• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hüseyin Öztürk
Hüseyin Öztürk
TÜM YAZILARI

Kâfirler Kadar Neden Müslümanlar İttifak Edemiyor

17 Ekim 2019
A


Hüseyin Öztürk İletişim: [email protected]

İlk bakışta soru sanki haksız bir sual gibi dursa da o kadar da değil.

Çünkü kâfirler topluluğunun bütün parçalanmışlıklarına rağmen, Müslümanlar karşısında birleşmeleri ve aralarındaki ayrılıkları yok etmeleri, soruyu haklı kılmaktadır.

İsterseniz buyurun, çeşitli ülke liderleri ve sivil toplum örgütlerinin nezdinde, kâfirler topluluğunun “Barış Pınarı Harekâtımız” karşısındaki birleşmelerine bakalım.

Bir de dışımızdaki yahut içimizdeki siyasi liderler ve sivil toplum teşkilatları nezdinde Müslüman toplumlara bakalım.

İkisinin arasındaki fark bariz şekilde meydandadır. Biz Müslümanlardaki dağınıklık, sessizlik ve anlaşılması imkânsız aymazlık nedir onu çözebilen beri gelsin.

Oysa Müslümanlara hem bu dünya hem ebedi ahiret yurdu için güçlü, azimli, gayretli ve bunların toplamı olan iman yüklü bir kimlik ve kişiliği veren İslam değil midir?

Tam aksine bu özellik kâfirler topluluğunda kuvvetli şekilde görülürken, Müslüman toplumlarda paramparça durmakta ve bir araya gelmemek için sessizlik oyunu oynanmaktadır.

Bunları söylerken, “kimler kastediliyor, kimler edilmiyor” gibi bir soruya gerek yok. Ön yargısız ve peşin hükümsüz şekilde düşünen her insanımız fotoğrafı net görmektedir.

Bu arada; “Kâfirler kadar neden Müslümanlar ittifak edemiyor” derken, mesela Arap Birliği liderleri kastedilmemektedir.

Onlar gibi Haçlıların kötü artıkları, yazının kapsamı dışındadırlar.

………………

Dinimiz, Allah’ımız, Peygamberimiz, Kitabımız bir. Peki, hepsi “Bir” olan bu “Bir” karşısında bütünleşmemizi engelleyen güç nedir?

Sorunun cevabı şimdilik bende yok. Böyle bir zamanda cevap vermek de doğru değil. Çünkü kaş yaparken göz çıkarmak mümkün!

Çünkü birbirimizi yanlış anlama girdabında boğuşmaktayız. Birbirimize karşı samimi ve açık değiliz. Hür irademizle düşüncemizi dile getirememekteyiz.

Sanırım biz Müslümanların önünde duran en büyük engellerden birisi, İslam’ı anlamak hususunda karşı karşıya bulunduğumuz güçlükleri aşamamaktır. Aşanlar hariç!

Bu güçlüklerden birisi ve belki de en önemlisi, dünyayı önceleyen Batı medeniyetinin zihni yapısını sahiplenmek, “bu dünyaya, öteye ve insana”, yine Batı’nın öngördüğü pencereden bakmak ve anlamak olsa gerek.

Müslümanlığımızın tarif ettiği birlik ve beraberliği, Batı’nın zihni kalıplarına göre ayarlamaya ve yapmaya kalktığımızı görememektir.

Yine handikaplardan birisi; “Falan ne der, filan ne der ve tabi Batı ne der, ilişkilerimiz ne olur” gibi kimliğimizi-kişiliğimizi yerlerde süründüren bir yığın sorularla yaşayıp, birliğimizin ve dirliğimizin parçalanmasına müsaade etmektir.

………………..

Ezcümle…

Bu dağınıklık maalesef sadece bizde değil, bütün bir İslam âleminde mevcuttur.

Batı Müslüman dünyayı, kendisi gibi gören ve değerlendiren bir sistemin içerisine hapsetmek istemektedir.

İslam’ın Batı kültürüyle uzlaşmaz durumunu bizzat Batı çok iyi bilmektedir. Bu sebeple de İslam kültürünün ve Müslüman insanın enkazına bile tahammül edemezler.

İşte kâfirler-münafıklar bu sebeple ittifak halindedirler.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Tata Tonga

Kâfirler Kadar Neden Müslümanlar İttifak Edemiyor. çünkü o müslüman kabul ettiğininiz adamların bir çoğu kafirlerin yaptığından daha çok kafirlik yapıyor da ondan...

Memet

Çok basit. Müslümanlar her zaman herşartta ittifak eder, ama münafıklar asla ittifak edemez, her zaman bir çıkar çatışması vardır
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23