• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hüseyin Öztürk
Hüseyin Öztürk
TÜM YAZILARI

Abdullah Gül’ün düğmesine kimler basıyor!

03 Ocak 2018
A


Hüseyin Öztürk İletişim: [email protected]

Cumhurbaşkanımız R. Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül’e, “kardeşim” diyerek sarılıp Çankaya köşküne uğurladığında, Gül’ün fitne-fesat merkezlerine harç olacağını biliyor muydu acaba?

Bilse elbet “kardeşim” diye kucaklayıp, memleketi ve milleti emanet etmezdi ama “yanılgı kullar için” der eskiler.

Abdullah Gül’ü, o gün “kardeşim” diye sarılıp gönderildiğinde alkışladık, yazılar yazdık, hatta nice insanlarımız mutluluk gözyaşları döktüler, dualar ettiler.

Abdullah Gül ise şimdi o samimiyet günlerinin ve inancının öcünü alırcasına, garip bir şekilde terör sevici ve destekçilerine destek vermekte.

Gerçi Gül’ün gidecek başka yeri olmadığı ve siyasete yabancı olduğu için Refah ve Ak Parti’de bulunduğunu söyleyenler de vardı ama nedense o insanlara itibar etmemiştik.

İtibar etmemiştik fakat haklı çıkmışlardı. Çünkü köşke gittikten sonra yakın çalışma elemanları içerisinde milletimiz tarafından itibar görmeyen kimseler zuhur edivermişti. 

Bu fotoğrafı ancak görevi bittiğinde, sanki köşk kendilerine tapuluymuş gibi intifada başlayacağını ilan edip ayrılırlarken görebildik.

Hamdolsun gün ışıdı, niyetleri ortaya çıktı, kimlerle ittifak ettiklerine şahitlik etmekteyiz. Geçelim.

Şimdi gazeteci/yazar Banu Avar’dan bir Abdullah Gül anısı aktarmak istiyorum. “Banu Avar’la Konuşma” kitabında özetle şunları söylüyor:

“1994’te İngiltere’de 8 yıl kaldıktan sonra Türkiye’ye dönmüştüm. Bana, ‘BBC’nin Türkiye’nin haber koordinatörü’ olmayı teklif ettiler.

1994’ün Şubat ayında BBC’nin programcılarından Nick Gowing’in editöründen bir telefon geldi.

O zaman Türkiye’de Refah Partisi fırtınası esiyordu. ‘Refah Partisi’yle ilgili bir bölüm yapacağız, bize birkaç röportaj ayarlar mısın’ dediler.

Tabii ilk aklıma gelen isim Necmettin Erbakan’dı. ‘Röportaj alabilirim sanırım! Hemen başlayayım çalışmalara…’ dedim.

Telefondaki ses ‘Onu istemiyoruz’ dedi. ‘Kimi istiyorsunuz’ dedim, ‘Erbakan’ın yardımcılarından Abdullah Gül’ü istiyoruz’ diye cevapladı.

O zaman Abdullah Gül’ü tanıyan yok! Röportaj istedikleri diğer isim Fehmi Koru idi. Randevuları aldım, geldiler, röportaj yapıp gittiler.

Bir hafta geçti geçmedi, Avustralya’nın en büyük televizyonu ABC birebir aynı konuşmayı yaptı benimle.

Amerika’dan PBS arıyor yine birebir aynı konuşmayı yapıyoruz. Bu tesadüf olabilir mi? Hiç sanmıyorum.

Türkiye’nin siyasi tarihine damga vurmuş Demirel’in, Ecevit’in, Baykal’ın nerelerde eğitildiklerine bakın… Eğitimlerinde Rockefeller, Eisenhower ve Ford Vakfı’nın burslarıyla karşılaşırsınız.

Türkiye siyasi tarihi içinde yer alan liderlerin büyük çoğunluğu dışarıdan belirlenmiş kişilerdir. Adamlar durup dururken neden size burs verip, oralara götürüyor.

Mesela Exeter Üniversitesi. İngiltere’deki tek ‘Kürt Araştırma Enstitüsü’ olan üniversite. Abdullah Gül ve Fehmi Koru orada eğitim alıyor.

Sonuçta CFR (Council on Foreign Relations-Dış İlişkiler Konseyi) ya da benim ‘Küresel Çete’ olarak adlandırdıklarım hedeflerini açıkça dile getiriyorlar. Diyorlar ki:

‘Her ülkede kendi yanımızda yer alacak adamlar yetiştirmek zorundayız’.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23