• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
23
Yeniakit Publisher
 Ani hava değişikliklerine karşı böyle beslenin

2016-03-02 16:11:09
Ani hava değişikliklerine karşı böyle beslenin

Grip ve soğuk algınlığından korunup sağlıklı kalmanın yolu doğru besinleri uygun miktarda tüketmekten geçiyor...

#1
Foto - Ani hava değişikliklerine karşı böyle beslenin

Havaların bir ısınıp bir soğuması enfeksiyon hastalıklarının artış göstererek hızla yayılmasına neden oluyor. Bu süreçte grip ve soğuk algınlığından korunup sağlıklı kalmanın yolu doğru besinleri uygun miktarda tüketmekten geçiyor.

#2
Foto - Ani hava değişikliklerine karşı böyle beslenin

Dyt. Işınsu Köksal, hastalıklardan korunmak için sağlıklı beslenme hakkında bilgi verdi.

#3
Foto - Ani hava değişikliklerine karşı böyle beslenin

BOĞAZ AĞRISINA KARŞI MERCİMEK ÇORBASI

#4
Foto - Ani hava değişikliklerine karşı böyle beslenin

Ilık su ve yeşil çay ile sebze ve baklagillerden yapılan çorbaların tüketimi geniz kuruluğuna iyi gelmektedir.

#5
Foto - Ani hava değişikliklerine karşı böyle beslenin

Ayrıca bu sıvı gıdalar vücudun su kaybını önlemekte, üst soluk borusunu nemli tutarak, boğaz ağrısı belirtilerini de azaltmaktadır.

#6
Foto - Ani hava değişikliklerine karşı böyle beslenin

D vitamini hastalıklara karşı vücudu korurken, yetersiz D vitamini alımı ise grip, soğuk algınlığı ve diğer solunum yolu enfeksiyonlarına yakalanma riskini arttırmaktadır. Ayrıca D vitamini kalsiyum emilimi ve kemiklerin güçlenmesini de sağlar.

#7
Foto - Ani hava değişikliklerine karşı böyle beslenin

Yağda çözülen D vitamini için en iyi kaynaklar; balık yağı, yumurta, D vitamini ile zenginleştirilmiş süt, yoğurt ve tam tahıllar, peynir, İtalyan loru (ricotta), somon, ton balığı, sardalya, uskumru ve karidestir.

#8
Foto - Ani hava değişikliklerine karşı böyle beslenin

YARIM KİVİ GÜNLÜK C VİTAMİNİ İHTİYACINI KARŞILIYOR

#9
Foto - Ani hava değişikliklerine karşı böyle beslenin

Yeterli C vitamini alımı bağışıklık sistemini güçlendirmek ve hastalıklardan korunmak için çok önemlidir. C vitamini kaynaklarını mümkün olduğunca çiğ tüketmek önemlidir.

#10
Foto - Ani hava değişikliklerine karşı böyle beslenin

C vitamininden zengin besinler ise koyu yeşil yapraklı sebzeler, kivi, brokoli, çilek, turunçgiller, siyah frenk üzümü, yaban mersini, domates, brüksel lahanası, karnabahardır.

#11
Foto - Ani hava değişikliklerine karşı böyle beslenin

Günlük C vitamini ihtiyacını karşılamak için 1.5 orta boy portakal veya ½ orta boy kivi veya 65 gram brokoli veya 2 adet limon veya 100 gram karalahana tüketmek yeterli gelebilir.

#12
Foto - Ani hava değişikliklerine karşı böyle beslenin

MAYA İLE GELEN SAĞLIK - Probiyotikler, zararlı bakterilerle karşı savaşarak bunların bağışıklık sistemine zarar vermelerini engellemekte ayrıca vücudun savunma sistemi için gerekli olan B vitaminleri ve K vitaminini üretmektedir.

#13
Foto - Ani hava değişikliklerine karşı böyle beslenin

Bu nedenlerden dolayı soğuk algınlığı, grip de dahil olmak üzere pek çok hastalığa karşı vücudun savunucu sistemleri arasında yer almaktadır.

#14
Foto - Ani hava değişikliklerine karşı böyle beslenin

Probiyotiklerden zengin kaynaklar ise mayalı süt ürünleri; yoğurt, kefir, miso çorbası, sirke kullanılmadan doğal olarak mayalanmış turşu, tempeh adı verilen Endonezya’nın geleneksel soya fasulyesinden yapılmış ürünü olarak sıralanmaktadır.

#15
Foto - Ani hava değişikliklerine karşı böyle beslenin

SEBZE VE MEYVENİN GÜCÜNDEN FAYDALANIN - Sebze ve meyvelerde bulunan flavanoidler bakteri ve virüs gibi mikropların karşı savaşarak antibiyotik etkisi göstermektedir.

#16
Foto - Ani hava değişikliklerine karşı böyle beslenin

Flavanoidlerin çok yüksek düzeylerde alınsa bile vücuda yan etkisi yoktur. Pişirme, saklama, hazırlama, doğrama gibi işlemler besinlerin flavanoid miktarını azaltmaktadır.

#17
Foto - Ani hava değişikliklerine karşı böyle beslenin

Örneğin ıspanağın pişirilmesi %50 flavanoid kaybına yol açabilmektedir. Fakat sebzelerin pişirilmesi kişiyi mikroplardan korur. Bu nedenle sadece sebzeleri fazla pişirmekten kaçınılmalıdır.

#18
Foto - Ani hava değişikliklerine karşı böyle beslenin

Yeşil biber, maydanoz gibi sebzelerile mevsim meyveleri çiğ olarak uygun miktarda tüketilirse oldukça faydalıdır.

#19
Foto - Ani hava değişikliklerine karşı böyle beslenin

TON BALIĞI, HİNDİ VE TAVUK ETİ YİYEBİLİRSİNİZ - Selenyum eksikliği gribal hastalıkların oluşma riskini artırmaktadır. Selenyumdan zengin besinler ise ton balığı, buğday ruşeymi, ay çekirdeği, chia tohumu, yulaf kepeği, susam, mantar olarak sıralanabilir. Günlük minimum selenyum ihtiyacı ise 55 mikrogram’dır.

#20
Foto - Ani hava değişikliklerine karşı böyle beslenin

Örneğin 100g süzülmüş ton balığı selenyum ihtiyacının tamamını karşılarken, 100 gr derisiz hindi eti bu ihtiyacın yüzde 50’sini, 100g tavukgöğsü ise yüzde 40’ını karşılayabilir. Yeterli selenyum alımı için günde 1 avuç ay çekirdeği yenebilir.

#21
Foto - Ani hava değişikliklerine karşı böyle beslenin

KARNABAHAR VE BROKOLİYİ SOFRANIZDAN EKSİK ETMEYİN - Bağışıklık sistemini korumak ve sağlıklı yaşlanmak için çok ön olan glutatyonun zengin kaynakları turpgiller yani brokoli, kabak, karnabahar, lahana, karalahana, kırmızı turp, tere, brüksel lahanası, şalgam, alabaş yani yer lahanasıdır.

#22
Foto - Ani hava değişikliklerine karşı böyle beslenin

Bu besinlere sık sık tüketmeye özen göstermek kişiyi enfeksiyonlara karşı koruyacaktır.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23