Avrupa ülkesi isyanda: Ülkedeki tüm savunma şirketlerini satsak ASELSAN'ın yarısını alamayız
İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen zirve Yunan sosyal medya kullanıcılarının tepkisine yol açtı.
İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen zirve Yunan sosyal medya kullanıcılarının tepkisine yol açtı.
İngiltere Dışişleri Bakanlığının tarihi Lancaster House yerleşkesinde düzenlenen ve ana gündem maddesi Ukrayna'da kalıcı barış ve Avrupa güvenliği olan zirveye Ukrayna, Fransa, Almanya, Danimarka, İtalya, Hollanda, Norveç, Polonya, İspanya, Türkiye, Kanada, Finlandiya, İsveç, Çekya ve Romanya'dan devlet liderleri ve bakanlar katıldı.
Ayrıca zirveye NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, AB Konseyi Başkanı Antonio Costa ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı temsilen Dışişleri Bakanı Hakan Fidan iştirak etti.
ABD Başkanı Donald Trump ile Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy arasında 28 Şubat'ta Washington'da yaşanan tartışmanın ardından yapılan zirvede, ABD'nin Ukrayna'ya desteği ve bu ülkeye sağlanacak güvenlik garantilerinde üsteleneceği rol de masada olacak.
Ayrıca, liderler, Ukrayna'da kalıcı barışın yanı sıra gelecekteki Rus saldırılarına karşı caydırıcı ve savunmacı olmasını sağlayacak güçlü ve kalıcı anlaşmaya duyulan ihtiyaç ile güçlü güvenlik garantileri için planlama konusunda sonraki adımları ele alacak.
Yunanistan'ın, İngiltere'nin başkenti Londra'da dün düzenlenen Ukrayna konulu zirveye katılmaması, ülkedeki muhalefet partileri tarafından "başarısızlık" olarak eleştirildi.
Ana muhalefet partisi Panhelenik Sosyalist Hareketi (PASOK), Radikal Sol İttifak (SYRIZA) ve Yeni Sol, hükümetin dış politikasını yetersiz ve etkisiz olmakla suçladı.
PASOK Dış Politika Sözcüsü Dimitris Mancos ile Avrupa İşleri Sekreteri Nikola Papazoğlu'nun ortak açıklamasında, Yunanistan'ın Avrupa'nın güvenlik mimarisine dair önemli görüşmelere katılmamasının "endişe verici" olduğu belirtildi.
X'ten Hermes'in aktardığı habere göre, Yunan sosyal mdya kullanıcıları da ortaya çıkan tabloya isyan tti.
Maniatis Giorgos isimli kullanıcı, "Yunanistan'ın bütün savunma şirketlerinin hepsini satsak Aselsan'ın yarısını alamayız. Yunan halkı, Yunanistan'ın savunma gücü ve savunma malzemesi üretimi konularında neden hiçbir yere davet edilmediğine şaşırıyor" ifadeleri kullanarak toplantıya hiçbir Yunan yetkilinin katılmamasına şaşırmadığını ifade etti.
WhatsApp İhbar Hattı
+90 (553) 313 94 23