• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
14
Ev yapımı baklava hamuru tarifi | Baklava hamuru tarifi püf noktaları nelerdir?

2020-05-21 18:54:43
Ev yapımı baklava hamuru tarifi | Baklava hamuru tarifi püf noktaları nelerdir?

Kolay ev baklavası Ramazan Bayramının yaklaşmasıyla birlikte merak edilmeye başlandı. En pratik en lezzetli ev yapımı baklava tarifi. Baklava nasıl yapılır, cevizli baklava tarifini sizler için hazırladık. İşte enfes damak tadına uyun Ramazan Bayramı baklavası.

#1
Foto - Ramazan ayının vazgeçilmez tatlılarından birisi olan baklavanın hamurunun nasıl yapıldığı en çok merak edilen sorulardan biridir.

Ramazan ayının vazgeçilmez tatlılarından birisi olan baklavanın hamurunun nasıl yapıldığı en çok merak edilen sorulardan biridir.

#2
Foto - Baklava yapmak için veya başka tatlı ve yemeklerde kullanmak için baklava hamuru tarifi herkes tarafından merak edilmektedir.

Baklava yapmak için veya başka tatlı ve yemeklerde kullanmak için baklava hamuru tarifi herkes tarafından merak edilmektedir.

#3
Foto - Baklava Hamuru Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için: 5 su bardağı un

Baklava Hamuru Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için: 5 su bardağı un

#4
Foto - yarım çay bardağından biraz az sıvı yağ 1 yumurta 1 su bardağı yoğurt

yarım çay bardağından biraz az sıvı yağ 1 yumurta 1 su bardağı yoğurt

#5
Foto - 1 paket kabartma tozu 1 yemek kaşığı sirke

1 paket kabartma tozu 1 yemek kaşığı sirke

#6
Foto - 1 su bardağı ılık süt yarım çay kaşığı tuz

1 su bardağı ılık süt yarım çay kaşığı tuz

#7
Foto - Baklava Hamuru Tarifi Yapılışı

Baklava Hamuru Tarifi Yapılışı

#8
Foto - Süt hariç diğer malzemeler yoğurtma kabına alınır. Ilık süt yavaş yavaş eklenerek hamur yoğrulur. Gerekirse çok az süt ya da tam tersi un eklenebilir.

Süt hariç diğer malzemeler yoğurtma kabına alınır. Ilık süt yavaş yavaş eklenerek hamur yoğrulur. Gerekirse çok az süt ya da tam tersi un eklenebilir.

#9
Foto - Hamur 15dk boyunca yoğrularak şekillendirme aşamasına geçilir. Bu hamur ile iki farklı baklava hazırlayabilirsiniz.

Hamur 15dk boyunca yoğrularak şekillendirme aşamasına geçilir. Bu hamur ile iki farklı baklava hazırlayabilirsiniz.

#10
Foto - Baklava hamuru tarifi püf noktaları nelerdir?

Baklava hamuru tarifi püf noktaları nelerdir?

#11
Foto - Baklava hamurunu yaparken kullanacağınız malzemelerin oda ısısında olması gerekmektedir.

Baklava hamurunu yaparken kullanacağınız malzemelerin oda ısısında olması gerekmektedir.

#12
Foto - Sütü hamurunuza eklerken yavaş yavaş kontrollü bir şekilde ilave etmelisiniz.

Sütü hamurunuza eklerken yavaş yavaş kontrollü bir şekilde ilave etmelisiniz.

#13
Foto - Hamurunuzun istediğiniz kıvamda olmaması durumunda süt yada un ilave edebilirsiniz. Hamuru yoğururken içerisine eklediğiniz sirke baklavalarınızın daha kıyır kıyır olmasını sağlayacaktır.

Hamurunuzun istediğiniz kıvamda olmaması durumunda süt yada un ilave edebilirsiniz. Hamuru yoğururken içerisine eklediğiniz sirke baklavalarınızın daha kıyır kıyır olmasını sağlayacaktır.

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23

Bip İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23

Bip İhbar Hattı