• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
81
Yeniakit Publisher
 Bunları biliyor muydunuz?

2016-03-29 19:53:02
Bunları biliyor muydunuz?

Buzdolabında bozulmaya yüz tutmuş domatesleriniz mi var? Sakın atmayın!

#1
Foto - Bunları biliyor muydunuz?

Bozulmak üzere olan domatesleri kullanarak yeni domatesler elde edebilirsiniz. Hem de haftalar içinde.

#2
Foto - Bunları biliyor muydunuz?

Videoyu çeken kişi, sadece bir saksı, biraz toprak ve bozulmak üzere olan bir domatesle nasıl yeni domatesler elde edebileceğimizi gösteriyor.

#3
Foto - Bunları biliyor muydunuz?

İlk olarak domatesleri dilimleyin. Dilimleri, saksının içerisine yüzeysel şekilde koyun.

#4
Foto - Bunları biliyor muydunuz?

Üzerlerine biraz toprak atın.

#5
Foto - Bunları biliyor muydunuz?

Her gün sulayın ve 1-2 hafta bekleyin.

#6
Foto - Bunları biliyor muydunuz?

Şaşırtıcı şekilde yeni domateslerin filizlendiğini göreceksiniz.

#7
Foto - Bunları biliyor muydunuz?

En büyüklerini söküp başka bir saksıya taşıyabilirsiniz.

#8
Foto - Bunları biliyor muydunuz?

İşte yeni domates elde etmek bu kadar kolay!

#9
Foto - Bunları biliyor muydunuz?

İşte mutfakta size yardımcı olacak pratik bilgiler...

#10
Foto - Bunları biliyor muydunuz?

Hamburger Köftesi - Hamburger köftelerinizin yaparken şişmemelerini ve ekmek arasında düzgün görünmelerini istiyorsanız pişirmeden hemen önce ortalarına parmağınızla bastırmanız yeterli.

#11
Foto - Bunları biliyor muydunuz?

Çilekleri saplarından ayırmak için bir pipete danışın.

#12
Foto - Bunları biliyor muydunuz?

Muzlarınız sarı kalsın - Muzların rengini kaybettiklerinden şikayetçiyseniz bu yönteme hayran kalacaksınız. Eğer saplarını streçlerseniz daha uzun süre dayandıklarını göreceksiniz.

#13
Foto - Bunları biliyor muydunuz?

Elma Dilimleri - Dilimlediğiniz elmaları o halde dolaba koyduğunuzda ya da açıkta bıraktığınızda renkleri kahverengileşecektir bu durumda hala yenilebilir olmalarına rağmen iştah kapatıcı bir görünüm oluşturduklarından çoğu zaman ziyan olurlar. Bu durumun önüne geçebilmek için bir bardak suya iki kaşık balla karıştırıp elmaları içinde bekletebilirsiniz.

#14
Foto - Bunları biliyor muydunuz?

Yumurta Soyma Sorunsalı - Haşlanmış yumurtaları daha rahat soymak için kaynayan suya bir kaşık kabartma tozu ekleyin.

#15
Foto - Bunları biliyor muydunuz?

Bıçak Yerine Diş İpi - Keklerinizi, peynirlerinizi ve daha birçok şeyi daha düzgün ve dağılmadan kesmek için diş ipinden yardım alabilirsiniz.

#16
Foto - Bunları biliyor muydunuz?

Yumurta Kabukları - Yumurtaları kırdığınız kaseye yumurta kabuğu düşürmüşseniz çıkartmak için parmaklarınızı ıslatmanız yeterli. Patateslerinizi tomurcuklanmadan uzak koruyun - Patateslerinizi bulundurduğunuz yere koyacağınız bir adet elma onların çimlenmesini sağlayan gaza engel olduğundan bunun önüne geçecektir.

#17
Foto - Bunları biliyor muydunuz?

Patateslerinizi tomurcuklanmadan uzak koruyun - Patateslerinizi bulundurduğunuz yere koyacağınız bir adet elma onların çimlenmesini sağlayan gaza engel olduğundan bunun önüne geçecektir.

