• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
5
Yeniakit Publisher
Bunları tüketenler dikkat! 3 hastalığa tutulma tehlikesini artırıyor! Uzmanlar uyardı

Selma Savcı Giriş Tarihi:
Bunları tüketenler dikkat! 3 hastalığa tutulma tehlikesini artırıyor! Uzmanlar uyardı

Yemek yaparken destekçilerimiz haline gelen dondurulmuş yiyecekler reelinde sıhhatimiz üzerinde ehemmiyetli bir rol oynuyor. Günümüzde bir hayli besinin dondurulmuş hali bedenimizde bulunan sıhhatli hücrelere hasar veriyor. Dondurulmuş yiyecekler diyabetten kansere kadar muhtelif hastalıklara yol açabiliyor. İşte dondurulmuş gıdaların bedenimiz üzerinde yan tesirleri… Uzmanlar donmuş besinleri tüketenlerin kansere yakalandığını açıkladı.

#1
Foto - Bunları tüketenler dikkat! 3 hastalığa tutulma tehlikesini artırıyor! Uzmanlar uyardı

DİYABET! Nişasta donmuş gıdaları taze yakalamak için kullanılır. Aynı nişasta ayrıca yemeğe tat ve doku katar. Bununla beraber, nişasta esas olarak bir glikoz polimeridir. Bedeniniz bu glikozu hazmedilmeden evvel şekere dönüştürür. Fazla şeker, şeker hastalığına tutulma tehlikenizi artırabilir, ayrıca beden dokularınıza da hasar verebilir.

#2
Foto - Bunları tüketenler dikkat! 3 hastalığa tutulma tehlikesini artırıyor! Uzmanlar uyardı

KALP HASTALIĞI! Dondurulmuş yiyecekler, Trans yağlar bakımından zengindir. Bu gidişat, kalp hastalığına tutulma riskinizi çoğaldırır ve ayrıca tıkalı atardamarlara katkıda bulunur. Trans yağlar kolesterol seviyelerini yükseltir. Bazen donmuş öğünler bayağıda ilave edilenden daha fazla tuz kapsar, bu da kolesterol seviyenizi tazyikinizi de yükseltir.

#3
Foto - Bunları tüketenler dikkat! 3 hastalığa tutulma tehlikesini artırıyor! Uzmanlar uyardı

Dondurulmuş yiyecekler bedeniniz üzerinde çok muhtelif tesirleri olan değişik tiplerde gözeticiler kapsar. Şekeri veya tuzu yüksek olan donmuş gıdalar kan tazyikini negatif doğrultuda etkileyebilir daha ciddi şartlara yol açabilecek kan tazyiki yükselmelerine neden olabilir. Bir Hayli çalışma, kanın kan tazyiki seviyelerinin tanımlanmasında ehemmiyetli bir rol oynadığını gösterir.

#4
Foto - Bunları tüketenler dikkat! 3 hastalığa tutulma tehlikesini artırıyor! Uzmanlar uyardı

KANSER RİSKİ! Araştırmalar, donmuş besinlerin, özellikle etin, pankreas kanserine yol açabileceği neticesine varmaktadır. Yapılan bir araştırma, donmuş sosisli sandviçlerin ve sosislerin, kansere tutulma tehlikesini e’ten fazla çoğaldırdığını tanımladı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23