• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
6
Yeniakit Publisher
73 yuvalı ev, 100 yuvalı cami! Burada yaz boyu pencere açamıyorlar

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
IHA Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:

73 yuvalı ev, 100 yuvalı cami! Burada yaz boyu pencere açamıyorlar

Bursa Nilüfer'de bağlı Fadıllı Mahallesi’nde bir evin dış cephesinde 73, karşısındaki caminin duvarında ise 100’e yakın kırlangıç yuvası bulunuyor. Mahalle sakinleri, camları kirlenmesine ve yaz boyunca pencerelerini açamamalarına rağmen yıllardır aynı yuvalara dönen kırlangıçlara büyük bir sevgi besliyor.

#1
Foto - 73 yuvalı ev, 100 yuvalı cami! Burada yaz boyu pencere açamıyorlar

Bursa’da bir mahalle, her yıl aynı sokağa dönen kırlangıçlarla renkli görüntülere sahne oluyor.

#2
Foto - 73 yuvalı ev, 100 yuvalı cami! Burada yaz boyu pencere açamıyorlar

Bir evin dış duvarında 73, hemen karşısındaki caminin dış cephesinde ise 100'e yakın yuva oluşturan kırlangıçlar, yıllardır bu sokakta yavrularını büyüterek doğal yaşama kazandırıyor.

#3
Foto - 73 yuvalı ev, 100 yuvalı cami! Burada yaz boyu pencere açamıyorlar

Uluabat Gölü'nün kıyısında yer alan mahalleyi kendilerine mesken tutan kırlangıçlar, her sene mart ayında bölgeye gelip ağustos ayının sonunda göç ediyorlar. Doğal birer böcek avcısı olan kuşlar, günde yüzlerce sineği tüketerek çevre sakinlerine önemli bir fayda sağlıyor. Yaşanan kirliliğe rağmen mahalle halkı, kendilerine komşuluk eden bu kanatlı misafirlere büyük bir şefkatle yaklaşıyor.

#4
Foto - 73 yuvalı ev, 100 yuvalı cami! Burada yaz boyu pencere açamıyorlar

Evinin dış cephesini tamamen kuşlara devreden Osman Temel, 10 yıldır bu sürece şahitlik ettiğini dile getirerek, "Evin dış cephesi tamamen onların oldu. Martta gelip eskiyen yuvalarını çamurla onarıyorlar, ardından yumurtlayıp yavrularını büyütüyorlar. Ağustos ayında ise uçup gidiyorlar." dedi.

#5
Foto - 73 yuvalı ev, 100 yuvalı cami! Burada yaz boyu pencere açamıyorlar

Pencerelerini yaz boyunca açamadıklarını belirten Temel, "Yuva bozmaktan, günaha girmekten korkuyoruz. Yuvaları hazır, her yıl aynı yere geliyorlar. Camları çok pisliyorlar; biz de sürekli temizlemek zorunda kalmamak için camları naylonla kaplıyoruz. Yaz boyunca pencere açamasak da yuvalara asla dokunmuyoruz." ifadesini kullandı. Kırlangıçların sinek ve böceklerle beslenerek bölgedeki haşere sorununu çözdüğünü belirten mahalle sakinleri, ağustos ayının sonuna kadar süren bu doğal döngüde yavruların uçuşunu izleyerek göç vaktini bekliyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23