#18
Foto - Bunları biliyor muydunuz?

Yumurta testi - Kahvaltı için en uygun yumurtayı arıyorsanız tazeliklerini suya koyarak anlayabilirsiniz. Taze yumurta dibe batarken, bayat yumurta suda yüzecektir.

#19
Foto - Bunları biliyor muydunuz?

Dişlerinizi yemekten önce de fırçalamak daha az yemenize yardımcı olur.

#20
Foto - Bunları biliyor muydunuz?

Durduğunuz yerde kilo verme fikri eminiz herkesin hoşuna gider. Size güzel bir haberimiz var. Yapacağınız 3 dakikalık soğuk duş size 40 kalori yaktırır.

#21
Foto - Bunları biliyor muydunuz?

Mutfak çöpünüzün içine dökeceğiniz bir miktar kabartma tozu ya da karbonat kötü kokunun yayılmasını engelleyecektir.

#22
Foto - Bunları biliyor muydunuz?

Acı - Acı seven biri değilseniz yanlışlıkla acı yediğinizde ne yapacağınızı şaşırıp bir anda suya saldırırsınız. Ancak bunun yerine ekmek içi yerseniz daha faydalı olduğunu görürsünüz.

#23
Foto - Bunları biliyor muydunuz?

Hıçkırık - Hıçkırık tuttuğunda etrafınızdakilerden tonlarca öneri duyarsınız ve genelde işe yaramaz. Kesin formulü açıklıyoruz: Nefesinizi 20 saniye kadar tuttuktan sonra 3 kere yutkunun.

#24
Foto - Bunları biliyor muydunuz?

Uyku problemi - Uyumakta zorluk çekiyorsanız vişne yemek ya da vişne suyu içmek size yardımcı olabilir çünkü vişne vücuttaki melatonin seviyesini arttırır. Sıkma portakal - Sıkmadan önce portakal, mandalin, greyfurt vb. turunçgilleri soğuk suda bir süre bekletmek elde edeceğiniz meyve suyu miktarını dikkate değer oranda arttırır.

#25
Foto - Bunları biliyor muydunuz?

Sıkma portakal - Sıkmadan önce portakal, mandalin, greyfurt vb. turunçgilleri soğuk suda bir süre bekletmek elde edeceğiniz meyve suyu miktarını dikkate değer oranda arttırır.

#26
Foto - Bunları biliyor muydunuz?

Kalp krizi - Kalp krizi geçirdiğinizi hissettiğiniz sırada olabildiğince şiddetli şekilde öksürün. Bunu yapmak kalp krizi şiddetini düşürüp riski azaltır.

#27
Foto - Bunları biliyor muydunuz?

Kalıcı koku - Ütünüzün içindeki suya parfümünüzü karıştırın. Kıyafetlerinizdeki parfüm kokusunu oldukça kalıcı kılacaktır.

#28
Foto - Bunları biliyor muydunuz?

Mide bulantısı - Az bir miktar toz kahve mide bulantısına oldukça iyi gelir.

#29
Foto - Bunları biliyor muydunuz?

Depresif haller - Moraliniz bozuk olduğunda eve kapanmak yerine temiz hava almaya çıkın. Oksijen miktarının artması zihninizi mantıksala çevirmenizi kolaylaştırır.

#30
Foto - Bunları biliyor muydunuz?

Nar kabuğu - İshal olduğunuz zamanlarda varsa taze nar kabuğunu, yoksa kurutulmuş nar kabuğunu suda kaynatıp için. İshale kısa sürede son verecektir.

#31
Foto - Bunları biliyor muydunuz?

Yumurta - Yumurtayı kaynatırken kabuklarının çatlamasından rahatsızsanız, yumurtayı pişirdiğiniz suya yanık kibrit çöpü atın. Kabukların çatlamasını engelleyecektir.

#32
Foto - Bunları biliyor muydunuz?

Parmağınıza kıymık batarsa... - Zarar görmüş bölgenin üzerine iyice olgunlaşmış bir muzun birkaç dilimini koyun ve bir bandajla kapatın.

