• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
7
Yeniakit Publisher
Ayvayı tereyağında pişirip yerseniz! Ayva sirkesi için yararı büyük

Giriş Tarihi:
Ayvayı tereyağında pişirip yerseniz! Ayva sirkesi için yararı büyük

Enerji ihtiyacını karşılayan ayva bazı çaylarda veya tatlı tariflerinde sirke kullanımı için kullanılabilir. Tüm bunların yanında ayvayı tereyağında pişirip tüketmek, bambaşka yararı sofranıza getirir. Tereyağında pişirilen ayva; nefes yolu hastalıklarına, müzmin öksürüğe, bronşite ve tüberküloz hastalığına iyi gelmektedir. Ayvayı tereyağında pişirip yerseniz, o hastalıklardan kurtulacaksınız.

#1
Foto - Ayvayı tereyağında pişirip yerseniz! Ayva sirkesi için yararı büyük

Ayva, 4.000 yıldan uzun süredir yetiştirilen dünyanın en eski meyvelerinden biridir. Ayva ağacının meyvesinden elde edilen ayva sirkesinin, çeşitli potansiyel sağlık faydaları bulunur. Ayva sirkesi, vücudu oksidatif stresten ve serbest radikallerin yol açtığı hasardan korumaya yardımcı olan antioksidanlar içerir. Sirkedeki asetik asit, bağırsak florasını iyileştirerek, sindirimi geliştirerek ve potansiyel olarak şişkinliği azaltarak sindirim sağlığını destekleyebilir. Yemeklerden sonra kan şekeri seviyelerini dengelemeye ve insülin duyarlılığını iyileştirmeye yardımcı olabilir. Ayva sirkesi ayrıca, yemeklere, soslara, salatalara ve etlere lezzet katar.

#2
Foto - Ayvayı tereyağında pişirip yerseniz! Ayva sirkesi için yararı büyük

Ayva sirkesi ne işe yarar? Ayva, sonbahar mevsiminin değerli meyvelerinden biridir. Evlerde çoğunlukla komposto, reçel veya çiğ olarak tüketilir. Çiğ olarak tüketildiğinde gerçek bir vitamin deposudur. Soğuk algınlığı ve grip belirtilerini azaltmada etkilidir, detoks etkisi vardır ve iltihap gidericidir. Yüksek A, B, C ve P vitamini içeriğine sahiptir ve lif, potasyum, çinko, magnezyum ve pektin açısından zengindir. Ayva sirkesi, ayvanın (meyve ve kabuğunun) su, şeker ve doğal maya/benzeri mikroorganizmalarla fermente edilmesi sonucu elde edilen doğal bir meyve sirkesidir. Elma ya da üzüm sirkesi gibi, ayvanın içindeki şekerlerin önce alkole, sonra ise asetik aside dönüşmesiyle oluşur. Ayva sirkesi sağlık amaçlı, yemeklere ve salatalara tat vermek için, doğal temizlik malzemesi olarak dezenfeksiyon için ve turşu yapımında kullanılır. Ayva sirkesi nasıl tüketilir? Ayva sirkesi doğrudan içilmez; her zaman seyreltilerek kullanılmalıdır. Kullanım amacına göre farklı tüketim şekilleri vardır: Sadece su ile karıştırılarak tüketilebilir. Bunun için 1 bardak suya 1–2 tatlı kaşığı ayva sirkesi ekleyip karıştırarak, yemeklerden 10–15 dakika önce içebilirsiniz. Doğal ve katkı maddesi içermediği için salatalarda, yemeklerde ve hamur işlerinde lezzeti artırır. Et ve tavuk yemeklerinde marinasyon için tercih edilebilir. Ayrıca turşu yapımında diğer sirkeler gibi kullanılabilir. Saç ve cilt bakımında tonik olarak tercih edilebilir. 1 bardak suya 1 yemek kaşığı ayva sirkesi ekleyin ve karışımı bir pamuk yardımıyla cildinize uygulayın. Bu akneye eğilimli ciltlerde arındırıcı etki sağlayabilir.

