• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hüseyin Öztürk
Hüseyin Öztürk
TÜM YAZILARI

Biz bize benzeriz ve biz kalırız

20 Mayıs 2021
A


Hüseyin Öztürk İletişim: [email protected]

Aklı erenlere soralım:

-“Allah aşkına, dünya tarihi ve milletleri içerisinde, bizim kadar ‘insan merkezli’ medeniyet kurmuş bir toplum daha var mıdır”?

Uzun ve yakın geçmişimizin her devresinde, insan başta olmak üzere kâinatta bir denge unsuru olarak yaratılmış tüm canlı varlıklara ayrı bir hürmet ve şahsiyet veren başka bir medeniyet bulunamaz.

Bu sebeple biz bize benzersek biz kalabiliriz ve biz kalabildiğimiz ölçüde de kimsenin ne kölesi ne sömürgesi oluruz.

Sömürgeleşmemiz ve köleleşmemiz için dışarıdan ve içeriden yapılan tüm denemeler, müdahaleler, darbeler, kalkışmalar; biz, bize benzediğimiz için kısa sürede bertaraf edilmiştir.

ABD, Avrupa ve İsrail’in üzerimizde kumar oynamasının sebebi de zaten bu özelliğimizdir. Milletimizi parçalayamamak ve bölememektir.

Kendi güçleri yetmeyince, içerideki holiganlarını kullanmaktadırlar. Ekonomik olarak çökertme yapamayınca, siyasi figüranları sahneye sürmektedirler.

Batılılar, bizim milletimizi de kendileri gibi aptal ve asalak zannetmektedirler. Çünkü kendi kurdukları devletlerin ve zenginliklerin tümü; gasp, katliam ve gayri insani şekillerde olduğu için bizi de onlarla karıştırmaktadırlar.

Keşke sadece bizim seferberlik tarihimizi okuyabilseler. Seferberlik tarihimizde, son nefesini düşmanının çizmesine tükürmeden vermek istemeyen ve Allah’tan müsaade isteyen inancın nasıl bir şey olduğunu öğrenebilseler! Geçelim.

Bizim insanımızın yani kendisine yabancılaşmamış, genetik yapısını bozmamış veya bozdurmamış insanlarımızın büyük çoğunluğunun bilinçaltında, tıpkı bir anne ninnisi gibi yankılanıp duran bir yerlilik ve millilik duygusu vardır.

Bu duygu, kişinin kendisine yabancılaşmayı reddettirmektedir. Yine halkımızın nezdinde İsrail’in yahut Batılıların bize karşı dostluk duyguları taşıdığı, iç ve dış güvenliğimiz adına iyi niyetli davrandıkları görülmüş ve bilinmiş değildir.

En iddiasız-umursamaz kişilerin bile öyle zamanlarda öyle inanışları coşar ki, yüreğinin bir yerinde, Batılıların ve batılların ihanet edeceğine dair bir ışık yanar durur.

Bize düşen vazife: Medeniyetimizin temel değerlerini oluşturan kadim geleneğimizle ördüğümüz yerli kalmayı, yerli düşünmeyi, tarihi misyonumuzdan aldığımız güçle yoğurmak ve yaşanılır kılmaktır.

Unutmayalım ki ve unutmayacağız ki; İsrail, ABD ve diğer Batılı ülkelerden herhangi birinin, tarihin herhangi bir döneminde dahi bizim hakkımızda dostça, insanca bir tutum ve hareket içinde bulunduğuna şahitlikler yoktur.

Malum ülkelerin bize dost olabileceğini düşünmenin bir ucu ukalalığa ve budalalığa, diğer ucu da ihanete varır.

Ezcümle:

Bu hususta merhum Akif İnan şunları kaydeder:

“Batı sonuna kadar yalnız bize düşman kalabilir. Yeryüzünde bizden başka hiçbir ülke yoktur ki, Batıyla, Batı uygarlığıyla herhangi bir gün bütünleşmesi, birleşmesi mümkün olmasın!

Batı ile Batı uygarlığıyla, temelde kesin bir ayrılık ve aykırılık içinde olan yalnız biziz; yani İslam ülkeleri ve İslam uygarlığıdır”.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23