• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
10
Muz ile kabuğu arasındaki ince lifleri atanlar dikkat!

2021-06-18 18:39:26
Muz ile kabuğu arasındaki ince lifleri atanlar dikkat!

Besinsel faydalarını en üst düzeye çıkarmak için bu yiyecekleri nasıl yemeliyiz? İşte püf noktaları…

#1
Foto - 1. Muz - Muz, B ve C vitaminlerinin yanı sıra magnezyum ve potasyum da dahil olmak üzere pek çok mineral içeren bir besindir. Tüm bu faydaları almanın ise tek bir yolu var: Muzla kabuğu arasındaki ipe benzeyen ince lifleri tüketmek. Bu liflere “floem demetleri” denir. Bu demetler su ile besinlerin yapraklardan meyvelere taşınmasını sağlar. Bu demetlerin içerdiği lifler vücut için de çok faydalıdır. Bu yüzden muz yerken onları sakın atmayın.

1. Muz - Muz, B ve C vitaminlerinin yanı sıra magnezyum ve potasyum da dahil olmak üzere pek çok mineral içeren bir besindir. Tüm bu faydaları almanın ise tek bir yolu var: Muzla kabuğu arasındaki ipe benzeyen ince lifleri tüketmek. Bu liflere “floem demetleri” denir. Bu demetler su ile besinlerin yapraklardan meyvelere taşınmasını sağlar. Bu demetlerin içerdiği lifler vücut için de çok faydalıdır. Bu yüzden muz yerken onları sakın atmayın.

#2
Foto - 2. Domates - Domatesi pişirmek ilk etapta kulağa mantıklı gelmeyebilir ancak pişmiş domatesler kanserle savaşan bir antioksidan olan likopeni daha fazla salgılar. Bunun nedeni, ısının bitkideki daha sert hücre duvarlarını parçalayarak vücudumuzun besin maddelerini daha kolay emmesini sağlamasıdır. Domatesi yavaş yavaş kavurmak veya sos haline getirmek de gayet etkilidir.

2. Domates - Domatesi pişirmek ilk etapta kulağa mantıklı gelmeyebilir ancak pişmiş domatesler kanserle savaşan bir antioksidan olan likopeni daha fazla salgılar. Bunun nedeni, ısının bitkideki daha sert hücre duvarlarını parçalayarak vücudumuzun besin maddelerini daha kolay emmesini sağlamasıdır. Domatesi yavaş yavaş kavurmak veya sos haline getirmek de gayet etkilidir.

#3
Foto - 3. Pazı, pancar ve şalgam - Bu sebzelerin sadece yaprakları değil, sapları da yeniyor! Pişmiş saplar, vücudu iyileştirmeye yardımcı olan özel bir asit olan glutamin sağlar. Ayrıca zeytinyağında sote edildiklerinde harika bir tada sahiptirler. Bu nedenle bütün parçalarını yiyerek sebze tüketiminizden en iyi şekilde yararlanın ve daha fazla vitamin alın.

3. Pazı, pancar ve şalgam - Bu sebzelerin sadece yaprakları değil, sapları da yeniyor! Pişmiş saplar, vücudu iyileştirmeye yardımcı olan özel bir asit olan glutamin sağlar. Ayrıca zeytinyağında sote edildiklerinde harika bir tada sahiptirler. Bu nedenle bütün parçalarını yiyerek sebze tüketiminizden en iyi şekilde yararlanın ve daha fazla vitamin alın.

#4
Foto - 4. Elma ve portakal - Bu meyveleri kabuğuyla birlikte yiyin! Elma kabukları, kalbiniz ve beyniniz için harika antioksidan kersetin içerir. Portakal kabukları, kolesterolü düşüren ve kalbi koruyan flavon adı verilen bileşiklere sahiptir. Keklerinizin, sütlü tatlılarınızın içinde kullanabilirsiniz.

4. Elma ve portakal - Bu meyveleri kabuğuyla birlikte yiyin! Elma kabukları, kalbiniz ve beyniniz için harika antioksidan kersetin içerir. Portakal kabukları, kolesterolü düşüren ve kalbi koruyan flavon adı verilen bileşiklere sahiptir. Keklerinizin, sütlü tatlılarınızın içinde kullanabilirsiniz.

#5
Foto - 5. Patates - Patatesi kabuğuyla yemek, kabuğunu soyarak yemekten daha fazla vücuda lif, vitamin ve sağlar. C vitamini, B vitamini, demir, kalsiyum ve potasyum bunlar arasında en önemlileridir. Enerji verir, stresi azaltır, kemiklerinize ve sindiriminize fayda sağlar. Hatta cildi yenilemenin en iyi yollarından birinin de patatesi fırında pişirmek olduğu belirtiliyor.

5. Patates - Patatesi kabuğuyla yemek, kabuğunu soyarak yemekten daha fazla vücuda lif, vitamin ve sağlar. C vitamini, B vitamini, demir, kalsiyum ve potasyum bunlar arasında en önemlileridir. Enerji verir, stresi azaltır, kemiklerinize ve sindiriminize fayda sağlar. Hatta cildi yenilemenin en iyi yollarından birinin de patatesi fırında pişirmek olduğu belirtiliyor.

