayabilirsiniz.

#3
Foto - Satın alırsanız 800 TL, kendiniz yaparsanız 50 TL! Yapımı da çok kolay

Hazırladığınız mozarella peynirini kahvaltıda, pizzalarda, makarnalarda, omletlerin içinde tüketebilirsiniz.

#4
Foto - Satın alırsanız 800 TL, kendiniz yaparsanız 50 TL! Yapımı da çok kolay

Pek çok alternatifle tüketilen peynir için yapılması gerekenleri sıraladık.

#5
Foto - Satın alırsanız 800 TL, kendiniz yaparsanız 50 TL! Yapımı da çok kolay

EV YAPIMI MOZARELLA PEYNİRİ İÇİN MALZEMELER - 1 bardak sirke - 1/4 çay bardağı içme suyu - Tuz - İstediğiniz kadar süt

#6
Foto - Satın alırsanız 800 TL, kendiniz yaparsanız 50 TL! Yapımı da çok kolay

İlk olarak sütü geniş bir tencereye alarak başlayabilirsiniz. Kısık ateşte 38-40 °C sıcaklığa kadar ısıtmaya devam edin.

#7
Foto - Satın alırsanız 800 TL, kendiniz yaparsanız 50 TL! Yapımı da çok kolay

Ardından ocaktan alabilirsiniz. Öte yandan sirke ve suyu birbirine karıştırmaya başlayın.

#8
Foto - Satın alırsanız 800 TL, kendiniz yaparsanız 50 TL! Yapımı da çok kolay

Sirkeli suyu ocaktan çektiğiniz sütün içerisine ilave edin. Süt koyulaşmaya başladığında tahta kaşıkla karıştırabilirsiniz.

#9
Foto - Satın alırsanız 800 TL, kendiniz yaparsanız 50 TL! Yapımı da çok kolay

Süt kesilmeye başladığında bir bıçak yardımıyla küçük parçalara ayırıp karıştırmaya devam edin.

#10
Foto - Satın alırsanız 800 TL, kendiniz yaparsanız 50 TL! Yapımı da çok kolay

İşlem bittikten sonra tencerenizi tekrar ocağa koyup ısınan sütü tekrar karıştırın. Peynirin tam kıvamında olması için ısınan sütü pıhtılaşmış haliyle karıştırmaya devam edin.

#11
Foto - Satın alırsanız 800 TL, kendiniz yaparsanız 50 TL! Yapımı da çok kolay

Süt tamamen pıhtılaştığında ise şekil vermek için istediğiniz işlemi uygulayabilirsiniz.

#12
Foto - Satın alırsanız 800 TL, kendiniz yaparsanız 50 TL! Yapımı da çok kolay

Son olarak peyniri soğuk suya koyup bekletmeniz gerekiyor. Bu sayede katılaşma işlemi son halini alacaktır. Ardından tuz ekleyebilir, buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.

#13
Foto - Satın alırsanız 800 TL, kendiniz yaparsanız 50 TL! Yapımı da çok kolay

İtalyan mutfağının en bilinen peyniri mozarellanın dokusu ve kıvamı diğer peynirlerden daha farklıdır. Isıya duyarlı olan bu peynir çeşidi pizza ve lazanya yemeklerinde tercih edilir.

#14
Foto - Satın alırsanız 800 TL, kendiniz yaparsanız 50 TL! Yapımı da çok kolay

Mozarella hafif ve taze bir tada sahiptir. Diğer peynir türleri gibi yoğun, ekşi veya baharatlı tatlar içermez.

#15
Foto - Satın alırsanız 800 TL, kendiniz yaparsanız 50 TL! Yapımı da çok kolay

Mozarella peyniri genellikle inek sütünden yapılır, ancak bazen keçi sütü de kullanılabilir. Bu nedenle peyniri hazırlarken tercih edeceğiniz süte dikkat edin.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23