#33
Foto - Bunları biliyor muydunuz?

Muzun içindeki enzimler ciltteki yabancı maddenin çıkmasını kolaylaştıracaktır.

#34
Foto - Bunları biliyor muydunuz?

Burnunuz tıkalıysa... - Bir kaba ılık su koyun ve içine biraz tuz dökün. Bu tuzlu suyu hafifçe burnunuza çekip bırakın.

#35
Foto - Bunları biliyor muydunuz?

Tuzlu su burundaki damarları rahatlatacak. Burnunuz açılacak ve rahatça nefes alabileceksiniz.

#36
Foto - Bunları biliyor muydunuz?

Terleme problemi yaşıyorsanız ve duş almaya vaktiniz yoksa... - Hemen kadınlar tuvaletine gidin ve birkaç kağıt havlu koparın. Kokulu antibakteriyel sıvı sabunu kağıt peçeteye dökün ve o bölgeyi silin. Ancak sonrasında iyice kurulamayı unutmayın.

#37
Foto - Bunları biliyor muydunuz?

Kendinizi endişeli hissediyorsanız ve kalbiniz normalden hızlı çarpıyorsa Saç diplerinden başlayarak şakaklarınıza nazikçe masaj yapın.

#38
Foto - Bunları biliyor muydunuz?

Yavaşça nefes alıp verin, hızla rahatladığınızı hissedeceksiniz. Eğer bu işe yaramıyorsa bazı meditasyon tekniklerine başvurabilirsiniz. Örneğin beş dakika süreyle gözlerinizi kapatın ve bir ormanın ortasında olduğunuzu hayal edin.

#39
Foto - Bunları biliyor muydunuz?

Çenenizde tüylenme problemi yaşıyorsanız... - Çenenize ince bir tabaka vazelin uygulayın ve üzerine likit bir kapatıcı pudra uygulayın. Yalnız bu işlemi yaparken alkolsüz ürünler kullanmaya dikkat edin. Çünkü alkollü ürünler cildinizi tahriş edebilir.

#40
Foto - Bunları biliyor muydunuz?

Elinizde can acıtıcı bir şeytan tırnağı çıktıysa... - Tırnak diplerinizi tuzlu suyla ovalayın.

#41
Foto - Bunları biliyor muydunuz?

Bu tedavi, elinizdeki şişliğe iyi gelirken aynı zamanda enfeksiyon riskini de ortadan kaldıracaktır. Bu tedaviyi birkaç gün boyunca yapın.

#42
Foto - Bunları biliyor muydunuz?

Ani bir öksürük krizi geçiriyorsanız... - En sevdiğiniz şekerlemeyle bu sorunu çözebilirsiniz.

#43
Foto - Bunları biliyor muydunuz?

Şekeri uzunca bir süre emerek boğazınızı rahatsız eden öksürük krizini engelleyebilirsiniz.

#44
Foto - Bunları biliyor muydunuz?

Nefesiniz kötü kokuyorsa... - Ağız kokusunun sebebi çoğunlukla susuzluktur. Böyle bir durumla karşılaştığınızda hemen iki bardak su için.

#45
Foto - Bunları biliyor muydunuz?

Eğer ana yemeğinizin yanında maydanoz varsa onu mutlaka tüketin. Çünkü maydanoz nefesi anında yenileyici özel kimyasallar içerir.

#46
Foto - Bunları biliyor muydunuz?

Egzersiz sonrasında kaslarınız geriliyorsa... - Kulağa garip gelebilir ama birkaç yudum turşu suyu için. Bu, anında gevşemenizi ve ağrının giderilmesini sağlar.

#47
Foto - Bunları biliyor muydunuz?

Lezzetli balıklar için... - Balık kızartma yağının içine kırmızıbiber serperseniz hem balığa değişik bir lezzet vermiş hem de balığın rengini parlak yapmış olursunuz.

#48
Foto - Bunları biliyor muydunuz?

Cildinizde siyah noktalar görüyorsanız... - Bu problem susuzluktan veya kan şekerinizin düşmesinden dolayı oluşmuş olabilir.

