• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hüseyin Öztürk
Hüseyin Öztürk
TÜM YAZILARI

Elektrikli Traktör

06 Ağustos 2019
A


Hüseyin Öztürk İletişim: [email protected]

Yerli ve milli elektrikli traktör üretimi, diğer haberler gibi gelip geçti. Sanki çok sıradan ve gayet normal bir şey gibi sunuldu.

Mesele gayet normal falan değil. Yerli otomobil gibi traktör gibi benzeri sanayi ve tarım aletlerinin imalatının bayram gibi karşılanması gerekirdi.

Devletimizin ve milletimizin gelirleri yıllarca İngiliz, Fransız ve diğer Avrupa ülkelerine aktı.

Yerli ve milli kalkınmaya düşman kesilen zihniyet sahiplerinin yüzünden, memleketin ve milletin maddi manevi enerjisi senelerce heba edildi.

Az şey midir elektrikli traktör, otomobil ve diğer teknik aletlerle, yan sanayi ürünlerinin kendi insanlarımız tarafından üretilmesi?

Şükür ki, “Gümüş Motor’un” başına gelenler, elektrikli traktörün ve otomobilin başına gelmemiş ki, gördüğümüz kadarıyla seri üretime de geçilecek durumdaymış.

………………….

Gümüş Motor, Türkiye’nin ilk traktör fabrikası olarak 1956 yılında, kalkınmaya destek veren bu ülkenin yerli ve milli düşünceli iş adamları tarafından büyük bir ortaklıkla kurulmuştu.

Merhum Erbakan motor mühendisi olarak işin başındaydı. 27 Mayıs 1960 darbesini yapan ve yaptırılanların ilk işi, Amerika’dan gelen talimatlarla Gümüş Motor’un durdurularak, sadece pancar motoru üretimine müsaade edilmesi olmuştu.

Ülkemizin ilk dizel fabrikası Gümüş Motor, yerli-milli sanayimizin büyük lokomotifi olacaktı lakin İngiliz ve ABD’li firmalar, içimizdeki işbirlikçilerine sabote ettirmişti.

Bugün ise hükümet, yerli ve milli sanayi olarak üretilen ne varsa iç ve dış sabotajcı şeytanlara geçit vermiyor ama yapıp ettiklerini de bütün bir memleket sathında anlatmakta zayıf kalıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve hükümete karşı muhalefetlerini “düşmanlık” seviyesinde tutanlar, ülkemiz adına gelişmeleri ihanet tavrıyla aktarırken, devlete-millete, Erdoğan’a, hükümete dost olan yahut dost gibi duran medyanın her türlüsü, bu gelişmeleri magazin haberi gibi haberleştirmekteler. Sahiplenme duygusundan yoksunlar.

Belki de hükümet icraatlarını anlatmakta zayıf kalıyor. Cumhurbaşkanı da olmasa pek çok gelişmeden haberimiz olmayacak.

…………………

Elektrikli traktörle ilgili teknik bilgileri vererek sözü hitama erdirelim.

Yerli ve milli elektrikli traktörümüz 45 dakikada tam şarj oluyormuş. 7 saat aralıksız çalışıyor ve bedeli 20 TL imiş. 105 beygir gücündeymiş. Mazot maliyetini yüzde 90’dan fazla düşürecekmiş ve 4 tonluk su tankını çekebiliyormuş.

Elektrikli traktörün yerli ve milli oluşundan rahatsız olan ama rahatsızlıklarını Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın biçerdövere binerken giydiği galoşlara takarak belirten çepelleşmiş zihniyetlere bir de Gümüş Motor meselesini hatırlatalım.

………………..

Ezcümle: Eğer bir kimse; iyinin, güzelin, doğrunun düşmanı ise inanın onu şeytan bile imana gelip “Evet yanlış yapıyorsunuz” diye hidayete davet etse, yine düşmanlıklarından vazgeçmeler.

Bu sebeple iyiler iyilikleri-doğrulukları-güzellikleri yaymakla mükelleftir. Kötüleri ise zaten kötülükleri zamanla tüketir ve bitirir.

Biz hayra bakmalı ve hayra hizmet etmeliyiz.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23