• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
9
Yeniakit Publisher
 Karadenizlilerin vazgeçilmezi: Pekmez

2016-06-22 22:58:42
Karadenizlilerin vazgeçilmezi: Pekmez

Karadeniz'de dutların olgunlaşmasıyla, vatandaşların vazgeçilmez besin kaynaklarından pekmezin yapımına başlandı.

#1
Foto - Karadenizlilerin vazgeçilmezi: Pekmez

Hamileler ile gelişim çağındaki çocukların beslenmesinde de önerilen dut pekmezi, bölgede kahvaltı sofralarının başköşesinde yer alıyor. Özellikle soğuk kış günlerinde tüketilen dut pekmezi, Türkiye'nin dört bir yanında farklı yöntemlerle üretiliyor.

#2
Foto - Karadenizlilerin vazgeçilmezi: Pekmez

Karadeniz'de de meyvenin olgunlaşmasıyla, vatandaşların vazgeçilmez besin kaynaklarından dut pekmezinin yapımına başlandı.

#3
Foto - Karadenizlilerin vazgeçilmezi: Pekmez

Geleneksel yöntemlerle dut pekmezi yaparak aile bütçelerine katkı sağladıklarını anlatan Çaylak, kışın da pekmez tüketip şifa bulduklarını ifade etti.

#4
Foto - Karadenizlilerin vazgeçilmezi: Pekmez

Önce olgunlaşan dutları ağacından döktüklerini dile getiren Çaylak, "Ardından bir gün bunların güneşte beklemesini sağlıyoruz. İkinci günde ise kurulan ocaklardaki kazanlara su ilave ederek, yaklaşık 10 saat kaynatıyoruz. Daha sonra preslenerek posası alınan dutun bal kıvamına gelmesiyle pekmez hazır oluyor." diye konuştu.

#5
Foto - Karadenizlilerin vazgeçilmezi: Pekmez

Dut pekmezi yapmanın çok zahmetli olduğunu belirten Çaylak, "Ancak birçok hastalığa şifa olduğuna inandığımız dut pekmezini severek yapıyoruz." dedi.

#6
Foto - Karadenizlilerin vazgeçilmezi: Pekmez

#7
Foto - Karadenizlilerin vazgeçilmezi: Pekmez

#8
Foto - Karadenizlilerin vazgeçilmezi: Pekmez

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23