#49
Foto - Bunları biliyor muydunuz?

Topuklarınız sertleşiyorsa… - Ayaklarınıza bir su şişesi ile iki-üç dakika boyunca masaj yapın. Bu işlem sayesinde ayak tabanınızdaki çukur bölge gerilir ve topuğunuzun düzleşmesini engellemiş olursunuz.

#50
Foto - Bunları biliyor muydunuz?

Kuru fasülye pişirirken... - Lezzetle yiyeceğiniz kuru fasulyelerin tanelerinin dağılmadan ve ezilmeden pişmesini istiyorsanız, tuzu, salçayı ya da domatesleri, fasulyeler yarı piştikten sonra ekleyin.

#51
Foto - Bunları biliyor muydunuz?

Yumurtanın sarısını ayırmak için... - Yumurtanın sarısını beyazından ayırmak zor olabilir. Kolay yolu ise; yumurtayı orta boy bir huninin içine kırmanızdır. Yumurtanın beyazı huninin azından akıp altına tutacağınız kabın içine düşer.

#52
Foto - Bunları biliyor muydunuz?

Çaylara farklı tatlar katmak için... - Çaya ayrı bir tat ve koku vermek istiyorsanız kavanozun içine, bir dilim elma ya da portakal kabuğu atın. Hatta çay demlerken portakal ve limon kabuğunu rendeleyerek de kullanabilirsiniz.

#53
Foto - Bunları biliyor muydunuz?

Lezzetli püreler yapmak için... - Patates püresini yaparken daha bir lezzetli olmasını istiyorsanız, içine süt de katabilirsiniz. Ama ne kadar süt katacağınızı kestiremiyorsanız, süt yerine süt tozunu tercih edebilirsiniz.

#54
Foto - Bunları biliyor muydunuz?

Gözlüğünüzün vidası çok çabuk çıkıyorsa vidayı takmadan önce, vidanın gireceği deliğe renksiz oje damlatın. Vidayı öyle takın.

#55
Foto - Bunları biliyor muydunuz?

Satın aldığınız ayakkabılar ayağınızı sıkıyor ise onları bir kaç dakika buhara tutun.

#56
Foto - Bunları biliyor muydunuz?

Makasınızı bilemek istiyorsanız, zımpara kağıdı kesin.

#57
Foto - Bunları biliyor muydunuz?

Halıdaki sigara yanıklarından, yanık yerler üzerinde zımpara kağıdı ile dairesel hareketler yaparak kurtulabilirsiniz.

#58
Foto - Bunları biliyor muydunuz?

Mobilyaların yerlerini değiştirdiğiniz zaman halıların üzerinde iz bırakır. Bu izleri yok etmek için izlerin üzerine bir parça buz koyun ve erimesini bekleyin. Daha sonra üzerinde elektrik süpürgesini gezdirin. İzden eser kalmadığını göreceksiniz.

#59
Foto - Bunları biliyor muydunuz?

Fermuarlı giyeceklerinizi çamaşır makinesine koymadan önce kapalı olup olmadığını kontrol edin. Açıksa zedelenebilirler.

#60
Foto - Bunları biliyor muydunuz?

Üst üste koyduğunuz bardaklar yapışıp çıkmıyorsa bir leğenin içerisine koyun Üstteki bardağın içerisine buz koyup leğenin içerisine yavaş yavaş sıcak su koyun. Bardakların kolayca çıktığını göreceksiniz.

#61
Foto - Bunları biliyor muydunuz?

Satın aldığınız plastik ve cam eşyaların üzerine yapıştırılan etiketlerden kurtulmak için etiketin üzerine yemeklik margarin sürün ve 15 dakika bekletin. Bir bez ile ovalayıp yıkayın. Üzerinde hiç bir leke ve çizilme oluşmayacaktır.

#62
Foto - Bunları biliyor muydunuz?

Ütü yapmayı kolaylaştırmak ve süreyi azaltmak için ütü masasının kılıfının altına alüminyum folyo koyun. Sıcağı geri yansıtacağından ütü yapmak daha kolay olacaktır.

