• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hüseyin Öztürk
Hüseyin Öztürk
TÜM YAZILARI

Bir Devlete Sahip Olma Şuuru

18 Haziran 2021
A


Hüseyin Öztürk İletişim: [email protected]

“Soylu bir akına çıkmak var yine

Sarıl var gücünle din-i mübine

İrfan tohumunu yurt zeminine

Yılmadan ekersen, bu vatan senin”. Abdurrahim Karakoç. Vatan Ve Biz.

Dünyanın neresinde olursa olsun, bir devlete sahip olmak ve çıkmak, üzerinde yaşayan cumhurun devletlerine olan sadakat ve şuurlarının sağlamlığı ile ölçülür.

Vatan edindiğimiz topraklarımız ve devletlerimiz bu şuurla ayakta kalarak esaret görmemiştir. Ne zaman bu şuur zayıflamış yahut zayıflatılmışsa, devletimizin de milletimizin de birliği bozularak istenmeyen neticeler zuhur etmiştir.  

“Ekmeksiz yaşarım, vatansız-devletsiz yaşayamam” şuuru, tarihimiz boyunca amentü sahibi milletimizin içimizdeki ve dışımızdaki emperyalistlerle, Haçlılara karşı direnişlerinin destanıdır. İslam ve İstiklal Şairi Akif’imizin:

“Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda,
Şüheda fışkıracak, toprağı sıksan, şüheda”
dediği gibi bütün topraklarımız bu şuurla vatan edilmiş, devlet olunmuştur.

İşte böylesine güçlü ve büyük bir tarihi, bu kadar ulu bir vatanı, böylesine kuvvetli iki mısraa sığdırmak ve anlatmak, yüce bir şuurun tezahürüdür.

Akif’in korunmasını istediği vatan alelade bir toprak parçası değildir. Kefensiz yatan binlerce şehidimizin bekçilik yaptığı milli ve mukaddes bir mekândır. Her nefes alıp verişte vatanımızın ve devletimizin birliği bu şuurla korunmuş ve korunmaktadır.

Devletimize ve vatanımıza sahip olma şuursuzluğunda boğulanlar, irfanımızı maziye bağlayan köprüleri; Batıya, mafyaya, teröre sığınarak yıkmak istemektedirler.

Devletimizin-milletimizin birliğinin çimentosu olan Dini İslam’ı, Müslüman kostümlü Siyonist zihniyetlilerle sisler içerisinde bırakma gayretindedirler.

Cemil Meriç’in ifadesiyle; “Bu zilletten kurtulmanın yolu haysiyetimizi ispattır. Haysiyet ise; şuur ve fedakârlık demektir”.

Maalesef bu şuurdan yoksun olanlar, içinde beslendikleri irfan ehli milletimizin bir vatana ve devlete sahip olma şuurunu, kin ve öfke dolu siyasi çıkarlarına heba etmektedirler.

Bir devlete sahip olma şuursuzluğunun yegâne göstergelerinden birisi de geçmişte defalarca görüldüğü gibi Türkiye’ye hep dışarıdan model aramak ve Haçlı Batılının hazırladığı elbiselerin giyilmesinin dayatılması olmuştur.

Hal böyle olunca, milletimiz kendi kurduğu devletine yabancılaştırılmış, tarihinden koparılmış, irfanından soyutlanmış, taklitçilik hasatlığına müptela edilmiştir.

Taklit modellerle yaşayan ülkeler, zamanla kültürlerine yabancılaşır ve doğal olarak üzerinde yaşadıkları vatanlarına-devletlerine karşı vurdumduymaz hale gelirler.

Böyleleri için midelerini doldurdukları ve boşalttıkları her yer aynıdır. İçinde yaşadıkları topluma aidiyetleri sadece mide ve cüzdanlarından ibarettir.

Bu tür ülkelerde ihanet ihalesini alan çevrelerin birinci önceliği, ahlaki tüm kuralları çiğnemek ve yadırgatmaktır.

Ezcümle;

Planlı-programlı ihanetlere rağmen, şükürler olsun ülkemiz, tarihinde olmadığı kadar her bakımdan güçlenmektedir. 

Bu güç, topraklarımız ve milletimiz üzerinde hâkimiyet kurmak isteyen Haçlı Batılı ile hizmetçilerini hayal kırıklığına uğratmaya devam edecektir. 

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

engineer

“Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda," fakir feda olur zengin bedel öder.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23