• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hüseyin Öztürk
Hüseyin Öztürk
TÜM YAZILARI

Zorlu Bir Yirmibeş Yıl

23 Mayıs 2018
A


Hüseyin Öztürk İletişim: [email protected]

Önceki gün bizim gazetenin 25. geleneksel iftarı vardı. 1993 yılının Eylül ayında başlayan zorlu yolculuğumuzun üzerinden 25 yıl geçti.

Medya tarihinde bizim gazete kadar zorlu bir 25 yıl geçirmiş başka bir gazete olduğunu sanmıyorum.

Akit Medya Grubu İcra Kurulu Başkanı Mustafa Karahasanoğlu ve Akit TV Genel Müdürü Nuri Karahasanoğlu’nun, 25 yılımıza dair hatırlattıkları birkaç hadiseden sonra Hasan Aksay ve Mustafa ağabeyle 25 yılın muhasebesini yaptık.

Tabi esas bu zorlu yolculuğun yüreklileri, samimileri, halisleri; çıktığımız günden bu yana devamlı yahut aralıklarla Akit’in arkasında duran ve “sahiplenerek okuma” azmini yitirmeyen okuyucularımızdır.

……………………

Zorlu bir 25 yılın içerisinde Mustafa Bey başta olmak üzere Nuri ve Ali İhsan Beylerin şöyle ellerini kafalarının arkasında birleştirip, sırtlarını geriye yaslayarak dinlendikleri yahut keyif çıkarttıkları olmamıştır.

Mesela Mustafa Karahasanoğlu’nun Ramazan ve Kurban bayramlarının birinci günleri öğleye kadar hariç, 25 yıldır (gerçi bütün hayatı boyunca demek lazım) tatil yaptığı vaki değildir.

Bir yanlış anlamaya sebep vermeyelim. Bu kadar çok çalışıyor olması, tatil yapmaması, asla dünyalık temini için değildir.

Daha çok kazanmak için daha çok çalışmak, onun inanç manzumesi içerisinde yer almaz. Derdi para değil, davasıdır.

Gazeteye yahut televizyona geçim kapısı olarak bakmaz, bugüne kadar da bakmadı. Hem ehli dünya bir kimse girer mi böyle bir yükün altına?

..................

Ali İhsan Bey’in odasına girenler oturacak yer bulamaz. Girdiğiniz anda hemen çıkmak istersiniz. Neden biliyor musunuz? Söyleyeyim.

Ali Bey’in odası adliye arşivi gibidir. Her taraf dava dosyalarıyla doludur.

“Bu kadar dava dosyasının içinden çıkmaya bir insanın ömrü yetmez” diyerek odayı terk edersiniz.

Allah’a hamdolsun, eğer haklıysanız, güçlü oluyorsunuz. Haklılığınız er yahut geç mutlaka size mükâfat olarak dönüyor. Tabi bu mükâfatların başında dualar geliyor.

İnanılması zor gibi görülebilir ama irfan ehli insanlarımız tarafından, Allah rızası için yapılan duaların verdiği güç, pek çok zorlukların aşılmasında kutlu bir yol arkadaşı oluyor.

……………….

Bu zorlu yirmibeş yıl içerisinde, hakikatin peşinden yürüyenlerin, kötülük için koşanlardan daha öne geçtiğini gördük ve yaşadık.

Mesela 312 general davasını bir cümle ile anlatayım. Malum şahısların 180 tanesi, 2011-2012 yıllarında darbecilikten içeri girdiler, bir kısmı da öldü.

Bunların avukatlığını yapan şahıs da adliye koridorlarında:

-“Akit sahip ve yazarlarının, yüzüklerine kadar alıp bu tazminatı koparacağım” derken, bir başka avukata vekâlet vermeden, üzerindeki vekâletlerle ölüp gitti.

………………

Ezcümle:

Okuyanlarımızla, yazarlarımızla, çalışanlarımızla, nerede ve nasıl durmamız gerektiğini bilerek zorlu bir 25 yılı devirdik. Allah’a şükür!

Bu zafer, haklı bir davanın destanıdır.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23