• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
9
Yeniakit Publisher
Dünyanın en iyisi seçildi: En sağlıklı çorba Anadolu'dan

Haber Merkezi Giriş Tarihi:
Dünyanın en iyisi seçildi: En sağlıklı çorba Anadolu'dan

Yüzyıllardır sofralardan eksik olmayan, kemik sağlığından bağışıklığa kadar birçok faydasıyla dikkat çeken bu Anadolu çorbası, modern bilimin de onayını aldı. Peki Anadolu çorbası nasıl yapılır? İşte tarifi:

#1
Foto - Dünyanın en iyisi seçildi: En sağlıklı çorba Anadolu'dan

Anadolu’nun bereketli topraklarından çıkan ve kuşaktan kuşağa aktarılan bir tarif, son dönemde yeniden gündemde:

#2
Foto - Dünyanın en iyisi seçildi: En sağlıklı çorba Anadolu'dan

İçeriğindeki zengin bakliyatlar, doğal sebzeler ve kemik sağlığını destekleyen besinlerle hazırlanan bu geleneksel çorba, yalnızca lezzetiyle değil, sağlığa katkısıyla da adından söz ettiriyor.

#3
Foto - Dünyanın en iyisi seçildi: En sağlıklı çorba Anadolu'dan

Beslenme uzmanlarına göre bu çorba; kalsiyum, magnezyum, çinko ve lif bakımından oldukça zengin. Özellikle gelişme çağındaki çocuklar, kemik erimesi riski taşıyan yetişkinler ve bağışıklığını güçlendirmek isteyenler için ideal bir seçenek sunuyor.

#4
Foto - Dünyanın en iyisi seçildi: En sağlıklı çorba Anadolu'dan

“7 kaşık bakliyat çorbası”, adını içinde kullanılan 7 farklı bakliyat türünden alıyor. Mercimek, bulgur, pirinç, nohut, kuru fasulye, maş fasulyesi ve buğday gibi bakliyatlar bir araya geldiğinde ortaya tam anlamıyla bir besin deposu çıkıyor.

#5
Foto - Dünyanın en iyisi seçildi: En sağlıklı çorba Anadolu'dan

Düzenli olarak tüketildiğinde, sindirim sistemini rahatlatıyor, bağırsakları çalıştırıyor ve uzun süre tok kalmayı sağlıyor. Glisemik indeksi düşük olduğu için şeker dengesini korumaya da yardımcı oluyor. Bu nedenle diyabet hastaları veya insülin direnci olanlar da gönül rahatlığıyla tüketebilir.

#6
Foto - Dünyanın en iyisi seçildi: En sağlıklı çorba Anadolu'dan

PEKİ 7 KAŞIK ANADOLU ÇORBASI NASIL YAPILIR?

#7
Foto - Dünyanın en iyisi seçildi: En sağlıklı çorba Anadolu'dan

Birer yemek kaşığı kırmızı mercimek, yeşil mercimek, bulgur, pirinç, haşlanmış nohut, kuru fasulye ve buğdayı hazırlayın. Soğanı doğrayıp zeytinyağında kavurun, ardından 1 yemek kaşığı salça ekleyip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin. Yıkanmış mercimek, bulgur ve pirinci tencereye alın, üzerine 6-7 su bardağı sıcak suyu ekleyin. 15-20 dakika pişirin.

#8
Foto - Dünyanın en iyisi seçildi: En sağlıklı çorba Anadolu'dan

Daha sonra önceden haşlanmış nohut, fasulye ve buğdayı ekleyin. Tuz, nane, kırmızı biber ve karabiberle tatlandırıp 10 dakika daha kaynatın. Kıvam alana kadar pişirin, limon sıkarak servis edebilirsiniz. Hem doyurucu hem de kemik dostu bu çorbayı haftada birkaç kez tüketebilirsiniz./ kaynak: haber7

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23