• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
12
Nasıl yapıldığını bilmeden tükettiğimiz 7 şey! Bunları asla yemeyin

2020-09-20 12:53:55
Nasıl yapıldığını bilmeden tükettiğimiz 7 şey! Bunları asla yemeyin

Herkesin gözüne çok güzel görünen yiyecekler vardır. Fakat bunların nasıl yapıldığı hakkında çoğumuz en ufak bir bilgisi yok. Bu 8 adet ‘şey’in nasıl yapıldığını gördükten sonra bir daha ağzınıza dahi süremeyeceğiniz besinleri sizler için derledik. İŞTE NASIL YAPILDIĞINI BİLMEDİĞİZ 7 ŞEY

#1
Foto - Bonibon olarak bilinen bu şekerlemeler, çikolata parçacıklarının gıda boyası ile kaplanması ile yapılır. Sıcak bir su ile boyaların nasıl çıktığını göreceksiniz. Çocukları bu yiyeceklerden uzak tutmak en iyisi.

Bonibon olarak bilinen bu şekerlemeler, çikolata parçacıklarının gıda boyası ile kaplanması ile yapılır. Sıcak bir su ile boyaların nasıl çıktığını göreceksiniz. Çocukları bu yiyeceklerden uzak tutmak en iyisi.

#2
Foto - Bir balın orjinal olup olmadığını anlamak için bir kaba biraz bal döktükten sonra ılık bir su katarak 1 dakika kadar suyu sallamak gerekiyor. Eğer bal petek şeklini alırsa orjinal bal olduğu söyleniyor. Sahte ballar bu şekli almadığı iddia edildi. Hemen denemekte fayda var.

Bir balın orjinal olup olmadığını anlamak için bir kaba biraz bal döktükten sonra ılık bir su katarak 1 dakika kadar suyu sallamak gerekiyor. Eğer bal petek şeklini alırsa orjinal bal olduğu söyleniyor. Sahte ballar bu şekli almadığı iddia edildi. Hemen denemekte fayda var.

#3
Foto - Geçtiğimiz günlerde resmi twitter hesabından helal olmadığını açıklayan Nutella. İçindekiler kısmına göre hazırlanan tarif tam da böyle. Yüzde 90 şeker, yüzde 2 fındık, yüzde 2 hindistan cevizi, yüzde 6'sı palm yağı.

Geçtiğimiz günlerde resmi twitter hesabından helal olmadığını açıklayan Nutella. İçindekiler kısmına göre hazırlanan tarif tam da böyle. Yüzde 90 şeker, yüzde 2 fındık, yüzde 2 hindistan cevizi, yüzde 6'sı palm yağı.

#4
Foto - Bir bardak kolanın kaynatılarak içinden çıkan şeker miktarı. Görüntü ne kadar da korkunç. İşte bunu tüketiyoruz.

Bir bardak kolanın kaynatılarak içinden çıkan şeker miktarı. Görüntü ne kadar da korkunç. İşte bunu tüketiyoruz.

#5
Foto - Şekersiz kolanın kaynatılarak ortaya çıkan durumu. Her ne kadar şeker olmasa da tuhaf bir tabaka bıraktığı ortada.

Şekersiz kolanın kaynatılarak ortaya çıkan durumu. Her ne kadar şeker olmasa da tuhaf bir tabaka bıraktığı ortada.

#6
Foto - Çocukların çok sevdiği şekerlemelerden olan jelibonlar işte böyle yapılıyor. Sıcak suyun içine konulan sığır jelatini kaynatılıyor.

Çocukların çok sevdiği şekerlemelerden olan jelibonlar işte böyle yapılıyor. Sıcak suyun içine konulan sığır jelatini kaynatılıyor.

#7
Foto - Yine gıda boyası eklenerek karıştırılıyor.

Yine gıda boyası eklenerek karıştırılıyor.

#8
Foto - Kaynama bittikten sonra buz kalıplarına konularak buzluğu atılıyor.

Kaynama bittikten sonra buz kalıplarına konularak buzluğu atılıyor.

#9
Foto - Jelibonlar bu şekilde üretilip çocukların tüketimine sunuluyor. Sığır jelatini ve gıda boyası.

Jelibonlar bu şekilde üretilip çocukların tüketimine sunuluyor. Sığır jelatini ve gıda boyası.

#10
Foto - Marketlerde satılan elmalara sıkılan vaks adı verilen parlatıcının marifeti. Soldaki elma yıkandıktan sonra ki hali ile ne kadar sönük kalıyor değil mi? İşte parlak ve canlı görünen meyveler üzerine sıkılan kimyasallar sayesinde böyle görünüyor.

Marketlerde satılan elmalara sıkılan vaks adı verilen parlatıcının marifeti. Soldaki elma yıkandıktan sonra ki hali ile ne kadar sönük kalıyor değil mi? İşte parlak ve canlı görünen meyveler üzerine sıkılan kimyasallar sayesinde böyle görünüyor.

#11
Foto - Soldaki sıcak suda karışıtırılmış margarin, sağdaki ise tereyağı. Soldaki margarinin kökeni işlenmiş bitkisel gıdalar olduğundan topak topak kalıyor. Sağdaki tereyağı ise tamamen doğal süt ürünü olduğu için çözülüyor. Margarin yediğimizde midemizde aynı bu şekli alıyor.

Soldaki sıcak suda karışıtırılmış margarin, sağdaki ise tereyağı. Soldaki margarinin kökeni işlenmiş bitkisel gıdalar olduğundan topak topak kalıyor. Sağdaki tereyağı ise tamamen doğal süt ürünü olduğu için çözülüyor. Margarin yediğimizde midemizde aynı bu şekli alıyor.

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23

Bip İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23

Bip İhbar Hattı

Yaay İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23