• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
6
Yeniakit Publisher
Astım ve bronşit için doğal şifa! İltihap ve enfeksiyon ile savaşıyor! Öksürük önleyici, balgam söktürücü

2022-05-06 21:56:54
Astım ve bronşit için doğal şifa! İltihap ve enfeksiyon ile savaşıyor! Öksürük önleyici, balgam söktürücü

Kanı temizliyor ve kan damarlarını güçlendiriyor. Ayrıca idrar söktürücü etkisi ile vücuttaki şişkinliği gideriyor. Her derde deva çam kozalağı pekmezi, uzun süren ve meşakkatli bir üretim sürecinin ardından sofralarda yerini alıyor. Peki her derde deva kozalak pekmezi nasıl yapılır, neye iyi gelir diye merak ediyor musunuz? İşte, kozalak pekmezi yapılışı, faydaları ve olası zararları ile sizlerle…

#1
Foto - Astım ve bronşit için doğal şifa! İltihap ve enfeksiyon ile savaşıyor! Öksürük önleyici, balgam söktürücü

Kozalak pekmezinin faydaları nelerdir? - Kozalağı pekmezi, bronşit ya da astım gibi solunum rahatsızlıklarını tedavisinde kullanılmaktadır. Aynı zamanda öksürük önleyici ve balgam söktürücü özellikleri de vardır. - Akciğerin temizlenmesine yardımcı olur ve akciğer rahatsızlıklarının ortaya çıkmasının önüne geçer. - Bağırsaklarda enfeksiyon ve mikrop oluşmasının önüne geçer. Böylelikle sindirim problemlerini daha başlamadan çözmüş olur. Kabızlık önleyici etkisi bulunmaktadır. - Üst solunum yolu enfeksiyonlarının oluşmasına engel olur. - Solunum yolu rahatsızlarından sonra vücutta hissedilen hastalık etkilerini azaltır. -İç ve dış iltihabı hafifletir, enfeksiyonlarla savaşır, bağışıklık direncini arttırır.

#2
Foto - Astım ve bronşit için doğal şifa! İltihap ve enfeksiyon ile savaşıyor! Öksürük önleyici, balgam söktürücü

-İyi bir balgam söktürücüdür.-Kanı temizler ve kan damarlarını güçlendirir. -İdrar söktürücü etkiye sahiptir, böylece şişliği giderir. -Sinir sistemini yatıştırır ve stresle başa çıkmaya yardımcı olur.

#3
Foto - Astım ve bronşit için doğal şifa! İltihap ve enfeksiyon ile savaşıyor! Öksürük önleyici, balgam söktürücü

Kozalak pekmezi nasıl yapılır? Öncelikle toplanan kozalaklar 1 gün boyunca ılık suda bekletilir.Ardından, içine bir dilim limon ve eser miktarda sirke ekleyin. Bu, içerisinde yer alan mikropların öldürülmesi ve kozalakların temizlenmesi açısından önemli bir işlemdir. Bir gün sonunda kozalaklar durulanır ve kurutulur. Ardından çekiç ya da benzer bir araçla kozalaklar tek tek kırılır ve içi açılır. Bu şekilde içi açılan ve ezilen çam kozalakları 8 saat boyunca kaynatılır. Kaynama sonunda kozakların suyunun rengi kırmızıya döner.Ardından kozalaklar içinden ayrılır ve kazanda kalan suya şeker eklenerek bir süre daha kaynatılır. Ardından çam kozalağı pekmezi hazır hale gelene dek demlenmeye bırakılır.

#4
Foto - Astım ve bronşit için doğal şifa! İltihap ve enfeksiyon ile savaşıyor! Öksürük önleyici, balgam söktürücü

Kozalak pekmezi nasıl kullanılır? Kozalak pekmezi sabahları aç karnına kullanıldığında daha faydalı ve etkili olur. İsteğe göre tatlandırılmak istendiğinde pekmez de ilave edilebilir. Bundan sonra yine kazanda kaynatılarak belirli bir kıvamı alması sağlanır. Çam Kozalaklarının Kimyasal Bileşimi -Genç tomurcuklar çok miktarda reçineli asit, vitamin, mineral ve tanen içerir. -C, K ve B vitaminleri -Biyoflavonoidler -Tanenler -Karoten -Reçine -Terebentin açısından oldukça zengin bir içeriğe sahiptir.

#5
Foto - Astım ve bronşit için doğal şifa! İltihap ve enfeksiyon ile savaşıyor! Öksürük önleyici, balgam söktürücü

Kozalak pekmezi zararları nelerdir? Çam kozalağı uygun ölçü ve durumlarda kullanıldığında zararlı hale gelebilir. Kozalak pekmezi yapımında olgunlaşmamış çam kozalağı tüketirseniz, midenizde sindirim problemleri meydana gelebilir. Aşırı tüketimde mideniz alarm verebilir ve faydalı olan doğal çam kozalağı suyu zararları ile sağlığınızı etkileyebilir. Bunun için kozalak pekmezini kullanmadan önce mutlaka doktorunuza danışmanızı tavsiye ederiz.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23