• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hüseyin Öztürk
Hüseyin Öztürk
TÜM YAZILARI

Gazi Meclisin Kahraman Başkanı

28 Haziran 2018
A


Hüseyin Öztürk İletişim: [email protected]

Günümüz bütün canlıları için geçerli olan ve başa insanın alınması gereken husus; “insan inşasıdır”.

İnsan inşasından kastedilen, kimlik ve kişilik mayasının fıtrata göre yoğrulmasıdır.

İnsanı inşa edemediysek ne bu dünyayı ne de inananlar için ebedi âlemi inşa etmek mümkün değildir.

Yeri inşa etmek öyle kolay ki; toprak, dağ, dere, tepe gibi her kara parçası insanın elinden kurtulamıyor.

Oysa esas olan insanı inşa etmek, insanın kimlik ve kimliğini inşa etmek değil midir?

Bu soruyu önceki gün Ankara’da TBMM’nin tören salonunda kendime sordum ve “Evet esas olan insan inşasıdır” cevabıyla karşılaştım.

………………..

Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi, “Gazi Meclis’tir”. 26. Dönem TBMM ise “İkinci Gazi Meclis” unvanını, 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminden sonra almıştır.

26. Dönem TBMM’nin Başkanı İsmail Kahraman, o menhus silah ve bombaların altında, meclisi bizzat açmış ve milletimizle birlikte darbeye direnmiş bir gazidir.

Önceki gün TBMM’de “Gazi Meclisin Kahraman Başkanına” Meclis genel sekreteri Mehmet Ali Kumbuzoğlu ve çalışma arkadaşlarının düzenlediği, “Teşekkür ve Veda” programı vardı.

Böylesine “vefa yüklü veda programı” meclisin tarihinde ilk defa yapılmış.

İstanbul Milli Saraylardan sorumlu genel sekreter yardımcısı Yasin Yıldız ve çalışma arkadaşlarının yanı sıra, Birlik Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Alacacı ve üyeleriyle çok sayıda “gönül inşa eden ve edilen dostlar” katılmıştı.

………….

İsmail Kahraman ağabeyin insan inşasına dair ilk keşfini ilkokul öğretmeni yapmış ve şöyle demiş:

-“Bu çocuğa dikkat edin, büyük işler yapacak ve büyük makamlara gelecek”

Bizim neslin öncesi ve sonrası, “Kim var”? denildiğinde, İsmail Kahraman ağabeyin, sağına, soluna, arkasına bakmadan ve “ben” bile demeden icraya giriştiğini bilir.

İlkokul yıllarından itibaren günümüze “ilklerin” insanı olmuştur. Bu özelliği, TBMM televizyonu tarafından yapılan kısa belgeselde ana hatlarıyla anlatıldı.

Umar ve beklenir ki, Birlik Vakfı da bu insan inşacısının hayatını hem belgesel hem de kitaplar halinde toplumsal hafızamızın kültür ve tarihine kayıt düşsün.

Bulunduğu her sahada önde ve öncü olmaktan hiç imtina etmemiş, yakın tarihimizin son altmış yılının tüm siyasi, tarihi, sosyal ve kültürel hareketlerinin içerisinde yer almış, bizzat yönetimlerde bulunmuş İsmail ağabeyin hayatı ve hatıraları detaylarıyla anlatılmalıdır.

………………….

 İsmail Kahraman ağabeyi yakından takip eden birisi olarak celalli ve cemalli hallerini görmüşlüğüm vardır ama kendisine gösterilen vefaya teşekkür için kürsüye geldiğinde ilk defa gözlerinin dolduğuna şahitlik ettim.

……………….

Ezcümle:

İnsan inşasında bütün mesele; baki kalan bu kubbede hoş bir sada bırakmaksa. İsmail Kahraman davası adına nice hoş sadalar bırakmıştır. Bereketli bir ömür duasıyla!

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23