• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
4
Yeniakit Publisher
Fabrikası küle dönmüştü! Türkiye’nin dev ayakkabı markası konkordato ilan etti
Haber Merkezi Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:

Fabrikası küle dönmüştü! Türkiye’nin dev ayakkabı markası konkordato ilan etti

Küresel ekonomik kriz Türkiye'de de çok sayıda firmanın iflas bayrağını çekmesine sebep olurken, halkaya eklenen son marka İstanbul'un köklü ayakkabı firması oldu. Nisan ayında fabrikada çıkan yangının yol açtığı ekonomik yük ve borç sarmalı nedeniyle konkordato ilan eden şirket, iflastan kurtulmak için mahkemeden 3 aylık mühlet aldı.

#1
Foto - Fabrikası küle dönmüştü! Türkiye’nin dev ayakkabı markası konkordato ilan etti

İstanbul'un Sultangazi ilçesinde faaliyet gösteren Pan Ayakkabı Taban Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, nisan ayında fabrikasında çıkan yangının ardından ciddi bir mali krize sürüklendi. Yangın, üretim tesislerinde ağır hasara neden olurken şirketin ekonomik dengesi bozuldu.

#2
Foto - Fabrikası küle dönmüştü! Türkiye’nin dev ayakkabı markası konkordato ilan etti

Borçların artması ve nakit akışındaki sorunlar nedeniyle firma, İstanbul 2. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne konkordato başvurusunda bulundu. Mahkeme, talebi kabul ederek şirkete 3 aylık geçici mühlet verdi ve süreci denetlemek üzere 3 konkordato komiseri atadı. Komiserler, firmanın mali yapısını inceleyip alacaklılarla görüşmeleri yürütecek ve raporlarını mahkemeye sunacak.

#3
Foto - Fabrikası küle dönmüştü! Türkiye’nin dev ayakkabı markası konkordato ilan etti

İcra ve İflas Kanunu'nun 288. maddesi uyarınca, alacaklılara ilandan itibaren yedi gün içinde itiraz hakkı tanındı. Alacaklılar, konkordato mühletine karşı çıkabilecek ve mahkeme bu itirazları değerlendirerek şirketin geleceğine ilişkin karar verecek. Pan Ayakkabı, 30 yılı aşkın süredir ayakkabı taban üretiminde önemli bir marka olarak biliniyor. Ancak pandemi, artan maliyetler ve son yangının etkisiyle zor günlerden geçiyor. Sektör temsilcileri, şirketin toparlanma ihtimalinin konkordato sürecine bağlı olduğunu belirtirken; çalışanlar ve tedarikçiler ise gelişmeleri endişeyle takip ediyor. Mahkemenin vereceği nihai karar, Pan Ayakkabı'nın iflastan kurtulup kurtulamayacağını belirleyecek.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

DRSNN

ulan her ilde konkordata ilanları var kim oynuyor bu kanunlarla böyle hakimler olurmu faizlerden kurtulmak piyasaya vereceklerini ertelemek için konkordata ilan edip piyasayı allak bullak ediyor ilgili bakanlık nerde ya lanet olsun herşeyi reismi yapacak ticaret bakanı nerdesin
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23