• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hüseyin Öztürk
Hüseyin Öztürk
TÜM YAZILARI

Zenginlik Gösterisi Ruhtaki Tahribatın Belgesidir (1)

05 Aralık 2019
A


Hüseyin Öztürk İletişim: [email protected]

 

“Zenginin malı züğürdün dilini yorar” derler. “Pek doğrudur lakin” diyerek, sözü zenginin malına değil, gösterişlerinin toplumu rahatsız ettiğine getirelim.

Yine denilir ki; “Parayla imanın kimde olduğu belli olmaz”. Bu söz de doğrudur.

Yalnız burada üzerinde durulması gereken esas mesele, işte bu sözün içeriğinde yatmaktadır.

Bugüne kadar paranın kimlerde olduğunu gördük ve nasıl harcadıklarını da magazin programlarında, haberlerde izledik, kimse de onların parası yüzünden dilini yormadı hatta zevkle, eğlenceyle hallerini izledi, sonra da unutulup gittiler.

Şimdi ortaya hem paranın hem imanın kimlerde olduğu belli olan yeni nesil Müslim sözlü-sıfatlı-kıyafetli “Ben oldum delisi kimseler” çıktı.

Tabi kimsenin parasını ve imanını ölçmek gibi bir hadsizlik doğru değildir.

Yalnız son bir-iki yıla kadar dini kisveli erkek yahut kadınların, servetlerini ulu orta sergilemesi, gösteriş yapması, haremlerinde nasıl yaşadıklarını, çocuklarını sosyal medya aracılığıyla bütün dünya ile paylaştıkları görülmüş ve duyulmuş şeyler değildi.

- “Bundan sana ne kardeşim! Adamların parası var, ister yatak yapar üstünde yatarlar, ister yorgan yapar üstlerine örterler”.

Elbet bu söz de yerindedir. Lakin kazın ayağı öyle değil efendiler. İster yorgan yapsınlar, ister yatak yapsınlar ve ne halt ederlerse etsinler ama yüzlerindeki sakalı, başlarındaki örtüyü ve benzeri diğer İslami kisveleri çıkararak yapsınlar.

O vakit eğlencelerine herkes katılır. Biz de zevkle izleriz. Kıyafetleriyle yahut söylemleriyle Müslüman görünüşlerinden Müslüman insanımız rahatsız olmaktadır.

Çünkü İslam’ın Müslüman tarifinde böyle tipler yoktur. İslam böyle tiplerin hayat biçimlerini tel’in etmektedir.

Hiçbir hal ve hareketleri, Müslüman halkımızın inancıyla bağdaşmıyor ve barışmıyor. Onların yüzünden insanlar bu şahısların kişilikleriyle, kimlikleriyle ilgilenmeyip, İslam’a dil uzatıyorlar.

………………..

Gök görmedik yahut sonradan görme “ne oldum havalesi” geçiren tiplerin hallerini, irfan ehli ve bir medeniyet hocası Saadettin Ökten hocama; “Zenginlik gösterisinin ruhtaki tahribatı nasıl olur” diye sordum.

Hocam şunları söyledi:

“İnsan beslenme barınma ve hayatını idame etmek için kazandığı paranın fazlasını neden kazanır? İnsan yetiştirmek için. Eğer insan yetiştiremiyorsanız, diğer yetiştirdiklerinizin bedelini zamanla ödersiniz.

Varlığın doymaya ihtiyacı vardır. Bu ihtiyacın sınırı yoktur. Buna sınır koyabilmek için egonun-nefsin eğitilmesi lazım gelir.

Egoyu eğitimsiz, yani nefsi eğitimsiz bırakırsanız, kapitalizmin gönüllü kölesi olarak hayatınızı yaşarsınız ve yaşarken sadece kendinize değil, çevrenize de zarar verirsiniz.

Egonun, nefsin eğitilmesi için elinizdeki veya daha sonra elde edeceğiniz varlıkların sahibini tanımak ve günü geldiğinde bu varlıkların hesabını vereceğinizi bilmeniz gerekir.

Bu meselenin hesabını bu dünyada yapamayanlar, öteki âlemde veremezler ve layık oldukları yere gönderilirler”.

……………..

Sadettin hocamın söyledikleri bitmedi. Devamı yarına inşaallah.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

bozeren

Bilmiyor musunuz siz; " İtibardan tasarruf olmaz!"

Emekl

Başkaları içinmi 25 yıl okuyup onlar uyurken gece yarılarına kadar çalışıp başarı bol kazanç elde etmek için çırpınacağız dediğiniz doğru bir yere kadar sonradan görme değil alın teriyle kazanılanın zekatını fitresini verip elbette abartmadan gezmek yemek eğlenmek olacak hayatımızda hayat sadece nefes almak ibadet etmek yeyip içip yatmaktan ibaret olmuyor gezmek görmek değişik ortamların havasını solumak geleneklerini görmek insan ruhu için gerekli imkanın varsa ama hiç bir şeyi abartmadan yapmak lazım diyorsunuz ya sakalını kes türbanını çıkart öyle eğlen bugüne kadar 40 günlük bebeğe pırlanta takan bir tane sakalsız türbansız gördünmü göremezsinde
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23