--°--:--
  • İMSAK--:--
  • GÜNEŞ--:--
  • ÖĞLE--:--
  • İKİNDİ--:--
  • AKŞAM--:--
  • YATSI--:--
  • --,--
  • --,--
  • --,--
Son Dakika
Köşe Yazısı

Kızılay nerede!

Hüseyin Öztürk
Hüseyin Öztürk
3

Dünyanın pek çok ülkesinde olduğu gibi bizim ülkemizde de kimi yerde terör örgütlerinin ittifakıyla, kimi yerde farklı şekillerde çıkarılan orman yangınları var.

Bu ateş, düştüğü yeri yakan ateş değil. Kendisini topraklarımıza ait hisseden insanlarımızın yürekleriyle birlikte nice canlar yanmakta.

Bir kimse, dünyanın hangi milletine, inancına sahip olursa olsun, eğer kimyasında insani melekelerden zerre kadar bir duygu taşıyorsa, yangınlardan medet ummaz, çıkar sağlamaz, siyaset yapmaz.

Lakin gelin görün ki, Müslüman bir coğrafyada, Müslüman bir millet içerisinde yangınlara sevinenler, menfaat umanlar, umduklarını bulamayanlar, kin ve öfkelerini devlet ve milletten çıkaranlar, bangır bangır ahlaksızlıklarını sere serpe yaymaktalar.

Kaç gündür insanlarımız ve ormanlarımız büyük kayıpta, görünen görünmeyen binlerce can yanarken, bunların hiçbiri görülmemekte ve sosyal medya denilen şeytan gayyasından ateşe sürekli ateş verilmekte.

Devletimiz tüm imkânlarıyla, kadrolarıyla yangın bölgelerindeler. Bunu kalpleri mühürlü, kulakları sağır olmayan herkes görmekte ve idrak etmektedir.

Kızılay başta olmak üzere AFAD ve Avrupa’dan “fonlanmayan” sivil toplum örgütlerimiz, sahada çalışmakta ve yaraları sarmaktalar.

Bütün bunları görmemek için direnen ve kendisini topraklarımıza-milletimize- devletimize ait hissetmeyen birtakım tuzu kurular, “Kızılay nerede” diye sormaktalar.

Sorunun cevabını, belki bu “algı terörüne” aldanan masum insanlarımız merak edebilir diye Kızılay’ın nerede olduğunu ve neler yaptığını, resmi rakamlarla aktaralım.

Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık ve Genel Müdür Dr. İbrahim Altan, yangınların başladığı ilk andan itibaren tüm Kızılay ekiplerini harekete geçirmiştir.

Yangınların başladığı 28 Temmuz’dan bu yana çalışmalar, aralıksız devam etmektedir. Namuslu medyayı izleyenler tüm ayrıntıları görmektedirler.

Bütün canlıların olumsuz şartlardan korunması için ihtiyaç duyulan beslenme, hijyen ve barınma yardımları, afet bölgelerine ulaştırılarak dağıtılmaktadır.

Bir de rakamlara bakalım.

Bugüne kadar Kızılay, (üç gün önceki rakamlar) toplamda 335.000’den fazla kişiye gıda ve insani yardım ulaştırmış.

1262 personel ve 7.504 gönüllü yangın bölgelerinde çalışmalara devam etmekte. 208 personel ve 856 gönüllü destek vermekteymiş.

144 müdahale aracı, 26 ikram aracıyla 129 dağıtım noktasında yangınlardan etkilenenlere ve çalışanlara hizmet verilirken, ayrıca 120.000’e yakın sıcak yemek, 200.000’i aşkın da kumanya dağıtımı gerçekleşmiş.

Kızılay bölgelere görevlendirdiği 24 bin 986 öğün/kişilik beslenme ekipmanı ile birlikte; “Belediye, Sivil Toplum Kuruluşları, bölgedeki oteller ve özel kuruluşların” kapasitelerini de koordine ederek beslenme hizmeti sağlamaktaymış. 

Öte yandan; Kızılay’ın nerede olduğunu bilen “220 binden” fazla hayırsever insanımız bağışta bulunmuş ve bağışlar devam etmekteymiş.

Kızılay bir yandan da Tarım Orman Bakanlığı koordinesinde, yangınlardan etkilenen bölgelerin yeşillenmesi için hazırlıklara başlamış.

Laf insana söylenir. İşte Kızılay’ın nerede olduğu?

 

Yorumlar

(3)

Yorum yazın

0/1000

Yorumlar editör onayından sonra yayınlanır.

Pençe

9 Ağustos 2021 18:39

Bitirdiniz ne olacak yüzyıllık kurumu bile lekelediniz ama başkanı hala başında

ABDULLAH

9 Ağustos 2021 13:46

Eûzu billahi mineş-şeytânirracîm. Bismillahirrahmanirrahîm. Elhamdulilahi rabbil âlemin vesselatu vesselâmu âlâ Rasuline Muhammed in ve ala alihi ve sahbihi ecmain. es-Selâmu aleyküm ve rahmetullâhi ve berekâtuhû İki cihan saadetine kavuşmak, ancak ve yalnız Allah (Celle Celâlühû) ‘ nün rahmet olarak gönderdiği Peygam­ber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v.)’e tâbi olmaya bağlıdır.

Sence

9 Ağustos 2021 10:40

Sence nerede sana sormak lazım tügvaya bağış yapıyordur başlığa göre yazdım seni okumak adamı bozar onun için okumadan yorum yaptım çünkü yazacağın ufak tefek belli konuyu en son iktidara yaranmak veya muhalefete saldırmak için birşeyler yazmışsındır

Hüseyin Öztürk Diğer Yazıları

Hepsini Görüntüle