#63
Foto - Bunları biliyor muydunuz?

Buz kalıplarınızı su ile doldurmadan önce bölmelere portakal, limon ve dilediğiniz meyve parçacıkları yerleştirirseniz dekoratif buzlar elde etmiş olursunuz.

#64
Foto - Bunları biliyor muydunuz?

Pamuklu giysilerinizin çekmemesi için ilk yıkamada bir gece soğuk suyun içerisinde bekletin, sonra yıkayın, çekmeyeceklerdir.

#65
Foto - Bunları biliyor muydunuz?

Dirsek ve topuklarınızın sertleşmesini istemiyorsanız, bir dilim limon ile ovun.. Böylece yumuşacık olacaklardır.

#66
Foto - Bunları biliyor muydunuz?

Yeni bir tava satın aldığınızda ilk önce içinde bir miktar sirke kaynatın. Bu işlem ilerde kızartmalarınızın tavaya yapışmasını önleyecektir.

#67
Foto - Bunları biliyor muydunuz?

Cevizle dost olun. İçindeki yağ beyin hücreleri için çok yararlıdır. Kan şekerini düşürdüğü için şeker hastalarına da uzmanlar tarafından tavsiye edilir

#68
Foto - Bunları biliyor muydunuz?

Duvarınıza çivi çakacağınız zaman işaretlediğiniz yerin üzerine çapraz bant yapıştırın. Çiviyi öyle çakın. Böylece duvarın alçısını çatlatmamış olacaksınız.

#69
Foto - Bunları biliyor muydunuz?

Kızartma yağını bir kaç kez kullanabilirsiniz. Kullanılır durumda olup olmadığını anlamak için kızgın yağın içerisine bir dilim ekmek atın. Ekmekte kara lekeler oluşmuyorsa kullanabilirsiniz.

#70
Foto - Bunları biliyor muydunuz?

Cevizlerin kabukları kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.

#71
Foto - Bunları biliyor muydunuz?

Unlarınızın böceklenmemesi için, un kavanozunun içerisine bir adet defne yaprağı koyun.

#72
Foto - Bunları biliyor muydunuz?

Fırında patates yapmadan önce ,10-15 dakika haşlayın ve çatal ile delin. Daha kolay pişecektir.

#73
Foto - Bunları biliyor muydunuz?

Kullanılmış limon kabuklarını rendeleyip şeker ile karıştırın. Kavanozun içerisinde buzdolabında uzun bir süre saklayabilirsiniz. Böylece pasta yaparken elinizin altında hazır bulunur.

#74
Foto - Bunları biliyor muydunuz?

Kabarık bir omlet yapmak istiyorsanız, bir çorba kaşığı suyun içerisine bir çay kaşığı mısır unu karıştırın. Hazırladığınız karışımı yumurtaya ilave edin. Böylece kabarık bir omlet yapmış olacaksınız.

#75
Foto - Bunları biliyor muydunuz?

Peyniri kolay rendelemek için, 15 dakika buzlukta bekletin

#76
Foto - Bunları biliyor muydunuz?

Bisküvileriniz yumuşamışsa onları birkaç dakika fırınlayın.

#77
Foto - Bunları biliyor muydunuz?

Çekmeceleri içini boşaltmadan temizlemek istiyorsanız, elektrik süpürgesinin ucuna ince bir çorap geçirin.

#78
Foto - Bunları biliyor muydunuz?

Fırında tavuk kızartacağınız zaman üzerine koyduğunuz baharatlardan içine de koyun. Böylece daha lezzetli olur.

#79
Foto - Bunları biliyor muydunuz?

Hazırladığınız kekin ortasına malzeme koyacağınız zaman bıçak ile kesmenize gerek yok. Dikiş ipliğini kekin etrafına gerip dikkatlice çektiğiniz zaman düzgün bir şekilde kesildiğini göreceksiniz.

#80
Foto - Bunları biliyor muydunuz?

Soğan, sarımsak kesmeden önce parmaklarınıza limon suyu sürerseniz, istemediğiniz kokulardan kurtulmuş olursunuz.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23