• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Teröre büyük darbe

Yeniakit Publisher
2015-07-25 08:20:00 - 2015-07-25 08:42:12
Teröre büyük darbe

İstanbul, İzmir, Ankara, Adana, Şanlıurfa, Iğdır, Antalya, Adıyaman’ında arasında olduğu 16 ilde başlatılan operasyonlarda, gözaltına alınanlardan 37’sinin yabancı uyruklu olduğu kaydedildi. İstanbul’da 5 bin polisle 26 ilçede 140 adrese yapılan operasyonda, canlı bomba eylemi hazırlığı yaptığı belirlenen Günay Özarslan da ölü ele geçirildi.

HABER MERKEZİ - Son günlerde artan terör olayları karşısında güvenlik kuvvetleri düğmeye bastı. DAEŞ, PKK, DHKP/C ve Paralel örgüte karşı 16 ile yayılan eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirildi. 37’si yabancı uyruklu toplam 297 kişi gözaltına aldın. İstanbul Bağcılar’daki operasyonda ise canlı bomba eylemine hazırlandığı için aranan bir kişi polisle girdiği çatışmada ölü olarak ele geçirildi. Helikopter destekli operasyonların yayılarak devam edeceği ifade edildi.

4 ÖRGÜTE BİRDEN OPERASYON YAPILDI

Türkiye dün sabaha dev bir terör operasyonuyla uyandı. Suruç’ta yaşanan patlama ve sonrasında artan terör olayları ile ilgili harekete geçen güvenlik güçleri, 16 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi. Özel Harekat ve Çevik Kuvvet polisleri tarafından eşzamanlı olarak düzenlenen operasyonun IŞİD, PKK’nın gençlik yapılanması YDG/H, DHKP/C, PKK ve Paralel Örgüte yönelik olduğu öğrenildi.

5 BİN POLİS, 26 İLÇEDE 140 ADRESE OPERASYON YAPTI

İstanbul’da 5 bin polisle 26 ilçede 140 adrese operasyon düzenlendi. Operasyonların Güngören, Başakşehir, Pendik ve Sultangazi’de yoğunlaştığı ifade edildi. Edirne ve Bursa gibi çevre illerden de destek için Özel Harekât ve Çevik Kuvvet polisleri İstanbul’a geldi. Operasyonun yapıldığı ilçelerden biri olan Bağcılar’da çatışma çıktı. Yeni Mahalle Bülbül Sokak’taki bir adrese baskın düzenleyen polise içeriden ateş açıldı. Çatışma sırasında bir kadın terörist öldürüldü. Günay Özarslan isimli teröristin ‘DHKP/C üyesi olduğu ve canlı bomba eylemi hazırlığı yaptığı’ şüphesiyle arandığı belirtildi. Gözaltına alınanlardan 37’sinin yabancı uyruklu olduğu kaydedildi. 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

HALİS BAYANCUK GÖZALTINDA 

Gözaltına alınanlar arasında, IŞİD’in İstanbul’daki bir grubunun sorumlusu olduğu iddia edilen ve ‘’Ebu Hanzala’’ adıyla bilinen Halis Bayancuk da var. Bayancuk, El Kaide’ye yönelik operasyonda 2014’te gözaltına alınmıştı. 

Bayancuk ile eşinin gözaltına alındığı Bağcılar’daki evde yapılan aramada, bazı dokümanlar ve dijital malzemelere el konuldu. 

İstanbul’daki operasyonlarda gözaltına alınan diğer şüphelilerin adreslerinde ise 5 tabanca, 5 pompalı tüfek, çok sayıda mermi, 1 şok cihazı, 1 dürbün ve çöl ortamında kullanılmak amacıyla hazırlanmış askeri kamuflajlar ele geçirildi.

İZMİR’DE DAEŞ VE “PARALEL”E OPERASYON

İzmir Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polis ekipleri sabaha karşı DAEŞ, Fetullahçı Terör Örgütü ve PKK’ya yönelik operasyon başlattı. Önceden belirlenen adreslere yapılan baskınlarda DAEŞ’le bağlantılı 4 kişi gözaltına alındı. Paralel örgüte yönelik de İzmir merkezli 8 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda, Fetullahçı Terör Örgütüne mensup 21 kişi gözaltına alındı. Yaşları 18’den küçük iki kişiyi gözaltına alan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şüphelilerin bölgedeki orman yangınlarından sorumlu olduğunu belirledi. 

ANKARA’DA 14, BURSA’DA 10, URFA’DA 35 KİŞİYE GÖZALTI

Ankara’daki operasyonlarda 14 kişi gözaltına alındı. Bunlardan 9’u IŞİD, 5’i ise PKK’nın gençlik yapılanması üyesi oldukları şüphesiyle gözaltında. 

Bursa’da ise PKK’nın gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi’ne (YDG-H) üye olduğu gerekçesiyle 10 kişi evlerinde gözaltına alındı. Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü’nün operasyonlarında ise 35 kişi gözaltına alındı. Iğdır, Antalya, Adıyaman, Muş, Kocaeli, Elazığ, Bitlis, Bingöl, Adana ve Mersin’de de çok sayıda örgüt mensubu yakalanarak emniyete götürüldü.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23