• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hüseyin Öztürk
Hüseyin Öztürk
TÜM YAZILARI

Reisin Yorulduğunun Yarısı Kadar Yorulsalar

21 Kasım 2018
A


Hüseyin Öztürk İletişim: [email protected]

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dünkü grup toplantısındaki konuşmasında, altı çizilmesi gereken cümleler içerisinde partililere ciddi uyarıları vardı.

Seçim sathı mahalline artık iyice girildi. Reis yine yorulacak. Gönül istiyor ki, Ak Partililer de hiç olmazsa Reis’in yarısı kadar yorulsunlar.

Ne demek istiyorum acaba? “Ak Partililer çalışmıyor mu” diyorum. Ne demek istediğimi, Reis TBMM’deki konuşmasında üstüne basa basa söyledi.

“Yediklerinize, giydiklerinize, oturmanıza, kalkmanıza, sözlerinize dikkat edeceksiniz” tarzındaki uyarılarını laf olsun diye sıralamadı.

Reis’in bütün yükü sırtlayıp götürmesi hoşlarına gittiği için teşkilatlar, belediyeler, çeşitli kurum, kuruluşlar, “Bir tarla bostan yan gel yat Osman” rahatlığının eşiğindeler.

…………….

Ak Parti salonlarda kurulmadı, kazandığı seçimleri salon toplantılarında kazanmadı. Ak Parti saha partisidir ve tüm başarılarını sahada elde etmiştir.

Maalesef şimdi sahada yapılması gereken faaliyetler, salonlarda yiyerek, giyerek, menfaatlere dayalı ve katlanmalı mecburi dostluklarla yapılmakta.

Bu hususun altını daha çok çizmek lazım ama “çizmeyi aşmama” adına susmayı yeğlemek gerekiyor. Susmak; harfsiz, sözsüz, sessiz konuşabilen kalbin dilidir.

Haddini bilmeyenler, ailelerinin yahut yakınlarının sırtından geçindiklerini unutup, kendileri olamadıkları için yaslandıkları güce sığınarak ukalalık yapmaktalar.

Böyle yapanlara karşı da sigortalar atıyor tabi. Üç günlük seyislikleri var, dört günlük şeyi karıştırıyorlar. Hatta öyle cahil cesurlar var ki, memleketi “yapboz oyunu” sanıyor.

Ak Partili yetkililerin, açık ve gizli müfettişlerle, partinin teşkilatlarındaki ve belediyelerdeki parazitleri temizlemesi şarttır.

…………………

Bu tuzu kurulara Nurettin Topçu’nun şu ifadelerini hatırlatalım:

“Büyük mezarların üstünde büyük vatanlar vardır. Büyük ölüleri olmayan milletler ebedi olamazlar. Anadolu toprağının altında bize bin yıllık maziden emanet olan büyük mezarlar, ebedi olan ruhlarını bizim varlığımızla karıştırdıkça, ruhlarımıza düşman olan sefillerin zehirli tesirleri bizi imha edemez”…

Şimdi de Reis’in partililere ikazlarına yer verelim:

“Her kim ki ‘Ben aday gösterilmedim’ diyerek partimize sırtını dönüyor, hatta gidip kendine başka mecralar arıyorsa, o kişi zaten hiçbir zaman AK Partili olamamıştır.

Her kim ki ‘Benim istediğim kişi aday gösterilmedi’ diye benzer tavırlara giriyorsa, zaten yanlış yerdedir”.

…………………

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, CHP ile varlıklarını korumak için onlara yamanan partilerin anlamasını beklemiyoruz. Rabbim şerlerinden milletimizi-devletimizi korusun.

Tarafsız olarak Erdoğan’ı anlamak isteyenlere yine onun şu ifadelerini hatırlatalım:

“Darbelerle, cuntalarla, vesayetlerle ve bunların aracı olarak kullandıkları medyadan yargıya pek çok araçla ülke yönetmeye alışmış olanlara; demokrasinin, milli iradenin hâkimiyeti zor geliyor”. 

……………….

Ezcümle:

Türkiye bir diriliş ve yenileşme devresindedir. Bu devreye ara verdirmek yahut önüne geçmek isteyen yerli ve yabancı tüm ihanet odaklarına karşı teyakkuzda olmak ve Reis’in yorgunluğunun yarısı kadar yorulmak lazım gelir. 

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23