• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hüseyin Öztürk
Hüseyin Öztürk
TÜM YAZILARI

Batının İpine Sarılan Siyaset Çökmek Zorunda

24 Temmuz 2018
A


Hüseyin Öztürk İletişim: [email protected]

Siyasi tarihimiz, Batının ipine sarılarak siyaset yapan partilerle, siyasetçilerin ıskartaya (değer yitirmek) çıktığı çöplükle doludur.

Batıya sırtını yaslamış siyasetten bu ülkeyi yönetecek kadroların çıkmayacağı aşikâr olmasına rağmen, millete ve devlete ters düşe düşe inatla Batıdan medet ummak hayalperestliktir.

Batı ideolojik olarak elbette ülkemizde kendini kabul ettirmek ve kabul sonunda, istediği gibi topraklarımızı, insanımızı sömürmek ve yönetmek istemektedir.

Bu ablukasına da “çağdaşlık, modernlik ve modern uygarlık” gibi sınırsız ve sorumsuz şekilde içinde “millet olma” emarelerinin bulunmadığı neidüğü belirsiz bir isim vermektedir.

Oysa uzay boşluğunda uçuşan cisimler gibi her zeminde kullanılan bu kavramın amacı, Batılıların kendinden olmayan medeniyetlere “bir tahakküm projesinden” başka bir şey değildir.

¥

Günümüzde Batının sömürdüğü ülkelere bakınca maalesef pek çoğunun Müslüman toplulukların yaşadığı coğrafyalar olduğu malumdur.

O ülkelerin sere serpe sömürülmesinin sebebi, siyasetçilerin ve devleti yönetenlerin iplerinin Batılıların elinde olması yüzündendir.

Başka bir gerekçe aramak lüzumsuzluk ve “cahil bilgecilik taslamak” olur.

Aynı Batı, yaklaşık iki yüz yıldır bizi de her fırsatta sömürmek için ahtapot gibi kollarını üzerimizden hiç indirmemiştir.

İki yüzyıldır Batı bize karşı hırlamaktan ve içimizdeki siyasi partileri ve ilgililerini ipine dolamaktan vazgeçmemiş ve en son denemesini 24 Haziran’a kadar sürdürmüştür.

Hamdolsun ki, 24 Haziran seçimleri, Batının ipiyle siyaset yapan partilerin ve siyasetçilerin sonunu getirmiştir.

Haçlılar bir kez daha yüzlerce denemesinin neticesini almıştır. Seçimleri ve Türkiye’yi yeniden dizayn etmek için harcadıkları adamları ve milyon dolarları bir işe yaramamıştır.

Batılıların ve içimizdeki figüranlarının anlamadığı hakikat şudur:

Biz millet olarak sömürgeleştirilemeyiz. Buna yaratılış fıtratımız müsait değildir.

Biliriz ki, sömürgeleştirilmeye müsait olmak, sömürgecilikten daha kötüdür. Tarihimiz boyunca ne sömürmüşüzdür ne de tam manasıyla sömürülmüşüzdür.

Günümüzde kaç siyasi parti var bilmiyorum. Lakin ülkemizde söz sahibi iki parti vardır. Birisi Ak Parti, diğeri MHP.

TBMM’de temsil edilen partilerin de adını saymaya gerek yok. Yerli ve milli zihniyetin çoğunluğu sağladığı siyasi bir tablo yeterlidir.

¥

Ezcümle:

CHP’nin kayığına binen “sağ duruşlu” ama “soldan dilenenler” partiler sırayla ıskartaya çıkacaklardır. CHP “sağ duruşlu” partileri, Batılıların ipine sarılarak almıştı.

Kayığa oturup, millete ve devlete kafa tutan malum iki parti de bu ipin sağlamlığına öyle inanmışlardı ki, propagandaları; yatırımları durdurmak, kapatmak, yıkmakla doluydu.

Lakin olmadı. Karşılarında iki bin yıllık bir devlet geleneği ve bu geleneğin sahibi amentüsü sağlam bir millet vardı.

Batının ipine sarılanlar, 24 Haziran gecesi ipin çürük olduğunu görmüşler ve halkın huzuruna çıkacak mecalleri kalmamıştı.

Şimdi artık çöküş devrelerini izleyeceğiz. 

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23