• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
5
Yeniakit Publisher
Şantajdan vazgeçildi: Starlink erişimi yeniden aktif edildi

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Haber Merkezi Giriş Tarihi:

Şantajdan vazgeçildi: Starlink erişimi yeniden aktif edildi

ABD Başkanı Donald Trump, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski’nin Rusya ile ABD’nin dizel anlaşmasını eleştirmesi sonrasında yavaşlatma talimatı verdiği Starlink hizmetlerindeki kısıtlamanın kaldırılmasını istedi.

#1
Foto - Şantajdan vazgeçildi: Starlink erişimi yeniden aktif edildi

The Wall Street Journal’in haberine göre; ABD Başkanı Donald Trump, çarşamba günü Elon Musk’ı arayarak Ukrayna’da kullanılan Starlink’in askeri sürümündeki hız kısıtlamalarını kaldırmasını istedi. Görüşmenin ardından sistem perşembe günü daha normal çalışmaya başladı. Bazı Ukraynalı birlikler hızların arttığını bildirirken sistemin tamamında kısıtlamalar henüz tamamen kalkmadı. Trump, Starlink bağlantısının saatte yaklaşık 100 milde kesilmesinden duyduğu rahatsızlığı Musk’a iletti. Hız sınırı, Ukrayna’nın bazı saldırı ve önleme dronlarının Rus saldırılarına karşı kullanımını zorlaştırıyordu.

#2
Foto - Şantajdan vazgeçildi: Starlink erişimi yeniden aktif edildi

Trump bu hafta danışmanlarına ve yakın çevresine, Ukrayna birliklerinin cephe hattında kullandığı Starlink hizmetindeki yavaşlamanın tersine çevrilmesini istediğini söyledi. Ukraynalı askeri birliklerin ilk testlerinde Starlink bağlantısının daha yüksek hızlarda ve daha düzenli çalışmaya başladığı görüldü. Trump, Musk’ı arayıp aramadığı sorusuna doğrudan cevap vermedi ancak “"Bu konuda yorum yapmak istemiyorum, ben mi aradım yoksa başkası mı aradı, fark etmez. Sonuç olarak, o bunu yeniden sağladı" dedi.

#3
Foto - Şantajdan vazgeçildi: Starlink erişimi yeniden aktif edildi

Ukraynalı bir yetkili, bazı birliklerde Starlink hızlarının yükseldiğini, bazı birliklerde ise aynı hız sınırının devam ettiğini söyledi. Kiev, ABD’den resmi açıklama bekliyor. Beyaz Saray, Trump’ın daha önce Starlink’in yavaşlatılması talimatı verdiğini veya kısıtlama kararını kimin aldığını bildiğini reddettiğini yineledi. Starlink’teki yavaşlama, Trump ve Musk’ın Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’i Rus dizel rafinerilerine yönelik saldırılar nedeniyle eleştirmesinden birkaç gün sonra başladı.

#4
Foto - Şantajdan vazgeçildi: Starlink erişimi yeniden aktif edildi

Ukrayna, savaş alanı iletişimi ve insansız hava aracı operasyonları için uydu internet sistemi Starlink’i kullanırken, ihtiyaç duyulan iletişim türüne bağlı olarak hem sivil hizmet olan Starlink’i hem de daha güvenli olan ve askeri versiyonu olarak bilinen Starshield’ı kullanıyor. Ukrayna’ya yönelik uydu hizmetinin kısıtlanması, ülkenin Rusya’ya karşı saldırı ve hava savunma kabiliyetlerini sekteye uğratmıştı. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy dün yaptığı açıklamada, Starlink sistemlerindeki hızın Ukrayna için henüz eski haline getirilmediğini belirterek önümüzdeki günlerde ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio ile görüşmeyi umduğunu söylemişti.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23