S-400’leri istemiyorlardı şimdi ‘Hava savunma alarm veriyor’ diyorlar! Gözünüze girsin
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hava savunma alanında büyük bir hamle yaparak, S-400’leri aldığında; ‘ne gerek var”, “sarayı koruyacak”, “kullanamazlar” diyenler; bugün Korkut, Sungur, Hisar A+, Hisar O+ ve Siper gibi hedefi 12’den vuran sistemleri, İHA’ları, SİHA’ları, KAAN’ı görmezden geliyor.
MUHAMMET KUTLU ANKARA
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın alarak hava savunma alanında büyük bir hamle yaptığı S-400’lere “Ne gerek var?”, “Sarayı koruyacak”, “Kullanamazlar”, “Fişini bile takamazlar” iftirası atan, KORKUT, SUNGUR, HİSAR A+, HİSAR O+ ve SİPER gibi hedefi 12’den vuran sistemleri görmezden gelen, milli hava savunma sistemi Çelik Kubbe için, limiti 100 bin TL üzerindeki kredi kartlarından alınacak sadece 750 TL’yi vermemek için kart limitlerini düşüren seküler pişkinler, şimdi de benzeri görülmemiş bir ikiyüzlülüğe imza attı. İran - İsrail arasındaki savaşta gök vatanı korumanın önemi herkes tarafından anlaşılırken, laikçi yobazlar, milli savunmada yerlilik oranını yüzde 80’lere çıkaran, milli hava savunma sistemlerinin geliştirilmesini sağlayan Erdoğan’a çamur atarak “Hava savunma sistemi alarm veriyor” yalanını devreye soktu. Her fırsatta milli savunma projelerine karşı çıkan ve “olası CHP iktidarında kimse İHA, SİHA konuşmayacak” diyen laikçi yüzsüzlerin Ortadoğu’nun ateşe verilmesinin ardından başkan Erdoğan’ı hedef alması yüzsüzlüğün bu kadarına pes dedirtti.
BAŞARIYI GÖRMEZDEN GELİP BAŞARISIZLIK ALGISI YAYIYORLAR!
Seküler yobazların kalesi Cumhuriyet, kapak manşetiyle yer verdiği çarpıtmalarda, “Türkiye hava savunma füze ve radar sistemlerinde AKP döneminde tam bir oyalanma içinde oldu. Yine 1990’lı yıllarda hazır alım için ihaleler açıldı. Ancak ihalelerde AKP döneminde tüm olmazlar denendi. Bu süreçte ABD’li ve Avrupalı müttefik ülkelerle bazı sistemler üzerinde anlaşma sağlanamadı, öyle bir noktaya gelindi ki, Çin’in sistemleri üzerinde de birkaç yıl görüşmeler sürdü ve sonlandı. AKP’nin füze fantezisi, mevcut tüm sistemlerle uyumlanma sorunu olan S-400 alımı boyutuna ulaştı. Türkiye parasını verdiği halde kullanamadığı füzeler, yine ödemesini yaptığı halde alamadığı savaş uçaklarının ardından kendi projelerini geliştirme arayışında. AKP’nin dış politikadaki öngörüsüzlüğü, savunma sistemlerindeki gecikmeyle birleşmiş durumda” diye yazdı.
Oysa Türkiye’nin, hem yerli hem de S-400 gibi yabancı kaynaklı hava savunma sistemlerine sahip olduğu çok iyi bilinen bir gerçek. ASELSAN, ROKETSAN ve TÜBİTAK SAGE tarafından geliştirilen KORKUT, SUNGUR, HİSAR A+, HİSAR O+ ve SİPER gibi sistemler, alçak, orta ve yüksek irtifa tehditlerine karşı koruma sağlıyor.
“YERLİ UÇAKLARI GÖMEN ZİHNİYETİN SÖYLEYECEK SÖZÜ OLAMAZ!”
“Bunların temel amacı Erdoğan düşmanlığı, AK Parti düşmanlığı” diyen AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, Akit’e şu değerlendirmede bulundu: “CHP’liler ve seküler kesimde şöyle bir anlayış var: AK Parti’nin başarılı olduğu alanları küçümseyip, CHP’nin çeşme açma, heykel yapma, kent lokantası gibi basit işlerini büyüterek, algı yapmaya çalışıyorlar. İşin gerçeği şudur: AK Parti hükümetleri döneminde özellikle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, istenilen savunma sistemleri ve uçakların yurt dışından verilmemesi neticesinde, hava savunmasının ve diğer savunma sistemlerinin ne kadar önemli olduğunu ortaya koyarak hükümetlerimiz döneminde savunma sanayisine çok büyük önem vermiştir. Bugün Türk savunma sanayisi bu seviyeye geldiyse bu, arkasındaki güçlü irade sayesinde gerçekleşmiştir. Her ne kadar CHP’liler ve seküler kesim görmese de tüm dünya Türkiye’nin savunma sanayisindeki başarılarını konuşmaktadır. Türkiye’nin ürettiği SİHA’lar dünyada savaş doktrinlerini değiştirmiştir.”
“TÜRKİYE ONLARIN HAYALLERİNİN DAHİ ULAŞAMADIĞI SEVİYEDEDİR”
Güvenlik Uzmanı İbrahim Keleş ise, “Beş gündür İran ile İsrail arasında devam eden savaştan her devletin çıkaracağı büyük dersler vardır. Bu bize Türkiye’nin son yirmi yılda savunma sanayisine yaptığı yatırımın ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Türkiye, hem hava kuvvetlerini güçlendirmek için beşinci nesil savaş uçağı Kaan’ı, insansız savaş uçağı Kızılelma, ANKA-3, SİHA ve TİHA’lar sayesinde hava gücümüzü olması gereken seviyeye ulaştırıyoruz. Aynı şekilde Deniz Kuvvetleri’nde yeni fırkateynler, denizaltılar, insansız deniz araçları ve menfaatlerimizi deniz aşırı yerlerde koruyacak TCG Anadolu gibi platformlar Türkiye’nin gücüne güç katıyor. Burada saymakla bitiremeyeceğimiz savunma sanayimizin geliştirdiği silah araç ve gereçler sayesinde, vatanımızı her yönden gelecek tehditlere karşı koruyabiliyoruz. Bunun yanında, elektronik harp alanında da yapılan çalışmalar muhtemel bir savaşta Türkiye’yi rakiplerine karşı daha üstün konuma getiriyor. Şimdi ise İran-İsrail savaşını görenler, Türkiye’nin savunma alanında geç kaldığını ileri sürmeye başladılar. Aynı bozguncu çevrelerin, Kaan uçağımızın önemli parçalarından birine ‘kalorifer peteği’ diyerek aşağıladıklarını da unutmuyoruz. Türkiye onların hayallerinin dahi ulaşamadığı seviyede adımlar atmıştır. Onlara sadece ‘günaydın’ diyoruz” görüşünü ifade etti.