• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
10
Yeniakit Publisher
Kimse bilmiyor, pilavınız tane tane dökülecek! Pilav tutkunları: Tek bir küp yeterli, cam gibi parlıyor! Bunu yapalım

Selma Savcı Giriş Tarihi:
Kimse bilmiyor, pilavınız tane tane dökülecek! Pilav tutkunları: Tek bir küp yeterli, cam gibi parlıyor! Bunu yapalım

Pirinç pilavı, hemen hemen her sofrada baş tacı edilen bir ana yemeklerden biri. Özellikle kuru fasulye, nohut, ve bezelye gibi klasik Türk yemeklerinin yanında mükemmel bir uyum sağlar. Hem besleyici hem de lezzetli olan pilav, özellikle spor yapanların karbonhidrat ihtiyacını karşılamak için tercih ettiği bir yemek. Peki, tane tane ve parlak bir pirinç pilavı yapmanın sırları neler?

#1
Foto - Kimse bilmiyor, pilavınız tane tane dökülecek! Pilav tutkunları: Tek bir küp yeterli, cam gibi parlıyor! Bunu yapalım

Pirinç pilavını parlak ve tane tane yapmak için yaygın olarak bilinen yöntemlerden biri limon kullanmaktır. Ancak herkesin bilmediği bir başka yöntem de bir tane küp şeker eklemektir.

#2
Foto - Kimse bilmiyor, pilavınız tane tane dökülecek! Pilav tutkunları: Tek bir küp yeterli, cam gibi parlıyor! Bunu yapalım

Evet, tencereye sadece 1 küp şeker atarak pilavın hem parlak olmasını sağlayabilir hem de tane tane dökülen mükemmel bir sonuç elde edebilirsiniz.

#3
Foto - Kimse bilmiyor, pilavınız tane tane dökülecek! Pilav tutkunları: Tek bir küp yeterli, cam gibi parlıyor! Bunu yapalım

Şekerin yanı sıra suya çok az miktarda karbonat eklemek de pirincin beyaz ve parlak görünmesine katkı sağlar. Ancak dikkat edilmesi gereken nokta, karbonat miktarını fazla kaçırmamaktır; küçük bir tutam yeterlidir.

#4
Foto - Kimse bilmiyor, pilavınız tane tane dökülecek! Pilav tutkunları: Tek bir küp yeterli, cam gibi parlıyor! Bunu yapalım

Pilavın tane tane olması için ilk dikkat edilmesi gereken nokta, pilavlık pirinç seçmektir. Uzmanlara göre baldo pirinç, pilav yapmak için en uygunu.

#5
Foto - Kimse bilmiyor, pilavınız tane tane dökülecek! Pilav tutkunları: Tek bir küp yeterli, cam gibi parlıyor! Bunu yapalım

Pirinci pişirmeden önce iyice yıkayıp nişastasından arındırmak önemlidir. Ayrıca, pirinci tuzlu suda en az 10 dakika bekletmek, lapa olmasını önleyecektir. Nişastasından tam arındırılmamış pirinç, pişerken su salacak ve pilavın kıvamını bozacaktır.

#6
Foto - Kimse bilmiyor, pilavınız tane tane dökülecek! Pilav tutkunları: Tek bir küp yeterli, cam gibi parlıyor! Bunu yapalım

Pirinçler kavrulurken ocağın altını fazla açmamak ve sürekli karıştırmamak gerekir. Aralıklarla 1-2 dakika kadar karıştırarak her bir pirinç tanesinin kavrulmasını sağlamalısınız.

#7
Foto - Kimse bilmiyor, pilavınız tane tane dökülecek! Pilav tutkunları: Tek bir küp yeterli, cam gibi parlıyor! Bunu yapalım

Eğer pirinçleri kaşığa alıp hafif salladığınızda tane tane dökülüyorsa, kavurma işlemi doğru yapılmış demektir.

#8
Foto - Kimse bilmiyor, pilavınız tane tane dökülecek! Pilav tutkunları: Tek bir küp yeterli, cam gibi parlıyor! Bunu yapalım

Pirinçler kavrulduktan sonra ekleyeceğiniz suyun mutlaka kaynar su olması gerekmektedir. Ekstra lezzet katmak için suya bir miktar tereyağı ekleyebilirsiniz.

#9
Foto - Kimse bilmiyor, pilavınız tane tane dökülecek! Pilav tutkunları: Tek bir küp yeterli, cam gibi parlıyor! Bunu yapalım

Ayrıca pilavın suyunu koyduktan sonra fazla bekletmeden kapağını kapatmalı ve pişene kadar hiç açmamalısınız. Tavuk suyu veya et suyu ekleyerek pilavın daha aromatik olmasını sağlayabilirsiniz.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23