--°--:--
  • İMSAK--:--
  • GÜNEŞ--:--
  • ÖĞLE--:--
  • İKİNDİ--:--
  • AKŞAM--:--
  • YATSI--:--
  • --,--
  • --,--
  • --,--
Son Dakika
Köşe Yazısı

Hakan Fidan’ın sima hali

Hüseyin Öztürk
Hüseyin Öztürk

“Benlik, dünyaya metelik vermeme derecesine yükselmişse, bir mü’min asker, bir düşman ordusuna bedeldir”. Muhammed İkbal.

Hakan Fidan’ın adaylığı son tahlilde kesinleşir veya kesinleşmez onu bilemem. Hakan Fidan hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın düşüncesinden yanayım.

Hakan Fidan hakkında yazılan ve konuşulanları da şimdiye kadar pek okumadım. Rabbimin bir lütfu, ben insanları simalarından tanır o kanaatimi esas sayarım.

Yanılma payımı da içine koyarak Sayın Fidan hakkında şu tespitlerimi paylaşayım.

…………..

Hakan Fidan’ın genetik yapısında güzel bir “asillik” var. Asillikten kastım, yedi ve daha geçmiş sülalesinden gelen aile bağlarında; “helal süt, helal ekmek, helal su ve helal amellerden” oluşan bir geliş hâkim.

Bununla birlikte anne ve babasından da yine aynı doğrultuda; “helal süt, helal ekmek ve haramsız, riyasız nasihatler, öğütler” almış bir sima taşımaktadır.

Hakan Fidan, inandığı ve iman ettiği değer yargıları çerçevesinde kendisini olgunlaştırmış, sağlam bir iman ve inançla hayata atılmış bir karakter sergilemektedir.

Yazının başına Muhammed İkbal’in sözünü de bu tespiti anlatmak için alıntıladım.

Hakan Fidan gibi insanlara memleketimizin ve milletimizin ihtiyacı vardır.

Kişiliğini ve kimliğini imani değer yargıları çerçevesinde ülkesine ve insanına adamış insanlar, her zaman ve zeminde çıkmazlar.

Bu sebeple Hakan Fidan ister vekil olsun ister olmasın, böyle sağlam karakterli vatan evlatları, devlet görevinde olmalıdırlar.

…………

Elbet söylediklerime katılmayan kişi ya da kişiler olabilir. Böyleleri sözlerimin kapsama alanı dışındadırlar. Benim onlarla bir alışverişim yoktur.

Niyetim asla Hakan Fidan’ın şahsını yüceltmek değildir. Böyle bir şeye ihtiyacım olamaz.

Benim derdim; memleketimize, milletimize ve dinimize zarar vermeyecek, bu değerleri savunup, sahiplenecek insanların tanınması, bilinmesi ve anlaşılmasıdır.

Hakan Fidan’ın karakterinde de bu mana vardır. Türkiye’nin bir huzur, güven ve istikrar ülkesi olması, sağlam karakterlere sahip insanlarla mümkündür.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve hükümeti doludizgin desteklememin sebebi de; ülkeme, milletime ve dinime dair sürdürdükleri fasılasız ve riyasız icraatlarıdır.

………………..

Peki, hiç mi eleştirilecek tarafları yoktur? Olmaz mı? Elbet vardır ve olmalıdır.

Hangimiz hatasız değiliz, hangimiz aile fertlerimiz başta olmak üzere diğer insanlar tarafından eleştirilmiyoruz ve eksiğimiz yok?

Ne yapalım, eleştirilecek tarafları var diye Yeni Türkiye’nin büyük fotoğrafını görmeyelim mi?

“Sadece eleştirmek”, duygularını akıllarının önüne koyarak düşünen insanların işidir. Zaten böyleleri kimseyi beğenmezler.

Devlet yönetimi aklı önceler. Aklı önceleyen kişiler; aklın esas sahibinin Allah olduğuna inanır ve duygularını aklıyla yöneterek, hesap gününü asla unutmaz.

Amentüsü sağlam insanlar için derim ki; “Hatalarıyla, sevaplarıyla, iman etmiş bir kadro ülkeyi yönetmektedir. Yetmez mi?”

Hüseyin Öztürk Diğer Yazıları

Hepsini Görüntüle