--°--:--
  • İMSAK--:--
  • GÜNEŞ--:--
  • ÖĞLE--:--
  • İKİNDİ--:--
  • AKŞAM--:--
  • YATSI--:--
  • --,--
  • --,--
  • --,--
Son Dakika
Köşe Yazısı

Cami ve Kışla Toplumu

Hüseyin Öztürk
Hüseyin Öztürk

Cumhuriyet Halk Partisinin varlığı ve mücadele sahası, “Cami ve Kışla Toplumu” olan milletimize sürekli muhalefet etmeleridir.

Biz, “Cami ile Kışla” merkezinde devlet kurmuş, millet olmuş ve devlet-millet varlığını, bu inançla sürdürmekte olan bir toplumuz.

Osmanlı devri de Cumhuriyet devri de aynı inançla kurulmuş ve bu inançla varlığını koruyarak muhafaza etmektedir.

CHP zihniyet ve icraat olarak, istiklalimizin hiçbir yerinde varlık göstermemiş, “Cami ile Kışla arasındaki kopmaz bağlarımızı parçalamak için var güçleriyle mücadele edip, milletimize muhalefet etmiş ve etmektedirler.

Mesela Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da dediği gibi, hiçbir terör örgütüne, “terör örgütü” diyemedikleri bir yana savunmaktadırlar.

¥

İşte Afrin’de verdiğimiz mücadele ortada. “Cami ve Kışla toplumu” olarak, devlet-millet bütünlüğü içerisinde mücadele ederken, CHP zihniyetinin devletimizi-milletimizi nasıl karşılarında aldıkları meydandadır.

Yukarıda da değinmeye çalıştığımız üzere, CHP’yi koordine eden zihniyetlerin baştan beri öncelikleri, halkımızı camiden uzaklaştırmak, milletimizin “Peygamber Ocağı” diye sahip çıktığı, “Türk Silahlı Kuvvetlerine” olan bağlılıklarını koparmaktır.

Afrin operasyonu sebebiyle de aynı şeyi yapmaktadırlar. Terör örgütlerinin yanında yer alıp; “Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez” inancından nefret ettiklerini söylemektedirler.

¥

Şimdi geçmişlerine yolculuk edelim ve Cami ile Kışla arasında, “devlet kurduran, millet olduran dini ve milli değerlere” karşı duruşlarına bakalım.

İnönü döneminin İçişleri Bakanı Şükrü Kaya’nın, CHP’nin zihniyetini tarifi şöyle:

- “Biz diyoruz ki, dinler, vicdanlarda ve mabetlerde kalsın, maddi hayat ve dünya işine karışmasın. Karıştırmıyoruz ve karıştırmayacağız”.

Bu ifadelere bir örnek verelim ve ne büyük bir garabet içerisinde olduklarına bakalım.

1949 yılının Ramazan ayında Selimiye Camii’nin mahyasına şunu yazarlar. “Varol İnönü”.

CHP’nin istediği Türkiye; paltosuyla İngiliz, şapkasıyla Fransız, birahaneleriyle Alman, müziğiyle İtalyan, meyhaneleriyle Rum, bekçi ve hamallarıyla Türk İstanbul’dur.

¥

Lozan dönüşünde İnönü, Kazım Karabekir’e;

- “Müslüman olduklarından dolayı bugüne kadar istiklalin kendilerine verilmediğini ve Müslüman kaldıkları sürece müstemlekeci devletlerin, bilhassa İngilizlerin, daima aleyhlerinde olacaklarını, hatta kazanılan İstiklalin de daima tehlikede kalacağını” söyler.

Bu konuşmadan da anlaşıldığı gibi CHP zihniyet olarak, “Cami ile Kışla” arasında kurulan medeniyeti bitirmek düşüncesindedir ve düşüncesini icraata sokarak, milletimizin değer yargılarına karşı mücadele etmiş, halen de etmektedirler.

Yazıyı, Köy Enstitülerinde okuyan ehl-i iman Anadolu insanlarımızın evlatlarını nasılı zehirlediklerine dair şu sözlerle bitirelim.

- “Milliyetçilik ne demektir? Milliyet diye bir şey yoktur. Bu, dar ve ham görüştür. Nasıl Allah yoksa (Haşa. H.Ö.) milliyet te yoktur. Bu ikisi insanlığı menfi düşüncelere bağlayan safsatalardır. (TBMM Tutanak Dergisi 1946. 22. Birleşim)

¥

Ezcümle: Cami olmazsa Kışla olmaz. Kışla olmazsa cami olmaz. Varlığımızı bu ikisi arasındaki değerlere borçluyuzdur. 

 

Hüseyin Öztürk Diğer Yazıları

Hepsini Görüntüle