#3
Foto - Ayvayı tereyağında pişirip yerseniz! Ayva sirkesi için yararı büyük

Vücut temizliğinde temizleyici olarak kullanılabilir. 1 litre ılık suyun içerisine 2–3 yemek kaşığı ayva sirkesi ekleyin. Duşun sonunda vücudunuza dökün ve ardından yalnızca hafifçe durulayabilirsiniz veya hiç durulamayabilirsiniz. Bu yöntem cildi yumuşatarak doğal bir arınma sağlar ve ferahlık hissi verir. Ayva sirkesinin faydaları nelerdir? Ayva sirkesi üst solunum yolları için oldukça faydalıdır. Öksürük ve balgamı gevşetmeye yardımcı olur ve boğaz ağrısını yatıştırır. Ayva sirkesi sadece kötü kolesterolü düşürmekle kalmaz, aynı zamanda kan basıncını düşürmeye de yardımcı olur. Kötü kolesterolü düşürdüğü için damar sertliği tedavisinde de kullanılabilir. Ayva sirkesi ayrıca varis tedavisinde de faydalı etkilere sahiptir. Sindirim sorunlarını giderir ve mide ve bağırsak rahatsızlıkları için önerilir. Ayva sirkesi ayrıca yorgunluk ve bitkinliğin giderilmesine yardımcı olur. Ağız kokusunun giderilmesine yardımcı olur ve ağız yaralarına iyi gelir. Banyoda kullanıldığında ayva sirkesi kepek tedavisinde etkilidir.

#4
Foto - Ayvayı tereyağında pişirip yerseniz! Ayva sirkesi için yararı büyük

Ayva sirkesi zayıflatır mı? Ayva sirkesinin tek başına zayıflatma gücü yoktur. Ayva sirkesi, diğer sirke türleri gibi kilo vermede bazı potansiyel faydalar sağlayabilir, ancak doğru şekilde kullanımı kilo kontrolüne destek olabilir. Bununla ilgili önemli birkaç nokta şunlardır: Bazı araştırmalar sirkenin iştahı bastırmaya yardımcı olabileceğini ve gün boyunca daha az kalori tüketmeyi kolaylaştırabileceğini öne sürmektedir. Sirke, insülin duyarlılığını artırmaya ve yemeklerden sonra kan şekeri seviyelerini düşürmeye yardımcı olabilir, bu da kilo yönetimi için faydalı olabilir. Dengeli kan şekeri seviyeleri, açlık ve istekleri azaltabilir. Ayva da dâhil olmak üzere sirke, sindirim sağlığını destekleyebilir ve bu da dolaylı olarak kilo yönetimini destekleyebilir.

#5
Foto - Ayvayı tereyağında pişirip yerseniz! Ayva sirkesi için yararı büyük

Ayvayı tereyağında PİŞİRİP YEMENİN faydaları Prof.Dr. Karadeniz, ayvanın yararlarını şöyle açıkladı: "Meyvelerinden hazırlanan şurup ve kompostolar çocuk ishallerine karşı çok etkilidir. Ayva meyveleri kalbe kuvvet verir ve rahatlatır. Kalpteki sıkıntıyı, çarpıntıyı ve ağız kokusunu giderir. Harareti ve ishali keser. Hazımsızlığı giderir, mideyi ve bağırsağı kuvvetlendirir, ince bağırsak iltihabını giderir. Tereyağında pişirilen ayva; nefes yolu hastalıklarına, müzmin öksürüğe, bronşite ve tüberküloz hastalığına iyi gelmektedir. Ayva çiçeği bal ile macun yapılıp yutulursa, baş ağrısını keser. Ayva çiçeği kaynatılıp içilirse, kalp çarpıntısını keser, kalbi kuvvetlendirir, annenin sütünü artırır. Ayva kokusu kalp ve dimağı kuvvetlendirir. Ayva hoşafı yaşlıların ayaklarının tutukluk yapmasını giderir. Ayva varise karşı iyidir, yorgunluğu, bitkinliği giderir." Ayva ile tereyağı nasıl pişirilir? Ayvalar çekirdekleri çıkarılıp gibi dilimlenir. Bir tavaya tereyağ konur eriyen tereyağına ayvalar eklenip karıştırılır. Yumuşayana kadar arkalı önlü kızartılır . Kızaran ayvaların üzerine pekmez eklenip 5 dk kısık ateşte pişer ve kaymakla sıcak servis yapılır.

