--°--:--
  • İMSAK--:--
  • GÜNEŞ--:--
  • ÖĞLE--:--
  • İKİNDİ--:--
  • AKŞAM--:--
  • YATSI--:--
  • --,--
  • --,--
  • --,--
Son Dakika
Köşe Yazısı

Yeni Türkiye’yi Hazmetmek Kolay Olmayacak

Hüseyin Öztürk
Hüseyin Öztürk

Yeni Türkiye’yi hazmetmek kolay olmayacak ama hazmedilecek. Hazmetme meselesi maddi olarak “mide” ile manevi olarak “imanla” ilgilidir.

Midesi arızalı olanlar öyle her şeyi hazmedemezler. Manevi olarak da imanında problem olanlar, İslam’ı hazmedemez ve sürekli din adına fetvalar vererek insanların geleceklerini karartırlar.

İmanını arızalandıranların geneli, nefislerini tabu haline getirip, haşa Allah’ı kendilerine bir yardımcı gibi görüp; “Allah bizim için şöyle yapacak, böyle yapacak” diye Allah adına gaipten haber verirler.

İşte bu durum, Müslümanlar için büyük bir afettir. Bu ve benzeri kişilere inananlar, Allah’tan çok bu insanlara güvenir ve inanırlar. İman arızası böyle bir şeydir.

Hamdolsun Yeni Türkiye’de artık bu tür şeyler olmayacak. Ne Müslümanlar ne de diğer inançlara mensup kesimler, aldanmayacak ve aldatılmayacak.

Çünkü Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana özlenen devlete kavuşuldu. Devlet millet kaynaşması sağlandı.

Milletin dinini dışlamayan bir devlet kimliğimiz oluştu. Diğer inanç mensupları, devlet nezdinde yamularak, yumularak değil, inandıkları gibi kendilerini ifade etmeye başladılar.

Hal böyle olunca da din adına kurtarıcılığa soyunup; milletin manevi değerlerini sömürerek imanları değil, cüzdanlarını kurtaranlar sahneden çekilecekler.

Bu söylediklerime küçük bir örnek vermek için bu kadar laf ettim.

Çocuk yayıncılığında önemli bir yeri olan Melike Erdem hanımefendi, geçenlerde kendisinin de yaşadığı acı bir hatırasını paylaştı.

Kadıköy İmam Hatip Lisesi’nden mezun olduğu sene, okul yıllığı hazırlanırken, kız öğrencilerden “başörtüsüz” resim istemişler.

Haliyle mezun olacak öğrenciler başörtüsüz resim vermek istememişler.

“Çünkü yarının ne getireceği belli olmaz, daha sonra bu resimleri kimlerin nerede kullanacağı bilinmez, zaten o yıllarda Türkiye’de insandan çok şeytan iş başında” diye inançlarının gereği yapıp resim vermemişler.

Uzatmayalım sonuç ne olmuş biliyor musunuz? Yıllığı düzenleyen öğrencilerle okul idaresi ortak şu kararı almış ve uygulamışlar.

“Resim vermeyen kız öğrencilerin yıllıkta isimleri yer almasın, diğer arkadaşları tarafından eğer hatıralarında isimleri yazılmışsa, o anılardan da isimler çıkarılsın, hiçbir şekilde isimleri kayda geçmesin” demişler ve öyle de olmuş.

Şimdi içinde zerre kadar insanlık namına bir nüve taşıyan herkese sormak lazım.

“Bu nasıl bir insanlıktır ve nasıl bir eğitimciliktir?”

Haa! Şunu hemen söyleyelim. Biz Müslümanlar; “Olup bitende hayır var” deriz. O gün “şer” gibi olan, bugün “hayra” dönüştü ve manzara ortada.

Hamdolsun bugün başörtü problemi kalmadığı gibi okullarımızda; “Kur’an”, “Arapça”, “Peygamberimizin Hayatı”, “Din ve Ahlak Bilgisi”, ve “Osmanlıca” dersleri var.

Devletin altını oymak isteyenlerin tüm çirkin ittifaklarına rağmen, bu seviyeye gelmek Allah’ın nasibidir. Şükrederek azmi elden bırakmamalıyız.

Hüseyin Öztürk Diğer Yazıları

Hepsini Görüntüle