• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hüseyin Öztürk
Hüseyin Öztürk
TÜM YAZILARI

Mehmetçik’in Diğer Adı Merhamettir

02 Eylül 2021
A


Hüseyin Öztürk İletişim: [email protected]

“Biz asker doğan bir milletiz” denilir. Çünkü askerin bizdeki adı “Mehmetçik’tir”.

“Mehmetçik” anlam itibariyle içerisinde öyle ulvi manalar taşır ki, bunlardan birisi de “Merhamet” kavramıdır. Ve biz millet olarak “merhamet toplumuyuzdur”.

Bu hakikati idrak kolaydır. Memleket ve millet düşmanı siyasetçilere ve bunların başındaki-kuyruğundaki asalakların devlet-millet düşmanlığına bakmak kâfidir.

Aslında şükredeceğimiz çok şey var. Gelin görün ki siyasi, ekonomik, kültürel ve sosyal sahada hakiki şeytanı bile utandıran öyle şeytanlıklar yapılmaktadır ki, ülkemize dair hayal bile edemediğimiz gelişmelere sevinememekteyiz.

Örneğin Türk Silah Kuvvetlerimiz milletimizin gözbebeğidir ve “Peygamber Ocağı” olarak bilinir-inanılır. Bu inanç günümüzde artık zirvededir.

Geçmişte bu inancı silmek için büyük hadiseler meydana gelmişti ve hamdolsun milletimiz hepsinin üstesinden gelerek Mehmetçiği ile kaynaştı ve buluştu.

Bugün artık ordumuzun her sınıfı, milletimizin gözbebeği ve “Peygamber Ocağı” olarak devletimize ve milletimize hizmette sınır tanımamaktadır.

Büyük bölümünü terör örgütlerinin çıkardığı yangınlarda, sel ve su baskınlarında, terör, uyuşturucu ve kaçakçılık operasyonlarında, devlet-millet istikbalimiz için polisimizle birlikte canlarını dişlerine takarak bir merhamet abidesi olmuşlardır.

Kara-Hava-Deniz-Jandarma ve Emniyet güçlerimiz, ataerkil bir ailenin beş hayırlı evladı gibi “gönül, dil, vicdan ve merhamet” iştiyak ve inancıyla tarih yazmaktadırlar.

Sadece yurtiçinde mi? Elbet değil. Dünyanın neresinde Mehmetçik varsa, oraların halkı için Mehmetçik her daim “merhamet askerleri” olarak görülmektedir.

İşte en son Afganistan örneği! ABD ordusu ve diğer ülkeler, Afgan halkını sömürürken, döverken, söverken, Mehmetçiğimiz ekmek, su dağıtıp, kol kanat germiştir.

Önceki gün Komandolarımızın Kastamonu Bozkurt’tan ayrılış merasimleri vardı. İnsan olan her ferdin duygulanmaması mümkün değildi.

Hele jandarmamız, tarihinde olmadığı kadar büyük bir fedakârlıkla mezra mezra, köy köy, şehir şehir, tam birlik ve mukavemet içerisinde iyilerin ve iyiliklerin yanında, kötülerin ve kötülüklerin karşısında olarak vazifesini harfiyen yerine getirmektedir.

Hamdolsun tarihinden taşıdığı misyonunun ve inancının gereği, milletimiz ve devletimizle bütünleşmiş bir orduya sahibiz. Bu sahiplik için çok bedel ödendi.

Bizim ordumuz, millet-devlet istiklali için vardır. Bu hal gayet normaldir, peki o vakit niye böyle söylemekteyiz?

Şunun için. Sahip olduğumuz coğrafyamızdan ve Müslüman bir millet oluşumuzdan dolayı iç ve dış düşmanlar, ittifak halinde bağımsızlığımıza karşı mücadele halindedirler.

Mehmetçiğimizin milletimiz ve devletimizle tek yürek olması, iç ve dış düşman çevreleri rahatsız ettiği gibi ihanet umutlarını da söndürmektedir.

Ezcümle:

Merhametlerini ve vicdanlarını Haçlılara armağan etmiş kesimlerin, iç ve dış güvenliğimiz için üretilen savunma sanayimize karşı hücumlarına bakmak yeterlidir.

Bu durum hastalıklı bir haldir, tedavisi imkânsızdır. Bunlara karşı “devlet-millet-ordu ve emniyet” olarak mücadeleye mecburuz.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Nahit sazoglu

Kokleri disarda olan lions rotary kulupleri mason localari acilen icisleri bakanligi tarafindan kapatilmali

Alï

Rabbimin ne günleri varmış. Elhamdulillah
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23