--°--:--
  • İMSAK--:--
  • GÜNEŞ--:--
  • ÖĞLE--:--
  • İKİNDİ--:--
  • AKŞAM--:--
  • YATSI--:--
  • --,--
  • --,--
  • --,--
Son Dakika
Köşe Yazısı

Bir Savcımızın Şahitlerine Bakalım Bir de Teröristlerin

Hüseyin Öztürk
Hüseyin Öztürk

Şehid savcımız Mehmet Selim Kiraz, devlet erkânı ve halkımızın şehadetiyle ebedi âlemine uğurlandı.

Elbet ateş düştüğü yeri yakar. Değerli ailesi acı içindedir. Rabbim sabırlar versin. Lakin savcımız şehitler makamında ve ebedi dünyasındaki yerinde huzur içerisindedir.

Bu bir teselli sözü değildir. Ne demek istediğimi Müslüman olan her insan anlar. Sadece kâfirlerle münafıklar anlamazlar.

Eğer anlayacak olsalardı kâfirler iman ederdi, münafıklar da kâfirlerle Müslümanlar arasında fitne ve fesat fırtınası estirip durmazlardı.

Savcımızın ölüm şekli elbet yine kâfirlerle münafıkları çok sevindirmiş olabilir.

Yalnız bize böyle gözüken ölüm şekillerinin, Hakk katında nasıl karşılandığını ve Hakk katında nasıl bir makama getirildiğini bilemeyiz.

¥

Helal süt emmiş, helal lokmayla beslenmiş, tertemiz bir insan olduğunu tanıyan herkes söylemektedir.

Hukuk fakültesindeyken de iş hayatı boyunca da doğruluktan, adaletten, iyilikten ayrılmadığına yüzlerce insan şahitlik etmektedir.

Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın şahitleri; onun bu topraklarda Kelime-i Şehadet’in dinmemesi, ezanların susmaması, şehit kanıyla sulanmış vatanımızda huzur ve güvenli bir şekilde devletimizin ve milletimizin yaşaması için gayret ettiğini belirtmektedirler.

Dolayısıyla savcımız, Allahu âlem, iş ve özel hayatında, ömrünü Allah rızasına hasrederek yaşadığı ve her işinde Rızayı İlahiyi gözettiği için şehidlik makamındadır.

Allah’ın rahmeti üzerinden eksik olmasın, ailesine de sabırlar ihsan eylesin.

¥

Önceki günden beri olayı hemen herkes yakından takip etmektedir. İnsan olanlarla olmayanların gerçek yüzleri bir kere daha ortaya çıkmıştır.

Terörizme açık destek verenlerle sempati duyanlar, saflarını çok netleştirmişler ve devletimizle milletimize kafa tutmuşlardır.

Sosyal medyayı bir şeytan örgütü gibi kullanan terör sempatizanı internet siteleri, Twitter, gazete ve televizyonların yayınları bu durumu açıkça göstermiştir.

Dıştan bakılınca asla bir araya gelmez zannedilen kesimler, devlet ve millet düşmanlığında acilen ittifak ederek birbirlerinin beyanlarına destek verdiler. 

¥

Allah dayanma gücü versin. Kur’an-ı Kerim’de sabrın bolca tavsiye ve emir buyurulması elbet boşuna değildir.

Sabır, zaferin iyilere nasip olacağının kesin delilidir. Cumhurbaşkanımız, hükümetimiz ve milletimiz, itidalle bu musibetlerin üzerinden gelecektir.

Çok dar ve keskin bir virajın başındayız. Rabbim sabır, dua ve büyük gayretlerimiz neticesinde bu virajı aşmamızı nasip edecektir.

Umudumuzu yüksek tutmalıyız. Umutsuzluk zaten Müslümana yasaktır. “Hayır bildiklerimizde şer, şer bildiklerimizde hayır olabilir” ilkesi Müslümanlar içindir.

Acımız büyüktür, elbet savcımız geri gelmeyecektir ama bu hadise, devlet millet bütünlüğümüz için bizlere büyük bir uyarıdır.

Müslümanlara beddua yakışmaz. İçim beddua ile dolu ama, imanım engel oluyor. Biliriz ki, zerre miktarı iyilik de, kötülük de karşılıksız kalmayacaktır.

Şehidimizin ruhu için El Fatiha.

Hüseyin Öztürk Diğer Yazıları

Hepsini Görüntüle