• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hüseyin Öztürk
Hüseyin Öztürk
TÜM YAZILARI

Müslümanlar batılda ittifak edemezler

29 Haziran 2018
A


Hüseyin Öztürk İletişim: [email protected]

Yazının başlığı eski meclis başkanlarımızdan Bülent Arınç ağabeye ait. Yalnız bu hususa değinmeden önce şu gözlemlerimi paylaşayım.

Ankara’nın en gelişmemiş ve en ihmal edilmiş yıllarının canlı şahidi birisi olarak, şimdiki Ankara’yı tanımakta ve yollarını bulmakta zorlanıyorum.

Çocukluğumun geçtiği Hamamönü ve Ulucanlar semtlerinin sokaklarından yürür veya oynarken, Üzerimize duvar çökmesin” yahut “Eğri büğrü çatılardan bir şeyler düşmesin diye korkarak gider gelirdik.

Şimdi Hamamönü ve Ulucanlar tarafı ilk kuruluş yıllarındaki; Selçuklu-Cumhuriyet karışımından kalma ataerkil ailelerin, muhafazakâr düşünce çerçevesinde meydana getirdikleri ortak alan mimarisine kavuşmuş.

Ankara Selçuklu ve Ahi şehridir. Aslanhane Camii ve Ahi Şerafeddin türbesi, kale ve civarının Selçuklu tapusudur. Bu tapunun ortaya çıkmasından dolayı Melih Gökçek’e tebrikler.

…………….

TBMM’de İsmail Kahraman ağabey için düzenlenen “vefa-veda töreninden” sonra Ulucanlar mahallesinde bulunan Birlik Vakfı Ankara şubesine geçilecekti.

Ankaralı olmam hasebiyle İstanbul ekibine kendimi rehber ettim ve avucumun içi gibi bildiğimi sandığım yolları karıştırdım ve yol bizi bir başka ağabeyin mekânına, Bülent Arınç ağabeyin hukuk danışmanlığı bürosunun kapısına çıkardı.

“Yitik bulununca emek zayi olmazmış” derler. “Demek ki, nasibimizde ziyaret varmış” diye Bülent ağabeyle hasbihal ettik.

Şimdi bu satırları okuyan dostların kafasında şimşek gibi sorular birbirini kovalayacak. Cevapları muhatabından alınmayan sorular; fitne, fesat ve öfke doğurur.

Kafasında soru işaretleri olanlar, cevapları sosyal medya yahut üçüncü şahıslardan değil, bizzat Bülent ağabeye giderek sorabilir. Kapısı ve gönlü açık! Geçelim.

……………….

Bülent ve İsmail ağabeylerle Birlik Vakfı’nda yeniden buluştuk ve her iki başkandan da günlük meseleleri geçmişten örneklerle dinledik.

Yazının başlığına gelelim:

“Müslümanlar Batılda İttifak Edemezler” demekle hangi kesimden ve nereden olursa olsun, iman etmiş fertlerin yahut toplulukların, cemaatlerin, partililerin, “Batılda ittifak edemeyecekleri ve Batılda ittifak edenlerin hüsrana uğrayacakları” söylendi.

Cumhurbaşkanımızın şimdi ise Türkiye Devlet Başkanı Erdoğan’ın, dışarıdan ve içeriden yapılan bütün ihanetlere rağmen, beklenilenin üzerinde oy alma sebebini, iki başkan da; “Adam gibi adam olması ve eminliği üzerine” bağladı.

Ak Partinin ana gövdesinin çok sağlam olduğu ve bu sağlamlığın devam etmesi hususunun altı kalınca çizildi. Gövdenin hasar almaması için ise “Bizi biz yapan değerlerin” mutlak muhafaza edilmesi gerektiği söylendi.

………………..

Yerli ve Milli Türkiye’nin inşası adına, milletimizin değerleriyle örtüşen yol haritasının belirlenmesinde çekilen ve çekilecek olan zorluklar üzerinde de duruldu.

Bu yol haritasının şekillenmesi, mümkün mertebe “İkbal beklentisi ahirete yönelik olanlarla gerçekleştirilmelidir” denildi.

Yine her iki başkan da kendilerine tevdi edilecek vazifeleri yerine getirmek üzere “Durmak yola devam” düsturunun samimiyetle yolcusu olacaklarını deklare ettiler.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23