--°--:--
  • İMSAK--:--
  • GÜNEŞ--:--
  • ÖĞLE--:--
  • İKİNDİ--:--
  • AKŞAM--:--
  • YATSI--:--
  • --,--
  • --,--
  • --,--
Son Dakika
Köşe Yazısı

Recep Tayyip Erdoğan diyor ki

Hüseyin Öztürk
Hüseyin Öztürk

Siyasetin üç temel vazgeçilmezi vardır.

Birincisi: Bağrından çıktığımız yüce milletimizin sesine asla yabancı kalınmamalı.

İkincisi: Milletimizin üslubuyla siyasetimizin üslubu aynı olmalı.

Üçüncüsü: Siyaset kimin için ve ne için yapıldığı asla unutulmamalı.

Milletin iradesini gasp etmeye niyetlenmiş hukuk dışı örgütlenmelere, çetelere, mafyaya karşı; yılmadan, yorulmadan, asla geri adım atmadan kararlı bir mücadele verdik.

Önümüze çıkarılan engelleri demokrasi ve hukuk çerçevesinde aştık. Tüm badireleri sabırla, soğukkanlılıkla geride bıraktık.

Tahriklere, provokasyonlara, iftiralara, karalamalara asla boyun eğmedik.

Oy kutsal bir değerdir, oyu biz Anadolu insanı olarak hep namus gördük. Onun için bu oyları öyle ucuza kaptırmayın.

Oylara ucuza talip olanlar var. Oy dünya değeri ile biçilmez. Bunu iyi bilin. Bunun parasal değeri yoktur.

Bizim medeniyetimizde zenginin yoksula, akın karaya, şehirlinin köylüye, batılının doğuluya, güneylinin kuzeyliye tahakkümü asla yoktur ve olmamıştır.

Hiç kimse, anne-babasının etnik kökenini, inancını, mezhebini, rengini, kültürünü, dilini taşıyor olduğu için suçlu sayılamaz, kusurlu sayılamaz, ikinci, üçüncü sınıf sayılamaz, bunu böyle görmemek de insanlık suçudur.

Birlik mefkûresi ancak farklılıkları zenginlik olarak gören bir anlayışla hayata geçirilebilir. Eğer bir olacaksak, beraber olacaksak farklılıkları zenginlik olarak göreceğiz.

Birlik demek, insanların farklılıklarını yok saymak, törpülemek, ortadan kaldırmak, herkesi tek tip vatandaş haline getirmek değildir.

Irkçılık yaparak, farklılıkları yok sayarak birlik sağlanamaz, bu sadece ayrışmayı artırır, kin ve nefreti körükler.

Büyük hedefler önünüze koyduğunuzda, eğer bedelini ödemişseniz veya ödemeyi göze almışsanız, eğer gereğini yapmışsanız, eğer çalışmış, alın teri dökmüşseniz, Allah asla emeklerinizi karşılıksız bırakmayacaktır.

Kimse biz çalıştık, çabaladık, samimiyetle elimizi taşın altına koyduk ama karşılığını göremedik diyemez. Böyle bir iddia hem eşyanın tabiatına aykırıdır hem de hilafı hakikattir.

Bize düşen içtenlikle çalışmak, hakikate hizmet etmektir. Gerisi kader meselesidir. Bizler kolay bir iş yapmıyoruz.

Yılların ataletini, yılların çürümüşlüğünü, yılların korkularını söküp atmaya çalışıyoruz. Bunu yaparken yüreğimizi, aklımızı, vicdanımızı ortaya koyuyoruz.

Ayağımızı bastığımız zemini iyi biliyoruz, konjonktüre göre değil, birilerine şirin görünmek için değil; ülkenin geleceğini göz önünde bulundurarak her yaptığımız işte kılı kırk yarıyor, öyle adım atıyoruz.

Bizim tahkim ettiğimiz millet egemenliği, bugün olduğu gibi bundan sonra da asla ve asla vesayet kabul etmeyecek; millet ile egemenlik arasına asla ve asla simsarlar sirayet edemeyecektir.

Yakın ve uzak gelecekte; Türkiye’nin yeniden çetelerin, mafyanın, hukuk dışı örgütlenmelerin kıskacına düşmesi asla ve asla söz konusu olmayacak, bizim başlattığımız kararlı mücadele sayesinde gelecek nesiller de temiz siyasete sahip olacaklardır.

Hüseyin Öztürk Diğer Yazıları

Hepsini Görüntüle