--°--:--
  • İMSAK--:--
  • GÜNEŞ--:--
  • ÖĞLE--:--
  • İKİNDİ--:--
  • AKŞAM--:--
  • YATSI--:--
  • --,--
  • --,--
  • --,--
Son Dakika
Köşe Yazısı

Bir millet nasıl ayakta kaldı

Hüseyin Öztürk
Hüseyin Öztürk
8

Dışımızdaki Haçlılarla içimizdekilerin, ülkemiz ve milletimiz üzerine düşmanlıkları arasında zerre fark yoktur. Yalnız bir şeye asla akıl erdirememektedirler.

Bu yüzden dışımızdaki Haçlılarla içimizdekiler sürekli iş birliği halindedirler ve siyasetten ekonomiye, sanattan tarihe her konuda açık-gizli ihanetlerini sergilemektedirler.

Elazığ depreminde de özellikle siyaset ve medya alanında örneklerini görüp işittik. Peki, akıllarının almadığı meseleler nelerdir?

Soruyu, milletimizin ve devletimizin İstiklalini koruyacağına dair şu birkaç tarihi vakıa ile cevaplayalım.

Pelit Unundan Ekmek:

1909’da Anadolu gezisine çıkan Tanin Gazetesi yazarı Ahmet Şerif, Simav’a gider oradan gönderdiği yazıda, Dağardı Nahiyesinde halkın kışın yediği ekmeği şöyle anlatır:

“Meşe ağaçlarında bulunan pelitleri dibekte dövdükten sonra su ile karıştırırlar. Yirmi dört saat sonra bunu sıkıştırırlar, suyunu alırlar, fırında kurutup değirmende öğüttükten sonra un elde ederler. Asma çubuklarından unu da böyle yaparlar”.

Ağaç Kabuğu Bile Kalmadı:

“Edirne, 26 Mart 1913’te açlık yüzünden düştü. Şehirde henüz kuşatma başlamadan önce gelmiş 20 bin sığınmacı vardı. Kuşatma sırasında Bulgarlar evleri bombardıman edince evsiz kalanlar da göçmenlere eklendi ve ayakta kalabilen evler tıklım tıklım doldu, kıtlık had safhaya ulaştı.

Şehir düştükten sonra yağma ve zulüm başladı. Esir Mehmetçiklerin başına gelenler ise ne ağıtlara ne gözyaşlarına sığdırılabilir. Bu felaketi, bölgede bulunan vicdan sahibi yabancı bir gözlemci şöyle anlatmakta:

Uzun kollar halinde tutsaklar geçiyor. Subayları başlarında. Açlıktan yanakları çökmüş, kahır içindeler. Aşağılık hayvanlar gibi, yumruk, çizme, dipçik vuruşlarıyla sürülüyorlar. Bu bahtsızlar kentin dışında, Tunca Irmağı üzerindeki kuruluk bir adada bulunan ve Eski Saray diye bilinen yere tıkıldılar. Orada açlık ve soğuktan ölmeye bırakıldılar.

Onların gömülmemiş cenazelerinden oluşan yığın her gün biraz daha yükseliyor. O kadar ki, o yığın, yaşayanlar için tehlikeli bir hale geldi. Ayrıca, kolera bir kez daha kentimizin surları içindedir”…

Zorlu Yolculuk:

“Türkler, iki asır süren korkunç saldırılardan yok edilmeden çıkmayı başardı. Anadolu’yu işgal eden güçlere karşı sessiz kalınsaydı, önce Girit ve Balkanlarda kalan son Türkler, sonra Anadolu Türkleri tamamen imha edileceklerdi.

Türkler; “Vatan, Millet, Devlet, Ezan, Kur’an, Bayrak, Namus” diye İstiklal mücadelesi için zorlu bir yolculuğa çıktı. Anadolu baştanbaşa harabeydi. Halk, maddi yıkım içindeydi. Sağlık, ekonomi, güvenlik gibi problemlerin altından kalkılabilecek gibi görünmüyordu.

Zaten yokluk içinde kıvranan Anadolu’ya son darbeyi de o müthiş Yunan İşgali vurmuştu. Milli Mücadele için yediden yetmişe yollara düşen ve cephelere koşan Anadolu insanı yarı sömürgeleşmiş bir haldeydi”.

¥

Ezcümle:

Böyle binlerce örnek var Anadolu’nun her metre karesinde. Bugünlere ihanetlerle gelinmedi. Devlet ve millet düşmanlarına hatırlatılır!

