• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
5
Yeniakit Publisher
En kolay keşkek tarifi nasıl yapılır? Keşkek yapılışı: Keşkek Malzemeleri ve tüyoları

2022-08-23 22:07:10
En kolay keşkek tarifi nasıl yapılır? Keşkek yapılışı: Keşkek Malzemeleri ve tüyoları

Keşkek nasıl yapılır sorusu sürekli olarak soruluyor. Keşkek yapılırken hangi tüyolar kullanılıyor merak konusu oldu. Keşkek severler konu hakkında bilgilerini sınadı. Yeni lezzet arayanlar ve keşkek severler keşkek tarifi hakkında araştırmalar yapıyor. Peki, keşkek nasıl yapılır? Hangi yöreye ait, püf noktaları neler? İşte en güzel, en kolay püf noktalarıyla keşkek tarifi...

#1
Foto - En kolay keşkek tarifi nasıl yapılır? Keşkek yapılışı: Keşkek Malzemeleri ve tüyoları

Keşkek nasıl yapılır? Horozlu Keşkek Tarifi için malzemeler; Bir buçuk su bardağı aşurelik buğday, 500 gram kemikli kuzu eti, Yeteri kadar su, tuz, Üzeri için: 3 çorba kaşığı tereyağı, 1 çorba kaşığı salça, Karabiber, pulbiber.

#2
Foto - En kolay keşkek tarifi nasıl yapılır? Keşkek yapılışı: Keşkek Malzemeleri ve tüyoları

Horozlu Keşkek yapılışı- Aşurelik buğdayı bir gece öncesinden ıslatın ve ertesi gün süzün. Geniş bir tencerenin dibine kemikli kuzu etini yerleştirin ve üzerine buğdayı boşaltın. Üzerine çıkacak kadar su ilave edin ve kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte buğday ezilecek kıvama gelene kadar (arada bir karıştırıp, suyu azalmışsa sıcak su ekleyin) pişirin. Kemikli eti buğdayın içinden alın ve kemiklerinden ayırın. Buğdayı tahta bir kaşıkla macun kıvamına gelene kadar iyice ezin ve tuzunu ayarladıktan sonra servis tabağına yayıp ortasını açın. Kemiklerinden ayırdığınız eti yerleştirin. Üzeri için tereyağını eritin ve salçayı birkaç kez çevirin. Karabiber ve pulbiber ekledikten sonra keşkeğin üzerine gezdirip sıcak olarak servis yapın.

#3
Foto - En kolay keşkek tarifi nasıl yapılır? Keşkek yapılışı: Keşkek Malzemeleri ve tüyoları

Püf Noktası *Kesinlikle 1 gece önceden buğdaylar suda bekletilmelidir. *Kısık ateşte ağır ağır pişirilir. *Tahta kaşık veya tokmakla sık sık ezerek karıştırılır. *Servis esnasında tereyağı eritilmez hafif yakılır.

#4
Foto - En kolay keşkek tarifi nasıl yapılır? Keşkek yapılışı: Keşkek Malzemeleri ve tüyoları

Merak edenler için Keşkek nedir, Keşkek hangi yörenin, tarihçesi hakkındaki bilgileri ve tüm merak edilen soruların kısa cevapları... Keşkek nedir? Anadolu mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olarak kabul edilen keşkek; et, nohut ve buğdaydan elde edilen bir yemek türüdür. Batı Anadolu, Trakya, Doğu Anadolu Bölgesi, Karadeniz ve Orta Anadolu yemeği olan keşkek, genellikle düğün ve bayramlarda yapılan, Anadolu'da yörelere göre farklılıklar göstermekle birlikte temel olarak yarma buğday ve etten oluşan geleneksel bir yemektir. Keşkek hangi yörenin? Keşkek yemeği özellikle Sivas, Manisa, Çanakkale, Edirne, Keşan Tekirdağ, Balıkesir, Kandıra, Sinop, Tokat, Muş, Samsun, Ordu, Çankırı, Denizli, İzmir, Uşak, Aydın, Muğla, Afyonkarahisar, Amasya, Çorum, Yozgat, Silifke, Karabük, Ağrı , Antalya , Düzce , Sakarya , ve Bolu gibi şehirlerde bilinir ve tüketilir. Keşkek tarihçesi Köylü kadın, askerlerin “Keşke etli olsaydı” dediği yemeğini ikram eder. Padişah bu yemeği afiyetle yediği gibi, aşçı başısına da Amasya'ya ilk gidildiği vakit bu yemekten yapmasını bütün orduya dağıtılması emrini verir. İşte “Keşke etli olsaydı” denen yemek Padişah sofrasında yer alır ve zamanla “Keşkek” diye ünlenir.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23