• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hüseyin Öztürk
Hüseyin Öztürk
TÜM YAZILARI

O Şimdi Büyükelçi

06 Temmuz 2021
A


Hüseyin Öztürk İletişim: [email protected]

Bugün de dünkü kitaptan söz etmek istiyorum. “O Şimdi Büyükelçi! Kim? Merve Safa Kavakcı.

Muhtereme Kavakcı’nın hikâyesi, aslında şahsının değil, devletimizin ve milletimizin nasıl yüz yıldır bir cendere altında yaşadığının hikâyesidir.

Devletin ve milletin yükünü çeken halkımız, resmi ideoloji denilen malum “izmlerin” hiçbir birisiyle barışamadı. Barışamazdı çünkü inanç ve iman değerleriyle örtüşmeyen izmlerin baskısı altındaydı.

Milletimizin imanının uhdesine girmeyen hiçbir izm, halkımız tarafından kabul görmedi. Zorla ve baskıyla kabul ettirilmek istendi ve bu sebeple de memlekette huzuru daima malum “izmlerden” beslenenler bozdu.

İşte Merve Safa Kavakcı ve niceleri, bu “izmlerin” faturasını ödeyen isim olarak yakın tarihin karanlık noktalarını aydınlattılar.

Kavakcı’nın yaşadıkları bir atasözümüzün de zuhurunu açık ve net şekilde gösterdi. Ne der erenlerimiz: “Ne oldum demeyeceksin, ne olacağım diyeceksin”.

Ne oldum diyenlerin pek çoğu şimdi neredeler? Millet nezdinde ne haldeler? Neydiler ne oldular? Yaptıkları yanlarına kâr kaldı mı? Geçelim.

Sözü, Malezya Büyükelçimiz Merve Safa Kavakcı’ya bırakarak, yaşadığı gayri insani hadiselerden birini özetle paylaşalım.

“…. Avrupa, Amerika, Ortadoğu ve Afrika’da, dünyanın en seçkin ilim ve bilim merkezlerinin olduğu yerlerde çeşitli fikirlerimi paylaştım.

ABD kongresi, İngiliz Parlamentosu, Birleşmiş Milletler’de konuştum. 28 Şubat medyası ve temsil ettiği rejim beni ne Washington’da ne de gittiğim bu farklı mekânlarda rahat bıraktı. Siyasi linç kampanyasına devam etti.

Davet edildiğim istisnasız hemen her yerin kapısında, T.C diplomatik plakalı araçlar, konuşmadan not alıp söylediklerimi kaybettik sonra T.C. Dış İşleri Bakanlığı görevlileri, dinleyicilere aleyhimde propaganda malzemesi dağıtan şahıslar her zaman hazır bulundu”.

Evet, devamı ve daha nicesi kitapta! Büyük velimiz İbrahim Hakkı Erzurumlu Hz.leri ne buyuruyor:

“Hak, şerleri hayr eyler,/Zannetmeki gayr eyler,/Arif anı seyr eyler,/Mevla görelim neyler,/Neylerse, güzel eyler”...

“Merve Hanım Neden İğne Var Başörtünde”. Bu bir tetikçi gazeteci sorusu!

Merve Hanımın dünyanın çeşitli ülkelerinden konuşmacıların katıldığı uluslararası bir konferanstadır. Konferans başlamadan önce aleyhinde broşürler dağıtılır ve salondaki yüzlerce davetli dağıtanları şaşkınlıkla izler.

Merve Hanım kimlerin dağıttığını iyi bilmektedir ama salonun sükûneti açısından sesini çıkarmaz. Broşür dağıtanların nefretleri gözlerinden okunmaktadır.

Konuşmanın sonunda mutlaka çok ilginç sorular sorarak onu rezil edecekleri bellidir. Ve ilk soru gelir. Yüksek sesle tetikçi gazeteci Türk bir bayan şu soruyu sorar.

- “Neden iğne var başörtünde”? Salondakiler sorunun sahibine hayretle bakarlar. Ve bu haber ertesi gün Hürriyet gazetesinde “Merve’ye Haddi Bildirildi” olarak çıkar.

Ezcümle yine İbrahim Hakkı Hz.lerinden olsun:

“Deme şu niçin şöyle,/Bir nicedir ol öyle,/Bak sonuna, sabr eyle,/Mevla görelim neyler,/Neylerse, güzel eyler...

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Abdurrahman saraç

Evet hocam çok güzel özetlerini, Hürriyetçilerin sonunu bu dünyada gördük elhamdülillah, inşallah ahiret dünyamızda göreceğiz hiç şüphesiz.

Taner

Putları kutsamak vacip oldu.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23