• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hüseyin Öztürk
Hüseyin Öztürk
TÜM YAZILARI

Hedef Türkiye

23 Nisan 2018
A


Hüseyin Öztürk İletişim: [email protected]

Bu haftaki eserin adı “Hedef Türkiye”. Kitap, “Türk Aynştaynı” olarak bilinen Oktay Sinanoğlu’nun konuşma ve röportajlarından derlenmiş.

Yerli ve millici olan Merhum Oktay Sinanoğlu, 19 Nisan 2015 yılında vefat etmişti. Vefatının üçüncü yılında, biz de vefa olarak bu kitabından söz edelim istedik.

Eserin ilk sayfasında şu söz yer alıyor:

“Akla ne işle uğraşacağını Gönül öğretir. Gönül gelişmezse, Akıl kötülüklerle uğraşır. Onun için düsturumuz Bilim+Gönül’dür”.

Tabii bu ifadeyi idrak edebilmek için “Akıl ve Gönül” arasındaki bağın dengesini iyi kurmak gerekir.

İşte Oktay Sinanoğlu, bilime adadığı hayatını, “akıl ve gönül” bağının dengesini kurarak geçirmiş bir insanımızdır.

………………..

Bugünleri bilmek için, Batının ve Batıcıların hedefe koydukları Türkiye’yi anlamak için, “Cumhur İttifakını” kavramak için, Oktay Sinanoğlu’nun kendisinin de tavsiye ettiği şu kitaplardan birini okumak gerekir.

“Türk Aynştaynı” “Bye Bye Türkçe” “Hedef Türkiye” “Bir Türk Dehası”, “Büyük Uyanış”, “Ne Yapmalı” ve “İlerisi İçin”.

Oktay Sinanoğlu, bir milletin istiklaline sahip çıkabilmesi adına istikbal korkusunun olmaması gerektiğini ifade eder.

İstikbalden korkanların yahut istikbale karşı hedefleri olmayanların, yarınlara karanlık noktalardan baktıklarını, iyi kötü ayırt etmeden sürekli muhalefet ettiklerini söyler.

İstiklal ve istikbaline sahip çıkan toplulukların hedef ve gayesinin mayasını ise Sinanoğlu’nun da dediği gibi akıl ile gönül bağı yoğurmaktadır.

Bu bağa karşı mücadele edenler, bir kibrit alevinin muvakkat ışığında görünüp kaybolan eşya gibidirler.

…………………. 

Hedef Türkiye’de Sinanoğlu da şöyle demektedir:

“İnsanoğlu ve insan topluluklarının bir özelliği var: Böyle bir topluluğa topyekûn gidecekleri bir hedef gösterildiği zaman ve buna inandıkları zaman, o toplumlar olağanüstü işler beceriyorlar. Bizim tarihimiz de bunlarla doludur.

Gösterilen hedefe doğru herkes yürürse, o millet çok büyük işler başarıyor. Ama böyle insanların kendileri dışında bir ülküleri ve topyekûn inandıkları bir hedefleri olmadığı zaman, tek tek her ferdi sadece kendi çıkarları peşinde koşan, darmadağın, birbiriyle uğraşan, birbirine fesatlık, dedikodu, fitnecilik yapan, başka hiçbir şeye merakı olmayan, insan kalabalığından ibaret bir hale geliyor”.

………………….

Eserden iki alıntıyla bitirelim sözü:

“Avrupa’da fazla bir şey yok, hiç korkmayalım. Avrupa’nın insanına bakın, rakamlarına bakın, gençliğine bakın. Pek bir şey yok. Hepsinden iyi oluruz. Onlar bunu biliyor, ödleri patlıyor, onun için bir sürü dümen çeviriyorlar”.

“…..  Batı hiçbir zaman Türkiye’de kafası çalışan, işini bilen, kendi milleti için çalışacak, sorunlarının çözümü için kendisi bir çözüm üretebileceğine inanan haysiyetli insanlar istemezler”.

…………………….

Evet, reçete belli! Yeter ki, istiklalimiz ve istikbalimiz için “Akıl+gönül” bağımızı sağlam tutalım. Oktay Sinanoğlu’nu rahmetle anarken, eserleri için: 

www.bilimgonul.com

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23