2016-08-12 11:13:26 Bu baharatlar şifa kaynağı!
Baharatlar yemekleri lezzetlendirdiği gibi sağlığımız için de oldukça faydalı.
Baharatlar yemekleri lezzetlendirdiği gibi sağlığımız için de oldukça faydalı.
Bu faydaları duyduktan sonra onları daha çok kullanacaksınız...
1. Karabiber - Karabiber, kanser hücrelerinin büyümesini ve çoğalmasını önler. Buharda pişmiş sebzelerinizi karabiber ile tatlandırarak sağlığınız için güzel bir adım atabilirsiniz. Damak tadınız izin veriyorsa herşeye, tatlıya bile karabiber ekleyebilirsiniz.
2. Frenk soğanı - Frenk soğanı, karsinojenlerin etkisini nötrler ve bazı kanser türlerinde tümör büyümesini durdurur. Osteoartrit tedavisinde son derece etkilidir.
3. Tarçın - Kan şekerinizi düzenler ve diyabetik hastalar için mucizevi bir baharattır. Tarçın, hücrelerin şeker alımını kolaylaştırır ve insülin kullanımını düzenler. Günde yarım çay kaşığı tarçın ile ihtiyacınız olan faydayı görebilirsiniz. Kahvenize koyabilir ya da elmanın üzerine serperek tüketebilirsiniz.
4. Zencefil - Zencefilin tat vermekten çok daha fazla işlevi var. Yorgunluğa iyi gelir, boğaz ağrısını azaltır, ağrıyan dizlere iyi gelir, kolestrolü düşürür, damar tıkanıklığına iyi gelir, kanser hücrelerinin gelişimini yavaşlatır. Unutmamanız gereken, zencefili taze tüketmektir.
5. Keklikotu - Keklikotu, elmadan 42 kat daha fazla antioksidan etki gösterir. Kalp hastalıklarından kansere kadar pek çok hastalığa iyi gelir. Salatalarınızda kullanabilirsiniz.
6. Maydanoz - Nefes temizleyici özelliği olan maydanoz aynı zamanda prostat için de çok etkilidir. Her türlü yemekte ve salatada rahatlıkla kullanabilirsiniz.
7. Biberiye - Farklı bir tat için, hamburger köftelerinizi biberiye ile tatlandırın ve kansere sebep olan heterosiklikamin maddesinin vücutta üretilmesini engelleyin. Biberiyenin aynı zamanda göğüs kanserini önlemede ve löseminin ilerlemesinde çok etkili olduğuna dikkat çekiyor uzmanlar.
8. Safran - Safranda bulunan maddeler, endişeye ve hatta depresyona çok iyi gelir. Mutsuz ruh haliniz için safrandan yardım alabilirsiniz. Mutlu öğünler için de yemeklerinizde safrandan destek alın.
9. Kekik - Antiseptik olarak kullanılan bu baharatın antienflamatuvar etkileri olduğu da ortaya çıkmıştır. Kalbinizi koruyarak, kalp hastalığına yakalanma riskini azaltır.
10. Zerdeçal - Hint yemeklerine renk ve aroma veren zerdeçal, vücuda son derece faydalı kürkümin maddesini de içerir. Bu enflamasyon savaşçısı, damarlar için de çok faydalıdır. Ayrıca zihne iyi gelir ve yorgunluğu giderir. Pankreas ve kolon kanseri oluşumunu da önlediği uzmanlarca belirtiliyor.
WhatsApp İhbar Hattı
+90 (553) 313 94 23