Merak edenler için Keşkek nedir, Keşkek hangi yörenin, tarihçesi hakkındaki bilgileri ve tüm merak edilen soruların kısa cevapları... Keşkek nedir? Anadolu mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olarak kabul edilen keşkek; et, nohut ve buğdaydan elde edilen bir yemek türüdür. Batı Anadolu, Trakya, Doğu Anadolu Bölgesi, Karadeniz ve Orta Anadolu yemeği olan keşkek, genellikle düğün ve bayramlarda yapılan, Anadolu'da yörelere göre farklılıklar göstermekle birlikte temel olarak yarma buğday ve etten oluşan geleneksel bir yemektir. Keşkek hangi yörenin? Keşkek yemeği özellikle Sivas, Manisa, Çanakkale, Edirne, Keşan Tekirdağ, Balıkesir, Kandıra, Sinop, Tokat, Muş, Samsun, Ordu, Çankırı, Denizli, İzmir, Uşak, Aydın, Muğla, Afyonkarahisar, Amasya, Çorum, Yozgat, Silifke, Karabük, Ağrı , Antalya , Düzce , Sakarya , ve Bolu gibi şehirlerde bilinir ve tüketilir. Keşkek tarihçesi Köylü kadın, askerlerin “Keşke etli olsaydı” dediği yemeğini ikram eder. Padişah bu yemeği afiyetle yediği gibi, aşçı başısına da Amasya'ya ilk gidildiği vakit bu yemekten yapmasını bütün orduya dağıtılması emrini verir. İşte “Keşke etli olsaydı” denen yemek Padişah sofrasında yer alır ve zamanla “Keşkek” diye ünlenir.