 

Yorumlar

(8)

Yorum yazın

0/1000

Yorumlar editör onayından sonra yayınlanır.

Ali rıza

30 Ocak 2020 18:49

Neden bu öyle oldu ? Hiç düşündünüzmü?

Ali rıza

30 Ocak 2020 17:47

Neden bu öyle oldu ? Hiç düşündünüzmü?

MARİO

30 Ocak 2020 16:56

güzel hikaye anlatıyorsunuz. Eğer az buçuk tarihten anlıyorsanız. bizi düşman çökertmedi. taht kavgaları gericilik çökertti.

Rabia

30 Ocak 2020 16:05

Euzubillahiminesseytanirracimbismillahirrahmanirrahim 50 Öyleyse, Allah'a doğru (yönelip, şirkten ve bozulmalardan) kaçın. Gerçekten ben sizi, O'ndan yana açıkça uyarıp-korkutmakta olanım. 51 Allah ile beraber başka bir ilah(ı ortak) kılmayın. Gerçekten ben sizi, O'ndan yana açıkça uyarıp-korkutmakta olanım.zariyat süresi ayetleri elhamdülillah. Sayın Öztürk ne diyecegimizi bilemiyoruz.zulmedenler bilgisizliğin kuşatması altın da bıraktıklarıyla beraber Allahın gazabına doğru yaklaşıyorlar.ben müslümanlardanim elhamdülillah diyen bizler ümit ışığıyız.Allah kâfirlere karşı bize yardım etsin amin deriz. Saygılar selâm ve dua ile Allaha emanet olun hasbinallahu ve nimel vekil deriz

Sema hanım

30 Ocak 2020 14:30

Osmanlının son hali pek mi gerdi seni? Hanedandan mıydın? Kayıdan mı göçüp geldin buralara? Teb' a olmak yetmiyor anlaşılan sana.

sema emine aydınelli

30 Ocak 2020 08:29

Sayın yazar, çok güzel yazmışsınız Anadolu nun ,Osmanlı nın özellikle son zamanlarındaki perişan halini. Daha öncelerini bilemiyorum, Osmanlı deyince ,yazarlar hep İstanbul u, sarayları, "bir okul gibi olan" haremi filan anlatıyorlar.Sonuçta, Osmanlı dan elimizde kala kala bir o perişan Anadolu kaldı...Artık tüm çabamız Anadolu ve Türk milleti için.

Nevzat

30 Ocak 2020 05:54

DOSTLARA ÇAĞRIMIZDIR Yeryuzundeki zulme dur demenin yolu müslüman ve mazlumların bir ve beraber olarak hareket etmesi için mücadele etmektir. Başkada yol ben göremiyorum.. Ey canlar canımızı ve ruhumuzu teslim etmeden geli bir ve beraber olalım dünyada da ahirete de felaha kavuşalım

Ünal

30 Ocak 2020 02:40

Haçlılar öylesine saldirdilarki Türkleri esir alip Almanya başta olmak üzere tumnhacli ülkelerine köle götürdüler bırak hoca artık bazı edebiyat lar yenmiyor haçlı o kadar kotu de tüm islam ülkelerinden kaçan avrupaya yani hacliya kaçıyor ayrıca haçlı ordusuna karşı savaşmış olan Türkler bugün onmilyonlarcasi haçlı ülkelerinde niye TURKIYEDE ekmek as bittimide oradalar kapıkule açık olsa haçlı avrupa Türkleri alıyor olsa merak ediyorum TURKIYEDE ezan bayrak vatan diyen kaç kişi kalır haçlı gelme istemiyorum demesine rağmen dünyada ne kadar islam ülkesi insanı varsa avrupaya kapıdan olmazsa bacadan girmeye çalışıyor bu sonucu yaratan ne Almanya da alman bayrağı alman vatani alman kilise canı altında yaşamak Türk bayrağı türk toprağı ve ezan altında yaşamaktan daha mi degerli de altı milyon turk Almanya da yoksa para herşeyden vatandan ezandan bayrak tan daha mi degerli ben bunu çözemedim avrupaya gidip kilise canından bahseden insan avrupa vatandaşlığı alip türk vatandaşlığından çıkmak için sıraya giriyor DEMEKKI dünya dondukce insanlarda dönme oluyormus

Hüseyin Öztürk Diğer Yazıları

Hepsini Görüntüle