• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hüseyin Öztürk
Hüseyin Öztürk
TÜM YAZILARI

Küfürde Birbiriyle Yarışanlar

15 Mart 2019
A


Hüseyin Öztürk İletişim: [email protected]

“Şer üzerindeki insan hiçbir kimseye hayır gözüyle bakmaz. Zira onun görüşleri, kendi içinin dışarıya aksetmiş suretinden ibarettir”. Hz. Ali.

Küfürde kimlerin yarıştığını anlamak için Hz. Ali Efendimiz (r.a.)’in sözü üzerinde durmak ve idrak etmek kâfidir. İlla da şunlar şunlar diye davul çalmanın anlamı yok.

Hayırda yarışanların öncelikli nedenleri, hatta en önemli sebepleri, bu dünyadan çok, öteki âleme ve hesap gününe hazırlıklı olmak içindir.

Küfürde yarışanların öncelikli nedenleri, hatta en önemli sebepleri ise hayır için yarışanları engellemek, onların ahiret azıklarını kirletmek içindir.

İşte bu yarışın en bariz görüldüğü bir seçim dönemi yaşıyoruz.

Aziz milletimiz kimlerin hayır içinde, kimlerin şer içinde olduğunu, kimlerin memleket ve millet hesabına çalıştığını, kimlerin Haçlı zihniyet adına bu hesabı bozmaya kalktığını pekâlâ görmekte ve bilmektedir.

Bu topraklar, bu millet, ne acılar gördü, ne çileler çekti, nice badireler atlattı. Bugün geldiği noktayı, asla zilletçi güruha teslim etmeyecek ve kendisini zillete düşürmeyecektir.

Baba erenler der ki; “Ab-ı hayatı yüzsuyu karşılığında verirlerse alma! Çünkü illetle ölmek, zilletle yaşamaktan daha hayırlıdır”.

¥

Bizim medeniyetimizin ana duvarlarından birisi iffet unsuru ile örülüdür. Küfürde yarışanlar, bu yarışa katkı sunanlar, toplumumuzun iffet sahasına giren meseleleri hercümerç istemektedirler.

İffetsizlerin sığındığı yer elbette küfürde birbirleriyle yarışanlar ve zillet içerisinde birleşenlerin tarafı olmuştur.

Dini ve milli değer yargılarını dünya menfaatine esir etmeyen akıl ve vicdan sahibi milletimiz, iffetsizliklere iffetleriyle gerekli cevabı vereceklerdir.

İnkâr yahut küfürde yarışanların kişilikleri, ilim ehillerince şöyle izah edilir:

“Küfürlerini açığa vurmakta tereddüt etmezler, fırsat bulduklarında küfrün gereklerini yerine getirirler, İslam’a ve müminlere saldırmayı, zarar vermeyi yarış haline getirir, bunları yapanları görmezden gelirler”.

¥

İffetsizliklerini sere serpe sergileyerek, yaptıkları rezilliklerin toplumun genelinde bir karşılığı olacağını bilenler, nefret toplayıcısı olduklarını da bilmektedirler.

Elbet istedikleri de bu haldir. Ne kadar çok nefreti, küfrü, inkârı artırabilir ve yayabilirlerse, o kadar toplumsal huzur ve barışı bozabileceklerini sanmaktalar.

Zillette ittifak edenler, milletimizin mukaddesleri üzerine senaryolar yazdırıp oynatmaktalar. Oysa bunlar da bu mukaddeslere sahip çıkan devletimizin, milletimizin birliği ve beraberliği sayesinde yaşamakta değiller mi?

İnsan nasıl olur da milletinin inancını kirlettirir. Bayrağına, ezanına, vatanına, devletine ihanete destek verebilir ve sessiz kalabilir?

¥

Ezcümle:

Seçimler için “Beka meselesi değil” diyenler, ya aptal yahut haindirler. Elbette “Beka” meselesidir. İşte ilk denemesi Taksim’de görülmüştür.

Ülkemizde neler olup bittiğine dair havadisler; gizlisi, kapaklısı olmadan anlatılmaktadır. Her ferdimiz meşrebince, inanmak istediğine inanmaktadır.

Sözü şu hakikatle sonlandıralım: Yaşanan olaylara karşı gözler körleşmez fakat göğüslerdeki kalpler körleşir.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23