• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hüseyin Öztürk
Hüseyin Öztürk
TÜM YAZILARI

Mahkûm Olan Mana

29 Mayıs 2018
A


Hüseyin Öztürk İletişim: [email protected]

Mananın mahkûm edilmesi, ruhun cendere altına alınması demektir.

Bin yıldır İslam’a bayraktarlık yapan bir milletin dini değerlerinin baskı altına alınması, hukuk ve insan hakları çiğnenerek her türlü eza ve cefaya tabi tutulması, hangi akıl ve mantıkla izah edilebilir?

Topraklarımızın önemli bir kısmı 14 asırdan bu yana, yine önemli bir kısmı da 1071’den bu tarafa, İslam’a bayraktarlık yapan milletimizin vatanlaştırdığı bir coğrafyadır.

“Dünyayı ahiretin tarlası” bilen ve öyle inanan aziz milletimiz, Allah’ın yarattığı her canlıyı kutsal bilmiş; can, mal, namus ve rızık emniyetini kapsayan bir medeniyet kurmuştur.

Hangi inanç, dil ve ırktan olursa olsun; ihanet etmedikçe, fitne fesat çıkarmadıkça, kan dökmedikçe, bu coğrafyanın sahibi olarak yüz yıllardır barış içerisinde yaşamıştır.

Gelin görün ki, bütün bu kucaklama ve sahiplenmeye rağmen barışı bozmak isteyenlerin ilk darbe vurdukları nokta, milletimizin dini ve milli değerleri olmuştur.

Halkımızın inanç temelli mücadeleleriyle kurulan devleti yönetenler, bir süre sonra kurucu iradeye sırtını dönmüş, sırtını dönmekle kalmamış bir de inandığı manayı mahkûm ederek, akla hayale gelmedik cezalar uygulamışlardır.

İşte İmam Hatip Liselerinin açılışı, manası mahkûm edilen milletimizin; “Ekmeksiz yaşarız ama hürriyetsiz asla” diyerek, İslam bayraktarlığına sahip çıkmasıyla gerçekleşmiştir.

Dün sözünü ettiğim, “İslam’ın İlk Emri OKU” dergisi de bu sahiplenmenin ilk örneklerindendir.

Dergilerden birinin kapağı da “Mahkûm Olan Mana” ismini taşımaktadır.

O günlerle devam edelim yani CHP’nin İslam’a karşı acımasız ve fütursuzca saldırılarının sonucu sandığa gömülüp, Menderes’in iktidara geldiği devre.

Halkımızın her bakımdan rahat nefes aldığı günlerde çıkan “OKU” dergi hakkına Fatih Uğurlu, 1986 yılında Altınoluk Dergisi’nde şunları kaydeder:

“1951-52 yıllarında Adana, İstanbul, Ankara, Konya, Maraş, Kayseri ve Isparta olmak üzere 7 ilimizde İmam Hatip Okulu açılır.

O günün şartları içerisinde bu okullar, Müslümanlara çölde aylarca susuzluk çekerek pınara kavuşan insanların buruk sevincini yaşatır ve halk bu okullara büyük bir ümitle sarılır.

Bu okulların sayısı 1961’de 26’ya, 1978’de 385’e çıkar ve hemen hepsinin binaları Müslüman halkın yardımlarıyla inşa edilir.

İşte “İslam’ın ilk emri OKU” mecmuası, bu okulların sayısının 26’ya ulaştığı 1961 yılının Mart ayında, “Türkiye İmam Hatip Okulu Mezunları Cemiyeti” tarafından ilk sayıları Konya’da, bir kısım sayıları Ankara’da, son sayıları da İstanbul’da basılarak bütün Türkiye’de takip edilir ve okunur”.

Ezcümle:

Sözü derginin 1966 Şubat sayısındaki Nizameddin Nazif Tepedelenlioğlu’nun şu ifadesiyle bitirelim:

“Mazimize artık ancak bir pamuk ipliği ile bağlı gibiyiz… O da koparsa 32 milyon insan köksüz kalacak”!..

Kitap hakkında: Damla/Mihrabad Yayınları: 0212- 514 28 28

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23