• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
5
Yeniakit Publisher
Bayrak sevgisini toprağa işledi! Köyün tepesinde Türk bayrağı açtı

IHA Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Bayrak sevgisini toprağa işledi! Köyün tepesinde Türk bayrağı açtı

Rize Çayeli'nde yaşayan Şevki Yılmaz Gürel, babasının çay bahçesini yeniden düzenleyerek fidanlarla dev bir Türk bayrağı deseni oluşturdu.

#1
Foto - Bayrak sevgisini toprağa işledi! Köyün tepesinde Türk bayrağı açtı

Rize’nin Çayeli ilçesine bağlı Çeşmeli köyünde yaşayan Şevki Yılmaz Gürel, babasının düzensiz çay bahçesini baştan aşağı yeniledi. Taş duvar ördü, toprağı düzenledi ardından fidanları özenle dikerek bahçenin tam ortasına Türk bayrağı deseni işledi.

#2
Foto - Bayrak sevgisini toprağa işledi! Köyün tepesinde Türk bayrağı açtı

Çubukları referans olarak kullanan Gürel, babasının ürettiği çay fidanlarını aldı ve bu çubuklarına arasını özene özene doldurdu. Fidanlar biraz büyüyüp kendine geldiğinde ise ortaya muhteşem bir Türk bayrağı çıktı. Şevki Yılmaz Gürel'in il dışındaki işi nedeniyle ise bahçenin bakımı babası Adem Gürel'e kaldı. Baba Gürel ise gururlu görevi oğlundan seve seve devraldı.

#3
Foto - Bayrak sevgisini toprağa işledi! Köyün tepesinde Türk bayrağı açtı

Rize'nin simgesi çay ile Türk bayrağının hilali ve yıldızı birleşince ortaya güzel bir fotoğraf çıktığını ve bunu bahçesine kazandıran oğlu ile gurur duyduğunu ifade eden baba Adem Gürel, "Oğlum şu manzarayı benim kapımda yaşattığı için çok gururluyum. Ondan duygulanıyorum. Benim kapımda, Türkiye'mizin Türk bayrağını burada imgelediği için öncelikle çok duygulanıyorum. Bak bu güzel bir şey yani hem Türkiye'mizin açısından hem de içtiğimiz çayın simgesini burada gördüğüm için duygulanıyorum. Yani bundan gurur duyuyorum" şeklinde konuştu.

#4
Foto - Bayrak sevgisini toprağa işledi! Köyün tepesinde Türk bayrağı açtı

Öncesinde düzensiz ağaçların olduğu bir tarla olan alanı oğlunun yeniden düzenlediğini ifade eden baba Gürel "Önceden burası böyle bir harabe gibi bir yerdi. Ağaçlar vardı, meyveler vardı. Çocuğum onları söktü. Sonra duvarı yaptı. Ardından da altyapısını yaptı, düzenlemesini yaptı. Her geçen gün başka başka şeyler ortaya koydu. Önce çubuklarla bayrağı çizdi. Sonrasında benim yaptığım çay fideleri vardı, baktım onları alıp dikmeye başladı. Diktiği çubukların ortalarını doldurmaya başladı ve daha sonrasında baktım ki bu bayrak resmi ortaya çıktı. Çok duygulandım. Dedim 'ne mutlu bana ki böyle bir çocuğa sahibim.' Her geçen burayı görünce duruyor ve fotoğraf çekiyor. Buranın sahibini soruyorlar ve ben olduğumu sorunca Allah razı olsun diyorlar. Bana da tebessüm edip gidiyorlar" dedi. Türk bayrağı figürünün köye çok yakıştığını ifade eden köy sakini Saffet Karakaş, "Bu bayrağı burada görünce duygulanıyorum. Biz memleketimize, bayrağımıza sevdalı bir insanız. Köyümüze de yakıştı, bunu yapan aileye de yakıştı" ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Leyl....

Ne kadar $irin bir hareket.. :)
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23