Pandemi hâlâ geçmedi
Camilerde cemaatin saf düzenine bakılırsa pandemi hâlâ geçmedi. Safın seyrek olması isteniyordu. Lakin pandemi bitmesine rağmen hâlâ eski haline gelmedi. Bir de Cuma günleri maskeyle camiye gelenler oluyor.
Buradan şunu çıkarmak niyetindeyim ki: Alışkanlıklar kolay kazanılmıyor. Hemen de bırakılmıyor.
İSMAİL SAYMAZ
DOĞRUSUNU SÖYLEMİŞ
“Bir ev alamayan partiye iktidar teslim ederler mi?” demiş. CHP kastettiği! Bir ofis almaya kalkıyorlar işleri Arap saçına döndürüyorlar. Yarın çıkıp iktidar olmak için oy isterler! Aman Allah’ım! İktidar olsalar ne olur milletin hali?
Nedense ne zaman iktidar olduysalar memleket yangın yerine döndü. Ama çare yok çünkü yetiştirdikleri kadrolar var.
İSTANBUL’DA İMAMOĞLU MU
KURUM MU?
İmamoğlu ne kadar dans ederse etsin bana güven vermiyor. Kurum daha inandırıcı geliyor. Hemşerim olmamasına rağmen Kurum’u daha inandırıcı buluyorum. İmamoğlu’nun her söylediği havaya söylenmiş gibi sanki. Beş yıl uyuyan birinin şimdi uyanması gibi…
FUTBOL
Nereden uydurulmuşsa uydurulmuş. Son yapılan maç da gösterdi ki futbol bir çocuk oyunudur. Kulüplerin oyunudur. Hastalıktır. Haftanın yarısını oynanan oyunun kritiği ile diğer yarısını da oynanacak oyunun kritiği ile geçirmek ancak hastalıklı insanların işi olabilir. Hiçbir futbol takımını tutmam. Hiçbir maçı da izlemem.
OKUYUCULARIMA
Ben ne yazarsam yazayım; kendi fikirlerini bana dikte eden okuyucularım var. Ben bir antikemalistim. Ama bu ülkede konuşulamayan bir konu kalmasın görüşündeyim. İkide bir yazımda “çağdaş laik bir Türkiye’den” bahsetmek gereksiz diye düşünüyorum.
ŞENLİKOĞLU MU KÖSE Mİ?
Giresun Belediye Başkanlığı yarışında da Aytekin Şenlikoğlu’na şans verenlerdenim. Kazanamazsa yazık olur. Çünkü hizmeti oldu. Çalışana göredir bu dünya.
“Sen bir Çepni oğlusun
Oğuz Karahan neslisin
Hakk’ın bir kemter kulusun
Giresun’u aç gülzar yap
HANGİ KİTAPLARI OKUYORUM?
Hulki Cevizoğlu’nun “1919”unu okuyorum. Bu kitabında Cevizoğlu “Bir konuyu araştırırken 1919’da Amerikan gemilerinin de İstanbul’a geldiğini anlatıyor. Ardından da Amerika’nın kredisi geliyor tabii. 300.000 dolar krediyle başlıyor. Devamı geliyor. Bu hükümete kadar. Bu hükümet “verdikleri krediyi kendi istedikleri yer dışında kullandırtmıyorlar” diyerek ret etti. Diğer okuduğum bir başka kitap ise “Necmettin Alkan’ın Sultan İkinci Abdülhamit…”Bu ikinci kitap daha çok hatırat üzerine. Vesselam.