• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hüseyin Öztürk
Hüseyin Öztürk
TÜM YAZILARI

Muhalefet Küfretme Siyaseti midir?

05 Temmuz 2019
A


Hüseyin Öztürk İletişim: [email protected]

Yerkürenin hangi ülkesinde olursa olsun, muhalefetin kifayetsizliği ve muhterisliği, “iyi, doğru, güzel ve haklı” bütün işleri inkâr etmektir.

Bunun en güzel örneğini ülkemizde yaşamaktayız. Muhalefet takımını oluşturan kesimlere bakıldığında; küfür etmekten, iftira atmaktan, yalan ve iftiralarını, kullandıkları çevrelere yaydırmaktan başka bir işleri olduğunu gören ve bilen var mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümete karşı muhalefet edenlerin sözlerinde ve gözlerinde, kin ve öfkeden başka bir emare gören var mı?

Batı dünyası her fırsatta Türkiye’nin boğazını sıkmaya çalışırken, içerdeki muhalefet çevreleri de Batı’ya destek vermekten başka ne yapmaktadır?

Bu mudur muhalefet etmek?

Muhalefet etmek, düşünce üretmektir. Yapılan işlere karşı alternatifler ortaya koyarak kamuoyunu bilgilendirmektir.

¥

Anlaşılması zor bir husus da şudur:

Küfür etmeyi, iftira atmayı, ihanet etmeyi meslek edinmiş muhalefete sessiz kalarak yahut söylediklerini “böyle deniliyor” diye yayarak hizmet edenler, muhalefetten daha büyük kötülük yapmaktadırlar. Bu hal, kişinin riyakârlığının tescilidir.

Çeşitli dünyevi sebeplerle yahut içinde bulundukları siyasi örgüte mensubiyetlerinden dolayı muhalefetin küfür kervanına katılmalarıdır.

Ağzına geleni söyleyen bir kimse; beyniyle değil, nefsiyle düşünüyor demektir. Nefis aklı çelen ve insani duyguları çalan bir hırsızdır.

Şimdi bunu da gerçi muhalefet diye kastettiğimiz kesimin anlaması mümkün değil. Ama onların yayıncılığını, sözcülüğünü yapanlar anlar ve bilirler.

İftiraları, yalanları, dedikoduları, fitne ve fesatlıkları, kaynağı belli olmayan hakikatten uzak bilgileri; “muhalefettekiler böyle diyor” dile getiren kimselerin kalbi ile dili arasında büyük uçurumlar var demektir.

Esas olan kişinin kendisini bu uçurumdan kurtarabilmesidir. Muhalefeti memleket meseleleri yerine şahıslar üzerinden yapmak, kişinin acizliği ve kendine yetmezliğidir.

¥

Aklıselim sahibi insanlarımızla şu soruyu tahlil edelim.

Ak Parti 17 yıldır iktidarda ve yedi düvelle boğuşarak ülkemizi yönetmekte. Dışarıdan ve içeriden silahlı silahsız tüm müdahaleleri, milletimizle birlikte püskürtmekte ve 17 yıldır vatanına, bayrağına, dinine, devletine sahip çıkan milletimizin reyleriyle iktidarda değil mi?

Evet, iktidarda. Peki, 17 yıldır iş başına gelen hükümetlerin muhalefet tarafından eleştirilecek hiç mi icraatları olmadı da malum kesimler, 17 yıldır R. Tayyip Erdoğan’ın inancına ve şahsına muhalefet etmekteler?

Muhalefetin görevi, hükümetin yanlışlarına karşı doğru alternatifler üretmek mi yoksa iş başından uzaklaştırmak mıdır?

Mesela bugüne kadar iş başına gelen hükümetlerin çeşitli yanlış uygulamalarına karşı, “Doğrusu şöyledir” diyen “küfürsüz ve seviyeli bir muhalefete” denk gelen var mıdır?

¥

Ezcümle:

Muhalefetin birisi 14 Mayıs 1950’den beri iktidara gelememiş, yanındakiler daha partilerini bile derleyip toparlayamamışlar, istatistik konusu olmaktan öte gidememişler.

Bu durumda olan muhalefetten düşünce mi zuhur eder yoksa küfür mü? Elbette küfür!

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23