2017-02-08 18:55:29 Hazır yoğurt yemeyin! Evde mayalamak oldukça basit...
Evde yoğurt mayalamayı gözünüzde büyütmeyin! İşte püf noktalar...
Evde yoğurt mayalamayı gözünüzde büyütmeyin! İşte püf noktalar...
Malzemeler - 1 litre doğal günlük süt, 1 tatlı kaşığı organik yoğurt (Oda sıcaklığında)
Sütü ince bir tülbentten geçirerek süzün. Daha sonra çelik bir tencerede 10 dakika kaynatın.
Kaynatma aşamasında sütü havalandırmak için kepçeye alarak tekrar geri dökün. Süt kaynamaya başladıktan sonra 8-10 dakika kısık ateşte kaynatın.
Kaynayan sütün altını kapayıp soğuyana kadar bekleyin. Yoğurt mayalarken dikkat edilmesi gereken durumlardan birisi de sütün sıcaklığıdır. Sütte en doğru sıcaklık 42-45 derecedir. Sıcaklığı anlamak için serçe parmağınızı süte batırarak 10 saniye bekleyin. Parmağınız yanmıyorsa sıcaklığı istenilen seviyede demektir.
Yoğurt yaparken her 1 litre için bir tatlı kaşığı dolusu maya kullanmak gerekir. Kullanılan maya yani yoğurt ev yoğurdu ya da organik yoğurt olmalıdır.
Ev yoğurdunu bir kaseye alarak içine ılımış sütten koyun ve iyice karıştırın.
Hazırladığınız mayayı süte ekleyerek tahta kaşıkla pürüzsüz olana kadar karıştırın. Tencerenin üzerinde biriken kaymağı bir kabağa alın ve sütü cam kavanozlara boşaltın.
Kavanozların üzerine nemini çekmesi için ikişer kat kağıt havlu koyun ve kapaklarını sıkıca kapatın. Kavnozları bir battaniyeye sararak sıcak odada 3-4 saat mayalanmaya bırakın. Bu aşamada fazla bekletirseniz yoğurt ekşir. O yüzden zamanında battaniyeyi açarak 1-2 saat daha bekletin. Son olarak da kavanozları buzdolabına koyarak 24 saat bekletin. Kapağı açılmayan yoğurtları yaklaşık 10 gün saklayabilirsiniz. Afiyet olsun.
WhatsApp İhbar Hattı
+90 (553) 313 94 23