• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hüseyin Öztürk
Hüseyin Öztürk
TÜM YAZILARI

15 Temmuz’da Bedenlerini Toprağa Sırlayanlar

17 Temmuz 2019
A


Hüseyin Öztürk İletişim: [email protected]

15 Temmuz darbe kalkışmasının devlet-millet bütünlüğü içerisinde durdurulması, bütün dünyaya bir ders olarak yetmiştir ve umarız ki derslerini almışlardır.

Terör destekçisi Amerika başta olmak üzere “Haçlılık kiniyle” Türkiye düşmanlığında ısrar edenler, söz konusu vatan olunca bir milletin nasıl dirildiğini ve dirileceğini gördüler.

15 Temmuz gecesi toprağa can eken şehitlerimizle birlikte yediden yetmişe kadınımızla, erkeğimizle, Allah için vatan için bağımsızlık için sokağa çıkan tüm insanlarımız, ruhunu Allah’a, bedenlerini toprağa teslim etmeye hazırdı.

Bu hakikati o gün sokağa iyi niyetle, art niyetle, dostça, düşmanca çıkan herkes gördü. İstiklalimiz için şehit ve gazi olanlar canlarını feda ederken, düşmanca görenler istiflerini bozmadan darbeye destek verdiler, tiyatro diyerek ihanetlerini sergilediler.

¥

Biz millet olarak hakikaten çok insaflı, vicdanlı ve aklıselim bir halkız. Yüzlerce can toprağa ekilirken, ortalık şehit ve gazilerden geçilmezken, ekmek yedikleri ülkeye ihanette hiç fırsat kaçırmayan malum çevrelere kimse bir şey demedi.

Darbeyi kabullenerek marketlerden yiyecek depolayanlardan tutun da benzinlik pompalarını kapatanlar, içlerinde hazır beklettikleri kinlerini boşaltmak için fırsat kollayan darbe destekçileri, sosyal medyadan ihanete destek verdiler ve günlerini gün ettiler.

Bugün de yine aynı çevreler; yüzlerce şehidimizi, gazimizi, devletimizin ve milletimizin en az yüz yılının çalındığını, gasp edildiğini görmeyecek kadar alçakça icraatlarını sürdürmekteler.

Böylelerinden üzerinde yaşadıkları toprağa “vatanım” demeleri beklenmez elbet. Kendilerini ait hissetmedikleri topraklarda yaşayanların zaten hiçbir kutsalı yoktur.

¥

15 Temmuz’u unutmamak üzere yurtiçinde ve dışında icra edilen programlara iştirak eden her ferdimizin gözünde ve yüreğinde, o günkü İstiklal ruhu aynen yaşıyordu. Hamdolsun.

Yahya Kemal der ki;

- “Vatan, ne bir feylesofun fikridir, ne bir şairin duygusu… Vatan, gerçek ve hakiki bir yerdir. Onun her maddesini her hâlini sevenler vatanı sevebilir”.

Abdülbaki Gölpınarlı der ki;

- “Dünü bilmeyen bugünü anlayamaz; bugünü anlamayan yarını göremez, yarını inşa edemez; hatta dünden hamlelerin nedenlerini bile düşünemez”.

Peyami Safa ise şöyle der:

- “Tarihinin sürekliliğini kaybeden bir millet, her şeyini kaybetmeye mahkûmdur. Hafızası parça parça kopmuş bir akıl hastası gibi geçmişiyle, hatıralarıyla ve benliğini terkip eden bütün varlık unsurlarıyla ilgisi kesilmiştir.

Yabancı tesir ve müdahalelere, yabancı korumaya hazır ve muhtaç bir halde, önce bağımsızlığını sonra da bütün milli şahsiyetini ve varlığını kaybeder”.

¥

Ezcümle:

Altmış yıldır darbelerin her türlüsüyle, otuzbeş yıldır terörle boğuşuyoruz. Artık şu anlaşılmalı değil mi?

Üstte mavi gök çökmedikçe, altta yer yarılmadıkça; vatanımıza, devletimize, milletimize, bayrağımıza, dinimize karşı yapılan kalkışmalar, devlet-millet eliyle bertaraf edilecektir. 15 Temmuz’da gösterilen milletçe diriliş bunun tapusudur. 

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23