#6
Foto - 6. Yumurta - Yumurtalar pişirildiğinde daha sindirilebilir hale gelir, evet ama yüksek ısı bazı besin değerini kaybetmesine de yol açar. Örneğin yumurtaları mikrodalgada pişirmek, kızartmak ve çok fazla haşlamak, mevcut antioksidanların sayısını azaltır ve yumurtadaki kolesterolü yükseltir. Bu nedenle yumurtayı kısa yaklaşık 5-6 dakika suda haşlayarak yani kayısı kıvamında yemek, en sağlıklı olanıdır. Böyle tüketilen yumurta, protein açısından doyurucudur ve ekstra kalori içermez.

6. Yumurta - Yumurtalar pişirildiğinde daha sindirilebilir hale gelir, evet ama yüksek ısı bazı besin değerini kaybetmesine de yol açar. Örneğin yumurtaları mikrodalgada pişirmek, kızartmak ve çok fazla haşlamak, mevcut antioksidanların sayısını azaltır ve yumurtadaki kolesterolü yükseltir. Bu nedenle yumurtayı kısa yaklaşık 5-6 dakika suda haşlayarak yani kayısı kıvamında yemek, en sağlıklı olanıdır. Böyle tüketilen yumurta, protein açısından doyurucudur ve ekstra kalori içermez.

#7
Foto - 7. Soğan ve sarımsak - Soğan ile sarımsağı ezmek ve doğramak, allisin adı verilen bir besin maddesi oluşturmaya yardımcı olan alliinazı aktive eder. Allisin, yenildiğinde bizi hastalıklara karşı koruyan diğer bileşiklerin de oluşmasına yardımcı olur. Ayrıca hem soğan hem de sarımsak hindi, sığır eti ve karaciğer gibi demir ve çinko açısından zengin gıdalarla çok iyi kombine olan kükürt açısından da zengindir.

7. Soğan ve sarımsak - Soğan ile sarımsağı ezmek ve doğramak, allisin adı verilen bir besin maddesi oluşturmaya yardımcı olan alliinazı aktive eder. Allisin, yenildiğinde bizi hastalıklara karşı koruyan diğer bileşiklerin de oluşmasına yardımcı olur. Ayrıca hem soğan hem de sarımsak hindi, sığır eti ve karaciğer gibi demir ve çinko açısından zengin gıdalarla çok iyi kombine olan kükürt açısından da zengindir.

#8
Foto - 8-Tahıllar ve fasulye - Tahıllar ve fasulyeyi içerdikleri bileşikler yüzünden sindirmek zordur. Ancak fasulyeleri ve tahılları ıslatmak, bu bileşiklerin miktarını azaltarak içindeki mineralleri daha kullanılabilir hale getirir ve sindirimi kolaylaştırır. Ayrıca ılık su ile salınan demir, kalsiyum ve çinko gibi mineralleri de vücudunuzun daha iyi emmesine yardımcı olur. Kırmızı barbunya fasulyesi alırsanız ıslatın ve kaynatın. Aksi takdirde şiddetli kusma ve ishale neden olabilirler.

8-Tahıllar ve fasulye - Tahıllar ve fasulyeyi içerdikleri bileşikler yüzünden sindirmek zordur. Ancak fasulyeleri ve tahılları ıslatmak, bu bileşiklerin miktarını azaltarak içindeki mineralleri daha kullanılabilir hale getirir ve sindirimi kolaylaştırır. Ayrıca ılık su ile salınan demir, kalsiyum ve çinko gibi mineralleri de vücudunuzun daha iyi emmesine yardımcı olur. Kırmızı barbunya fasulyesi alırsanız ıslatın ve kaynatın. Aksi takdirde şiddetli kusma ve ishale neden olabilirler.

#9
Foto - 9. Yeşillikler - Pembe nar'ın haberine göre; yeşil olan her şey çiğ yenmeli. Brüksel lahanası, brokoli, avokado, ıspanak ve diğer tüm yeşillikler, ısıya duyarlı suda çözünür öğeler içerir. Yüksek sıcaklıklar C vitamini, folata ve B1 ve B5 vitaminlerine zarar verir, bu nedenle yeşil yiyecekleri çiğ yediğinizde bunlardan daha fazlasını alırsınız. Örneğin çiğ ıspanak, pişmiş ıspanaktan 3 kat daha fazla C vitamini içerir.

9. Yeşillikler - Pembe nar'ın haberine göre; yeşil olan her şey çiğ yenmeli. Brüksel lahanası, brokoli, avokado, ıspanak ve diğer tüm yeşillikler, ısıya duyarlı suda çözünür öğeler içerir. Yüksek sıcaklıklar C vitamini, folata ve B1 ve B5 vitaminlerine zarar verir, bu nedenle yeşil yiyecekleri çiğ yediğinizde bunlardan daha fazlasını alırsınız. Örneğin çiğ ıspanak, pişmiş ıspanaktan 3 kat daha fazla C vitamini içerir.

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23

Bip İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23

Bip İhbar Hattı

Yaay İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23