#6
Foto - Ayvayı tereyağında pişirip yerseniz! Ayva sirkesi için yararı büyük

AYVANIN FAYDALARI NELERDİR? AYVA NE İŞE YARAR? Vücudun gelişmesine yardım eder. Ayva damar sertliğine, karaciğer tembelliğine iyi gelir, tansiyonu düşürür, safrayı düzene sokar. Yapraklarının çayı kalp ağrılarına iyi gelmekte, sakinleştirici özelliği bulunmaktadır. Meyvesinden yapılan reçel, sindirim sistemi rahatsızlıklarında tedavi edici olarak görev üstlenmekte. Ayva hoşafının ağız yaralarına, akciğer veremine iyi geldiğini, gece uyurken ağızdan salya gelmesini önlediğini de belirten Prof.Dr. Karadeniz, şu bilgileri verdi: "Yaprağı kaynatılıp içilirse ishali keser. Ayva yaprağı kaynatılır, suyu ile gargara yapılıp, pişmiş yaprakları ile de lapa yapılıp boğaza konursa boğaz ağrısını ve şişliğini giderir. Burun kanamasını önlemek için buruna ayva suyu çekilmelidir. Ayva suyu bağırsak kanamalarını keser, dizanteriye karşı çok faydalıdır. Doğumu kolaylaştırmak için ayva suyu ve ayva çekirdeği kaynatılıp içilmelidir. Ayva kabuğu veya ayva çekirdeği kaynatılıp içilirse, idrar yolu iltihaplarına iyi gelir. Ayva suyu iştah açar, böbrek ve sidik torbası iltihaplarını iyileştirir. Grip ve nezle olanlar bol bol yemelidirler. Ayva suyu vücudu terletmek için çok etkilidir. Ayva böbrek zafiyetine, karaciğer zafiyetine, mide bulantısına, deniz tutmasına, mide gevşemesi ve mide düşmesine, midenin kuvvetlenmesine çok faydalıdır. Pişirilmiş ayva mide zafiyetine iyi gelir. Ayva suyu vesveseye ve mide ülserine iyi gelmekte, dimağı kuvvetlendirmektedir. Göz beyazı, göz kapak ve kirpiklerinin iltihaplanmasında ayva yaprağı kaynatılıp soğutulduktan sonra gözler günde birkaç kez yıkanır. Ayva meyvesi üzerindeki tüyler kanayan yere konursa kanamayı durdurur. Ağız içi yaraları ve boğaz iltihapları için kurutulmuş ayvanın suda bekletilmesi ile elde edilen şurup gargara olarak kullanılırsa şifalı gelir. Ayva tereyağı pekmez zencefil: Genişçe bir tencereye tereyağını alıp erimeye başlayınca, doğradığımız ayvaları tencereye ekleyelim. Ayvalar yumuşayıp tereyağını emdiğinde, yaklaşık 20 dk kadar karıştıralım. Üzerine 200 gr üzüm pekmezini ilave edelim ve 5 dk kadar daha orta ateşte karıştırmaya devam edelim. Ayva bronşite iyi gelir mı? Ayva hoşafı ağızdaki yaraların iyileşmesini hızlandırır. Tereyağında pişirilen ayva, balgamı söker, kronik öksürüğe, solunum sistemi hastalıklarına ve bronşite iyi gelmektedir.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23