• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hüseyin Öztürk
Hüseyin Öztürk
TÜM YAZILARI

Her Canlının Bir Kimliği Ve Karakteri Vardır

21 Mayıs 2018
A


Hüseyin Öztürk İletişim: [email protected]

İnsanoğlu başta olmak üzere hayvanattan tabiata kadar bütün canlılar, bir kimlik ve karakterle yaratılmıştır.

İnsan dışındaki her canlı, sadece insanlara hizmet için var edilmiştir. Bütün kimlik ve karakterleriyle insanın emrine amade kılınmıştır.

İnsanoğlu böylesine zengin bir nasiple mükâfatlandırılmıştır. İnsanın bu anlamda bir rakibi yoktur.

Böylesine muhteşem bir varlıkla nasiplendirilerek yaratılan insanın; elbette kimlik ve karakter olarak diğer canlılardan farklı olması beklenir.

Bu sebeple, sadece dünyaya ve ahirete karşı sorumluluk hisseden ve bu sorumluluğunun sorgulanacağını bilen insanoğludur.

Haliyle insandan beklenen de; kimlik ve kişiliğine karşı ne kadar aidiyet duygusu taşıyıp taşımadığı, hissedip hissetmediği ve ödevini yerine getirip getirmediğidir.

………………….

Geçtiğimiz Cuma, devletimizin zirvesinden tabanına kadar Yenikapı meydanının dolduran yüzbinlerce insanımızın; “tek ses, tek yürek ve tek inanç uğruna” bir araya gelişi, insanın mana yönünün bir zaferiydi.

Meydana 500 bin insanımızın geldiği söyleniyordu ama ehli iman sahibi bütün dünya Müslümanlarının kalbi ve duası oradaydı.

Kâinatın en şerefli varlığı olan insanlar; yaratılış gayesinin, kimliğinin, kişiliğinin ve karakterinin temsil şerefini yerine getirmenin onuruyla oradaydı.

……………..

Bir de manayı öteleyip, maddeyi önceleyen ve ne yaşadığı dünyaya ne de ahirete karşı herhangi bir sorumluluk hissetmeyen güruhlar vardır.

Bunlar sadece bağırsaklarının ihtiyaçlarını gidererek kadavrasına iman eden, varlığının mana yönünü reddedip, madde boyutuna tapan kimselerdir.

İşte dünyadaki “Hak ve Batıl” mücadelesinin temelini, esasında madde ile mananın çatışması oluşturmaktadır.

Müslüman kimlikli bir toplum olarak bizim nüfusumuzun büyük ekseriyeti mana önceliklidir ve biz; “kıble medeniyetinin” temsilcileriyizdir.

Yenikapı’daki “zalimleri lanetleyen” miting de bu hakikatin tapusudur.

…………………..

Ramazan ayı da madde ile mananın bir avuçta nasıl eritilerek, manaya tekabül ettirildiğinin önemli bir göstergesidir.

Önceki gün Birlik Vakfı’nın 38. geleneksel iftarındaydık. Manayı önceleyen ve maddeyi mananın merdiveni kabul eden Yenikapı buluşmasının bir şubesi gibiydi.

TBMM Başkanı ve Birlik Vakfı Kurucular Kurulu Başkanı İsmail Kahraman ile Birlik Vakfı Genel Başkanı Mehmet Alacacı’nın ev sahipliği yaptığı iftar programı mana yüklü başlayıp, mana yüklü sona erdi.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman yaptığı konuşmada; “mana olmadan maddenin bir anlamı yoktur” diye başladığı sözlerini şöyle sürdürdü.

“Bu topraklar İ’lâ-yi Kelimetullah’ ruhuyla fethedilmiştir. Haçlı Batılılar bu ruhu yok etme mücadelesi vermektedir.

Ecdadımız üç kıta yedi denize ‘İ’lâ-yi Kelimetullah’ inancıyla hâkim olmuştur. Bu ruhun ve mananın yaşaması varlığımızın teminatıdır. 

24 Haziran’da milletimizin önüne konulacak sandık, Haçlı Batı karşısında devletimizin ve milletimizin istikbal ve istiklalinin seçimi olacaktır”.

Ezcümle: İnsanı insan yapan esas unsur mana boyutudur.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23